Termal minibüs durağı özür bekliyor

Termal Minibüs Durak Başkanı Mehmet Yağşi Ramazan ayı içinde haber ajanslarına aktarılan duraklarını ve mesai arkadaşlarını lekeleyen haber sonrası hareket geçtiklerini, gerçeğin yargı kararıyla netlik kazandığını bildirdi. Yağşi, haberin yayınlandığı yayın organı ve editörü başta olmak üzere haberi konu alarak üzerlerine gelen bazı yerel gazeteleri kınadıklarını, hepsinden ufak da olsa özür beklentilerini gündeme getirdi Termal [&hellip]

Termal minibüs durağı özür bekliyor

Termal Minibüs Durak Başkanı Mehmet Yağşi Ramazan ayı içinde haber ajanslarına aktarılan duraklarını ve mesai arkadaşlarını lekeleyen haber sonrası hareket geçtiklerini, gerçeğin yargı kararıyla netlik kazandığını bildirdi. Yağşi, haberin yayınlandığı yayın organı ve editörü başta olmak üzere haberi konu alarak üzerlerine gelen bazı yerel gazeteleri kınadıklarını, hepsinden ufak da olsa özür beklentilerini gündeme getirdi

Termal Minibüs Durağı Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Durak Başkanı Mehmet Yağşi, geçen Ramazan ayı içinde bazı kendini bilmez kişiler tarafından haber ajanslarına aktarılan duraklarını ve mesai arkadaşlarını lekeleyerek, kamuoyu önünde küçük düşüren ağır ithamlarla dolu bir haberle karşı karşıya kaldıklarını hatırlattı.
MAHKEME KARARI AÇIK
“Ramazan ayında alkollü şoför, minibüs şoförü alkollü yakalandı” gibi manşetlerden dolayı gerek Afyonkarahisar halkından gerekse idarecilerden çok büyük tepki aldıklarını ifade eden Termal Minibüs Durak Başkanı Mehmet Yağşi; “Olayın gerçeği yansıtmadığını elimizdeki belge ve delillerle gücümüzün yettiği kadarıyla duyurmaya çalıştık. Ayrıca hiç kimsenin aklında en ufak bir soru işareti kalmaması için kendimizden emin olmamıza rağmen konunun hukuksal açıdan da aydınlatılması için mahkemeye başvurduk. Allah’a şükürler olsun ki Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığının 2012/3022 karar nolu evrakı geçen hafta içerisinde elimize ulaştı. Olayla ilgili arkadaşımız hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair alınan kararda arkadaşımızın direksiyon basında olmadığı, araç sahibi ve şüpheli durum olması üzerine ehliyetine el konulduğu açıklanmıştır.” dedi.
“HER YÖNDEN AKLANDIK”
“Kendimizi hem halkımızın önünde hem vicdanımızda hemde hukuken temizlemiş bulunmaktayız. Bizim için bu büyük bir gurur kaynağıdır.” diyen Durak Başkanı Mehmet Yağşi; “Şimdi buradan bu ağır ve mesnetsiz iddiaları haber ajanslarına aktaran şahsa sesleniyorum; Biz vicdanen hukuken aklandık. Şimdi sıra sende. Şahsımızdan, durağımdan, manevi olarak zarar gören arkadaşımızdan ve ailesinden ve en önemlisi yanılttığın onbinlerce Afyonkarahisar halkından çık ve özür dile. Yoksa bu dünyada da ahiretde de hakkımız helal değildir.” ifadelerini kullandı.
ÇAMUR ATARAK
SORUNLAR ÇÖZÜLMEZ
Mehmet Yağşi, durakları ile ilgili sözkonusu haberin tamamen kişisel çıkarlar uğruna araştırma dahi yapma gereksinimi duymadan menfaat için tamamen iftiradan ibaret olduğunu ileri sürdü. Yağşi sözlerine şöyle devam etti: “Başta bu haberin yayınlandığı yayın organı ve editörü olmak üzere haberi konu alarak üzerimize gelen bazı yerel gazetelerimizi kınıyoruz. Ayrıca hepsinden de ufak da olsa bir özür bekliyoruz. Hukuk üstünlüğü olan ülkemizde hiç kimsenin yaptığının yanına kar kalmayacağını, çamur at izi kalsın mantığının sorunlara çözüm olmayacağını bir kez daha belirtirim.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme