• Haberler
  • Genel
  • Tereddütte SGK’ya danışın – Kocatepe Gazetesi

Tereddütte SGK’ya danışın – Kocatepe Gazetesi

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Uğur Kaya, devlet kurumlarında çalışanların SGK ile ilgili her konuda İl Müdürlüğü’ne danışmalarını istedi. Kaya, tereddütlerin danışılarak çözülmemesi halinde idari para cezası ile karşılaşılabileceği uyarısında bulundu Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, İdari Para Cezalarında Yapılan Düzenlemeler konusunda bilgilendirme toplantıları düzenliyor. SGK İl Müdürlüğü, Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda düzenelen [&hellip]

Tereddütte SGK'ya danışın

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Uğur Kaya, devlet kurumlarında çalışanların SGK ile ilgili her konuda İl Müdürlüğü’ne danışmalarını istedi. Kaya, tereddütlerin danışılarak çözülmemesi halinde idari para cezası ile karşılaşılabileceği uyarısında bulundu

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, İdari Para Cezalarında Yapılan Düzenlemeler konusunda bilgilendirme toplantıları düzenliyor. SGK İl Müdürlüğü, Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda düzenelen toplantıyla da ilgilileri bilgilerdirdi.
İDARİ CEZA UYGULANIYOR
SGK İl Müdürü Uğur Kaya, hiçbir kurumun idari ceza ile yüzyüze gelmesini istemediklerini belirterek “5510 Sayılı Yasa’nın getirdiği en önemli yeniliklerden biri, birçok konuda da bilgi, belge aktarımı, belirli sürelerde kurumumuza intikali, intikal etmemesi halinde de cezai müeyyideleri oluştu. Bu cezai müeyyideleri, Anayasanın eşitlik ilkesinden hareketle kamu ve özel sektörü yapılmaksızın tüm kamuya da uygulanır hale gelmiş oldu. Ben ve arkadaşlarım ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının hiçbir zaman arzu etmediğimiz idari para cezalarıyla karşı karşıya kalmamaları açısından bir bilgilendirme toplantısı düzenleyip sizi buraya davet ettik” dedi.
GÖREVLİ KİŞİ MAĞDUR OLUYOR
Yeni düzenlemelerle birlikte tüm kurumlara sorumlulukların düştüğünü hatırlatan Kaya, “Türkiye’nin sosyal güvenlik alanında tek çatı haline gelmesini sağlamış bir devlet kurumu olan sosyal güvenlik kurumu, tüm Türkiye’nin güvencesi olarak yaşamımıza girmiş bulundu. Bu çerçevede kayıtlı istihdamın teşviki ve kayıtdışı istihdamın önlenmesi amacıyla tüm kesimlere, kamu kurum ve kuruluşlarına büyük sorumluluklar düştü. Bugüne kadar olan uygulamada, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları idari para cezasıyla karşı karşıya kaldı. Yine biz uygulayıcılar olarak herhangi bir inisyatif üstlenme durumumuz olmadığı için, istemeyerek bu cezaları kamu kurumlarına gönderdik. Onların tahsilini cebren de olsa yaptık. Bu da idari para cezasına konu olan kurumun da prestij kaybına sebebiyet verdi. Onun ötesinde ‘Devlet ceza ödemez’ ilkesinden hareketle bu çıkan idari para cezası, bu işle görevli kişilere yansıdı” diye konuştu.
SORUN, SGK SÖYLESİN
Çalışanların tereddütlerini gidermek için gayret gösterdiklerini hatırlatan Kaya, şöyle devam etti:
“Yaptığımız işle ilgili ne tereddütümüz varsa, gelerek, mail atarak, telefon açarak sormalısınız. Evrakların hepsi sürelidir, hepsinin de cezaları vardır. Onu, bir işi üstlendiğimizde mutlaka müdürlüğümüzle irtibat halinde olalım. Güncel bir konu olabilir, yeni bir uygulama olabilir, işe başlamadan önce, ihaleli işe çıkmadan önce bir öngörüşmeyi de yapabiliriz. Cevap, resmi bilgi niteliğindedir. Sizi muhtemel idari para cezasından kurtarmış olacaktır.” SGK İl Müdürü Uğur Kaya’nın ardından SGK Müdür Yardımcısı Sinan Akpınar, yeni düzenlemelerle ilgili bilgi verdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme