• Haberler
  • Genel
  • Teravih’i dışarıda kıldılar, cami için destek bekliyorlar

Teravih’i dışarıda kıldılar, cami için destek bekliyorlar

Fatih Mahallesi’nde, inşa hâlindeki Şükrü Çelikalay Camii’nin çevresinde oturan vatandaşlar, caminin yapımı için gereken paraya toplayamadılar. Bölge sakinleri, Ramazan boyunca Teravih Namazı’nı dışarıda kıldı Afyonkarahisar’ın büyük mahalleleri arasında olan Fatih’te, Şükrü Çelikalay Camii’nin temeli atıldı, ancak camiinin bitirilmesi için gereken para toplanamadı. İnşaat bu nedenle çok yavaş ilerlerken, camii çevresindeki vatandaşlar, bir ay boyunca dışarıda [&hellip]

Teravih'i dışarıda kıldılar, cami için destek bekliyorlar

Fatih Mahallesi’nde, inşa hâlindeki Şükrü Çelikalay Camii’nin çevresinde oturan vatandaşlar, caminin yapımı için gereken paraya toplayamadılar. Bölge sakinleri, Ramazan boyunca Teravih Namazı’nı dışarıda kıldı

Afyonkarahisar’ın büyük mahalleleri arasında olan Fatih’te, Şükrü Çelikalay Camii’nin temeli atıldı, ancak camiinin bitirilmesi için gereken para toplanamadı. İnşaat bu nedenle çok yavaş ilerlerken, camii çevresindeki vatandaşlar, bir ay boyunca dışarıda namaz kılmak zorunda kaldılar.
BÖLGEDE İHTİYAÇ VAR
Fatih Mahallesi Şükrü Çelikalay Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Rıza Yılmaz, bölgede camii ihtiyacının hissedildiğini belirterek “Fatih Mahallemizin Havaalanı tarafına çok ihtiyaç olması nedeniyle 2004 yılında cami yaptırma ve yaşatma derneği kurduk ve çalışmalara başladık, arsamızı temin ettik ve Afyonkarahisar Müftülüğünden camimize bir isim vermesini talep ettik. Müftülüğümüz bize Şükrü Çelikalay ismini verdi. Şükrü Çelikay’ın kim olduğunu araştırdığımızda Afyonkarahisar’ımızda yetişen çok değerli bir müderris ve Kurtuluş Savaşımız’da kahramanca hizmetlerinin olduğunu öğrendik ve bu ismi memnuniyetle kabul ettik” dedi.
HAZİRAN’DA TEMEL ATILDI
Camiinin inşaat ruhsatını 2011 yılında aldıklarını hatırlatan Yılmaz, “Vakit kaybetmeden 1 Haziran 2012 tarihinde temelini attık. Yardımseverlerin ve mahalle halkının katkılarıyla ve sınırlı imkanlarla Allah’a Şükürler olsun sadece bodrum katının beton işini bitirmiş durumdayız. Ancak Cami inşaatımızın yeterli bir şekilde tanıtımını yapamadığımızdan dolayı hayırsever kardeşlerimize ulaşamıyoruz. Bu nedenle de maddi sıkıntı içerisinde olduğumuz için cami inşaatımız çok yavaş gidiyor” ifadelerini kullandı.
AMEL DEFTERİ KAPANMAZ
Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Cami ve mescidler, mektep ve medreseler, yollar ve köprüler, çeşmeler ve sebiller, hanlar ve hamamlar, her çeşit hayır vakıfları…Bunları yapanların, yapımına vesile olanların, katkı sağlayanların amel defteri kapanmaz ve sevabı sürekli olur. Afyonkarahisar Merkez’de ikamet eden ve etmeyen ancak sesimizi duyan bütün kardeşlerimizin camimizin inşasına yardım edeceklerine canı gönülden inanıyorum.” (Kocatepe)

Banka hesabı açıldı

Şükrü Çelikalay Camii’ne destek olmak isteyenlerin Ziraat Bankası’nda 36487632-5001 hesap numarasına ve TR 81 0001 0000 2136 4876 32-500 numaralı IBAN’a para yatırabileceği belirtildi.

Bakmadan Geçme