'Tepkiliyiz, Sinirliyiz, Şok Halindeyiz'

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, terörist başının TBMM'de konuşması teklifine ateş püskürdü. Kumartaşlı, 'Bir sonraki adımda meclis lokantasında yemek de ikram edecek misiniz?' dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, dernek genel merkezi ve Şube Başkanları olarak aldıkları ortak karar gereğince bugünden itibaren tüm siyasi partilere randevu vermeme ve kabul yapmama kararı aldıklarını açıklamıştı. 

İsmail Kumartaşlı dernekte şehit aileleri ve gazilerle birlikte düzenlediği basın toplantısında Bebek Katili Terörist Başının affedilip TBMM’ye gelmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını vurguladı. Kumartaşlı, bu konuda da dernek genel başkanı ve şube başkanları olarak toplantı yaptıklarını ifade etti.

'Tepkiliyiz, Sinirliyiz, Şok Halindeyiz'

“TEPKİLİYİZ, SİNİRLİYİZ, ŞOK HALİNDEYİZ

Dernek Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, basın açıklamasını bu açıklamaya muhatap olan siyasi partilerin il başkanlıklarının önünde yapmayı kararlaştırdıklarını daha sonra dernek genel merkezi ve diğer şubelerin ortak kararıyla Afyonkarahisar'da dernek binasında yapma kararı aldıklarını söyledi. Kumartaşlı, “Tepkiliyiz, sinirliyiz, şok halindeyiz. Genel merkezimizin bizlere göndermiş olduğu basın açıklamasını şehit ailelerimizle beraber okuyacağız. Şu anda 60 ilde yaklaşık 40 bin şehit ve gazinin adına eş zamanlı olarak basın açıklaması yapılmaktadır. Bu metin 60 aynı saatte okunmaktadır.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği olarak son 10 gündür yeni bir süreci aşama aşama milletimize empoze etmeye çalışanların tavır ve tutumlarını erken teşhis ederek 15 Ekim'de kaygılarımızı dile getiren bir basın açıklaması yapmıştık. Sinir uçlarımızı uyandırırlarsa önünde duramayacaklarını bir sele maruz kalacakları konusunda uyarılarımızı kamuoyuyla paylaşmıştık.

'Tepkiliyiz, Sinirliyiz, Şok Halindeyiz'

Biz şehit aileleri ve gaziler olarak uluslararası dinamikler, büyük projeleri ve çok bileşenli denklemleri de göz önünde bulunduruyoruz. Bu sebeple örgütün silah bırakmasını ve terör örgütünün lağvedilmesini istiyoruz.

Bu ülkede huzurun ve barışın hâkim olması en büyük dileğimizdir. Türk milletinin hassas değerlerine sahip çıkar dediğimiz kişilerin utanç ve kızgınlıkla izlediğimiz ve hiçbir anlam veremediğimiz açıklamalar yapmasını biz de acılar içerisinde takip ettik. Sanki Türk ordusu terörle mücadelede başarısız olmuş gibi eli kanlı terör örgütü lideri bebek katilinden medet umar şekilde gazi meclisimiz çatısı altında konuşmasını asla kabul etmiyoruz. Bir sonraki adımda meclis lokantasında yemek mi ikram edeceksiniz?” dedi.

“YÜCE TÜRK MİLLETİ SİZLERİ AFFETMEYECEK”

“Katillere ‘Umut Hakkı’ tanımaya çalışanlar babaları ellerinden alınıp mahrum bırakılan şehit çocuklarının umutlarını hiç düşündüler mi?” diyen Kumartaşlı, “Terörle mücadelede en büyük acıları yaşayan şehit aileler ve gazilerin tarihi bir fırsat penceresi olarak gördüğünüz açıklamalara büyük tepki vermesi bizce kişisel hesaplara kurban etmek değildir.

'Tepkiliyiz, Sinirliyiz, Şok Halindeyiz'

Son yaşadığımız olaylar şehit ailelerimiz ve gazilerimizin üzerinden ve siyaset yapanların inandırıcılıklarını yitirdiklerine sebep olmuştur. Geçmişte olduğu gibi bizlere yaşattıklarınız bugün de tarihe kalın kalın harflerle yazılacaktır. Bunu her yerde ve her yer her mertebede yüksek sesle haykıracağız. Sizleri yüce Türk milleti affetmeyecektir. Hele ki bizler asla affetmeyeceğiz.” diye konuştu.

“DERNEĞİMİZ TÜM SİYASİ PARTİLERE KAPALIDIR”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkezi’nin ortak metnini okuduktan sonra sözlerini sürdüren Kumartaşlı, şöyle konuştu: “Okuduğumuz metin derneğimizin genel merkezi tarafından yayınlanmış bir metindi. Bu ilk aşamasıydı. Çünkü konu çok sıcaktır. Eğer anında tepki göstermezsek camia olarak bir takım çevreler bizim sessiz kaldığımızı düşünecekti. Bunun ikinci ve üçüncü aşamaları olacaktır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tüm şehit ailelerimizle, gazilerimizle beraber toplanıp orada da aynı tepkiyi tüm Türkiye olarak göstereceğiz. Bizim çocuklarımızın babalarının katilinin affedilmesi kesinlikle kabul edilebilir bir durum değildir. Üzerine vurgulayarak, altını çizerek kamuoyuna bildiriyoruz. Şu anda önümüzde 40 günlük babasının tabutunun üzerine koyulan şehit çocuğumuz var.

Bir yaşında şehit çocuğumuz var. Siz bunlara sordunuz mu? Bizim psikolojimizi bozmayın. Zaten bizim psikolojimiz bozuk. Bu çocukların umutlarıyla oynamayın. Bu çocuklar babası zaten hayata 1-0 yenik başladılar. Bizleri geçin. Şehit babalarını, anneleri, gazileri geçin. Bu şehitlerin hatırına bari bu tür açıklamaları yapmaktan kendinizi geri çekin.

İnşallah bu olayın yanlış olduğunu fark ederler. Öbür dünyada şehitlerimizle hesaplaşmamak adına bu teklifin bir deli saçması olduğunu açıklarlar. Bizlerle de helalleşmeye gelirler. Ama bu dernek çatısı altında bu helalleşme olmayacak. Bugün biz açıklama yaptık. Bugünden itibaren derneğimizin kapısı tüm siyasi partililere kapalıdır. Hiçbir şekilde randevu da verilecektir, kabul de yapılmayacaktır.

Bakmadan Geçme