Temsili imza töreninde 'eğitim' vurgusu

Zafer Kalkınma Ajansı’nın 2011 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında eğitim desteği almaya hak kazanan kurumlarla ZEKA arasında temsili bir imza töreni gerçekleştirildi. Oruçoğlu Termal Otel’deki imza törenine Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak Valileri katıldı. Valilerin konuşmalarında 'eğitim' vurgusu ön plana çıktı Zafer Kalkınma Ajansı’nın Yönetim Kurulu toplantısının ardından Zafer Kalkınma Ajansı Teknik Destek programları dahilinde [&hellip]

Temsili imza töreninde “eğitim” vurgusu

Zafer Kalkınma Ajansı’nın 2011 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında eğitim desteği almaya hak kazanan kurumlarla ZEKA arasında temsili bir imza töreni gerçekleştirildi. Oruçoğlu Termal Otel’deki imza törenine Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak Valileri katıldı. Valilerin konuşmalarında “eğitim” vurgusu ön plana çıktı

Zafer Kalkınma Ajansı’nın Yönetim Kurulu toplantısının ardından Zafer Kalkınma Ajansı Teknik Destek programları dahilinde desteklenmeye hak kazanan Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları arasında protokol imzalandı.
Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak’tan destek almaya hak kazanan 67 kurum ile yapılan sözleşmeleri, her ilden bir kuruma o ilin valisi teslim etti.
Bir sunuş konuşması yapan ZEKA Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, “Kurumlar, pek çok ihtiyaç duydukları konuda eğitimler alabiliyorlar. Kurumsal kapasitelerini geliştirebiliyorlar. Tüm bölgemizde 87 başvuru yapıldı, 67’sine teknik destek sağlandı. Kurumsallaşma, insan kaynakları yönetimi, pazarlama girişimcilik, iş güvenliği, kapasite gibi konularda eğitim çalışması düzenlenecek. 420 bin liralık bir destek sağlanacak. Bu kadar rakamla ne kadar fazla paydaş eğitim almış, bunu göreceğiz” dedi.
“Yaşamboyu eğitim, amacımız olmalı”
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise eğitimin önemine dikkat çekti. Balkanlıoğlu, teknik destek almaya hak kazanan Afyon Sağlık Yüksek Okulu’nun projesinden yola çıkarak yaptığı konuşmada “Örnek proje bir boşluğu dolduracak. Ailelerin de artık psikilojik destek ve eğitime ihtiyacı var. Özürlü çocuğuna bağıran aileler, özürlü çocuklarını dışarıya çıkarmayan aileler var. Öncelikle ailelerin desteğe ve eğitime ihti-yacı var. Projelerin hepsi birbirinden özgün ve güzel projeler. Bulunduğumuz yerde kalırsak geri gideriz. Mezun olunan bilgiyle yetinmemeliyiz. Sürekli ve hayat boyu eğitim, bizim ana amacımız olmalı” diye konuştu.
Vilayetler beyin takımı ile kıyaslanıyor
Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ise artık şehirlerdeki “beyin takımı”nın kıyaslandığını kaydetti. Çiftçi, “İller ya da bölgeler, yeraltı veya yerüstü zenginlikleriyle kıyaslanmıyor. O ilde kaç kişi var, diğer ilde kaç kişi var, buna bakılıyor. Kafası çalışanın fazla olduğu il, bölgenin hâkimi olmaya başlıyor. Bu projeler, bölgemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Proje yazma becerisi
geliştirildi
Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, “Bütün proje sahiplerini kutluyorum, ajansı ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum” derken Uşak Valisi Özdemir Çakacak da şunları söyledi:
“Zafer Kalkınma Ajansı 2 yıl önce kuruldu. Ajansımızın mali destekleri, ilk olarak teknik destek olarak başladı. Mali destek programlarında başarılı olunabilmesi için birtakım altyapının olması gerekiyor. Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının altyapısının gelişmesi için 2000 kişiye proje yazma ve yürütme konusunda beceri gelişti-rilmesi sağlandı.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme