• Haberler
  • Genel
  • Tempo Çağrı Merkezi’ne istihdama katkı teşekkürü

Tempo Çağrı Merkezi’ne istihdama katkı teşekkürü

Tempo Çağrı Merkezi ziyaretinde konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, çağrı merkezlerinin özellikle bayanlar başta olmak üzere avantajlı bir iş sahası olarak mutlak surette desteklenmesini önerdi. Balkanlıoğlu, istihdama katkıları nedeniyle Tempo Çağrı Merkezi yöneticilerine Afyon’da merkez açtıkları için teşekkür etti Afyokarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Tempo Çağrı Merkezi yönetici ve çalışanlarını ziyaret etti. Balkanlıoğlu’nun ziyaretinde İl Emniyet Müdürü [&hellip]

Tempo Çağrı Merkezi'ne istihdama katkı teşekkürü

Tempo Çağrı Merkezi ziyaretinde konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, çağrı merkezlerinin özellikle bayanlar başta olmak üzere avantajlı bir iş sahası olarak mutlak surette desteklenmesini önerdi. Balkanlıoğlu, istihdama katkıları nedeniyle Tempo Çağrı Merkezi yöneticilerine Afyon’da merkez açtıkları için teşekkür etti

Afyokarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Tempo Çağrı Merkezi yönetici ve çalışanlarını ziyaret etti. Balkanlıoğlu’nun ziyaretinde İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Vodafone Müşteri Hizmetleri Direktörü Hakan Çelik hazır bulundular.
SON YATIRIM BATMAN’A
Tempo Çağrı Merkezi CEO’su Cemal Akar’la bir süre sohbet eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, çağrı merkezi ve işleyişi hakkında bilgiler aldı. Şanlıurfa ilinde de ikinci bir merkez açtıklarından söz eden Akar, son olarak Batman’da bir yatırım yaptıklarını ifade etti. Tempo Çağrı Merkezi olarak Anadolu’da İstanbul’dan sonra üçüncü ile başladıklarını belirten Akar; “Doğu illerinde çağrı merkezleri teşvik kanunu kapsamında. 2013 Yılı öncesi çıkan yeni yasa da SGK işveren payı, SGK işçi payı, muhtasar üzerinde çok ciddi avantajlar var. Bunları devlet 10 yıllığına üstleniyor. Her çalıştırdığımız işçinin sigorta payını devlet ödüyor. Çalışan personel bulma noktasında altıncı bölgede zorlanmıyoruz. Urfa’nın 1.8 milyon nüfusu var. İki grup personel var. Özellikle telefonda gençler ve kadınlarda şive problemi Türkiye’de olmuyor. Aksanla diksiyonu karıştırmamak gerekiyor. Önemli olan doğru diksiyondur. Kendi bölgesinin aksanı ile konuşan kişinin doğru dille konuştuğunu kabul etmek gerekir. Ama farklı yaklaşanlarda olabiliyor.” dedi.
İŞLER ÇAĞRI MERKEZLERİ
İLE YÜRÜTÜLÜYOR
Vali İrfan Balkanlıoğlu, yöresel şivenin üniversite mezunu olan kişilerde bile farkedilebilir düzeyde olduğunu belirtti. Çağrı merkezlerini bacasız fabrikaya benzeten Balkanlıoğlu; “Bingöl Valisi iken bu konuda mücadele ettim. Orada işsizlik oranı çok fazlaydı. İşsizlik talepleri karşısında bir çağrı merkezi ile anlaşarak mücadele vermiştim. İlgili ve yetkili çevreleri arayarak destek istedim. Sonunda ikna ederek Bingöl’e çağrı merkezi yetkililerini getirttik. Bizden bina istediler. Siz yeterki gelin ben sizin için valilik binasını boşaltırım. Bunu bile söyledim. Küçük bir alanda çok sayıda insan sigortalı, güvenli, temiz şekilde istihdam ediliyor. Bu ölçüde başka bir iş yok. Artık devlet daireleri, kurumsallaşmış firmalar birçok hizmetlerini çağrı merkezleri aracılığıyla yapıyorlar. Çağrı merkezi hizmeti ile devlette personel tasarrufu sağlıyor.” diye konuştu.
ÇAĞRI MERKEZİ DESTEKLENMELİ
Çağrı Merkezleri ile sunulan hizmetin modern bir sistem ile sağlandığını Avrupa ülkeleri ve ABD’de bu sistemin uzun yıllar önce keşfedildiğine temas eden Vali Balkanlıoğlu, çağrı merkezlerine destek olup sahip çıkmak gerektiğini söyledi. Afyonkarahisar’ın işsiz gençlerine iş imkanı sağlanmasında çağrı merkezine destek vermek gerektiğini belirten Balkanlıoğlu; “Biz arkadaşlarımızı yüreklendiriyoruz. Herhgani bir sıkıntıları olursa yardımcı olacağımızı söylüyoruz. Kendilerine Tempo Çağrı Merkezi gibi bir kurumu Afyonkarahisar’da açtıkları için teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
ÇAĞRI MERKEZLERİ
ORGANİZE EĞİTİM VERİYOR
Tempo Çağrı Merkezi CEO’su Cemal Akar, hizmet alışveriş biçiminin uzaktan hizmetlere doğru kaydığını belirtti. Özel sektöre bakıldığında insanların yüz yüze hizmet almak istemedikleri tercihin ortada olduğunu söyleyen Akar şöyle konuştu: “Reklamlarda bile ‘O süpürge benim ayağıma gelecek.’ ifadesi kullanılarak satış yapılan dükkana gidilmek istenmediği vurgusu yapılıyor. Hastaneye gidip kuyruğa girmektense telefonla randevu alınarak gidilmek tercih ediliyor. Uzun vadede baktığımızda; iş hayatı, hizmetler sektörü insanların yüz yüze hizmetler alanında iş bulabileceği bir yer olmaktan çıkıyor. Bu nedenledir ki çağrı merkezleri çok hızlı büyüyor. Türkiye yüzde 4 oranında büyürken dünya da çağrı merkezi sektörü yüzde 30 büyüdü. Bu oran hızla artıyor. Genç arkadaşlarımızın hizmetler sektöründe kariyer yapma planı varsa başka yoldan yapabilecekleri çok fazla birşey yok. Bu alanda tecrübe kazanmak uzun vadede çok faydalı olucak. En fazla organize eğitimin yapıldığı sektör bizim sektörümüzdür.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme