• Haberler
  • Genel
  • “Temiz” enerji, Afyon’da masaya yatırıldı

“Temiz” enerji, Afyon’da masaya yatırıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi, yurtiçi ve yurtdışından pek çok katılımcıya Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu’nda ev sahipliği yaptı Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü ile Güneş ve Rüzgâr Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜRAM) Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen '3. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu' etkinliği 25 Ocak 2014 tarihinde sona erdi. Gerçekleştirilen sınavın ardından [&hellip]

"Temiz" enerji, Afyon'da masaya yatırıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi, yurtiçi ve yurtdışından pek çok katılımcıya Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu’nda ev sahipliği yaptı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü ile Güneş ve Rüzgâr Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜRAM) Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “3. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu” etkinliği 25 Ocak 2014 tarihinde sona erdi. Gerçekleştirilen sınavın ardından sona eren etkinlik, TÜBİTAK tarafından desteklenerek, Afyon Kocatepe, Pamukkale, Osmangazi, Anadolu, Bilecik, Ege ve İstanbul Teknik Üniversiteleri işbirliğiyle gerçekleştirildi.
TERMAL TURİZME KATKI
Etkinlik Düzenleme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu yaptığı açıklamada, “Üçüncüsünü düzenlediğimiz Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okuluna bu yıl yurt içi ve yurt dışından 29 farklı üniversiteden yaklaşık 100 katılımcı katıldı. Geçen yıllardan farklı olarak bu yıl Romanya, Bulgaristan ve Gürcistan’dan 4 farklı üniversiteden öğrenci düzeyinde katılım da gerçekleşti. Bu denli önemli bir bilimsel organizasyonun Afyonkarahisar’da gerçekleştirilmiş olması Afyonkarahisar için de bir gurur vesilesi olmuştur. Ayrıca, etkinlik katılımcılarının konaklama organizasyonun, ilimizdeki termal otellerde gerçekleştirilmiş olması Afyonkarahisar termal turizmine de önemli bir katkı sağlamıştır” dedi.
ATIK ISILARDAN ENERJİ
AKÜ GÜRAM Müdürü ve Etkinlik Düzenleme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu’nun atık ısılardan enerji üretimi konulu dersiyle başlayan programda, Romanya, Polonya ve Bulgaristan’dan katılan öğretim üyelerinin yanı sıra Ege Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve AKÜ öğretim üyeleri yenilenebilir enerji sistemleri ve enerji verimliliği konularında dersler verdiler.
AKÜ, HOCALARI ETKİLEDİ
Ayrıca etkinliğe katılan katılımcılar, AKÜ Elektrik Mühendisliği öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Said Mahmut Çınar, Arş. Grv. Emre Akarslan ve Arş. Grv. Fatih Serttaş gözetiminde laboratuvar uygulamaları yaptılar. Programa katılan tüm katılımcılara katılım belgesi verilirken, etkinlik sonunda yapılan sınav sonucunda başarılı olan öğrenciler ise ayrıca sertifika almaya hak kazandılar. Yapılan sınavın ardından etkinlik katılımcılarına anket uygulandı ve etkinliği değerlendirmeleri istendi. Anket sonuçlarından katılımcıların hem etkinlikten hem de Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden etkilendikleri sonucuna varıldı.
ÖRNEK İŞLETMEYE ZİYARET
Etkinlik kapsamında, Hoca Elektrik San. Tic. Ltd. Şti. tarafından yaptırılan 100 kWp kurulu gücünde güneş santraline de teknik gezi düzenlenerek, katılımcılar şirket yöneticisi İbrahim Sömer tarafından sistemin yapısı ve çalışması ile sistem kurulurken karşılaşılan güçlükler konusunda bilgilendirildi. İnceleme sırasında, yurt dışından etkinliğe katılan öğretim üyeleri ile ülkelerinde benzer yapıların kurulumu ve işletmesi üzerine karşılıklı bilgi paylaşımında bulunuldu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme