• Haberler
  • Genel
  • “Temennimiz her ilde Galip bey gibilerin olması”

“Temennimiz her ilde Galip bey gibilerin olması”

Şanlı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı’yı ziyareti sırasında konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, Şanlı’nın gösterdiği özverinin Türkiye’ye örnek olmasını diledi ve ekledi: “Temennimiz her ilde Galip bey gibilerin olmasıdır.” Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, ev sahibi Afyonkarahisar [&hellip]

"Temennimiz her ilde Galip bey gibilerin olması"

Şanlı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı’yı ziyareti sırasında konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, Şanlı’nın gösterdiği özverinin Türkiye’ye örnek olmasını diledi ve ekledi: “Temennimiz her ilde Galip bey gibilerin olmasıdır.” Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, ev sahibi Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı ve beraberindeki şube başkanları, şehit aileleri ve gazilerle birlikte Şanlı Ulaşım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı’yı ziyaret etti

“BİR DEDİĞİMİZ İKİ OLMADI”
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Şanlı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı sayesinde açtıkları akıllı kart dolum istasyonlarından kazandıkları para ile dernek giderlerini karşıladıklarını ifade etti. İlgili kanun çıkmadan önce son 2,5 yıldır tüm gazi çocuklarının kullanımına Galip Şanlı tarafından ücretsiz akıllı kart verildiğni belirten Kumartaşlı; “Sayın Şanlı her türlü ihtiyaç karşısında duyarlı davranıp, bir dediğimizi iki etmedi. Derneğimizin düzenlenmesinde toplam masraf olan 44 bin TL gibi ciddi karamın 20 bin lirasını karşıladı. Daha fazlasını yapacaktı ama artık biz ağabey yeter başkalarına da biraz bütçe kalsın dedik. Bizleri misafir ettiği için de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.
“GELİRİN SÜREKLİ OLMASINI İSTEDİK”
Şanlı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ve başkanlığındaki heyetin ziyaretinin kendisini mutlu ettiğini söyledi. İki buçuk yıl önce dernek şube binasını ziyaret gittiğinde binanın yer altında kalmasının kendisini çok ciddi rahatsız ettiğini belirten Şanlı; “Güzel bir dernekti. Türkiye’deki pek çok dernek yerine baktığımızda daha muntazam ve düzenliydi. Ama hep söylediğim şey ana baba 20 yaşındaki evladını zaten yerin altına gömmüş birde dernek toprağın altında olmasın diyorum. O dönem yaptığım ziyarette İsmail Bey bu sözlerime belki çok inanmamıştı. Dernek giderlerini ne ile karşıladıkları soruma şehit ailelerinden, gazilerden 5-10 lira aldıklarını öğrendiğimde gerçekten çok üzüldüm. Zaten insanlar devlete çocuğunu vererek bağışlamış, gazi olanlar vücut bütünlüklerini terk edip gözünü, kolunu, bacağını bizler için bağışlamışlar. Birde aidat mı verecekler. Biz bu işin 5-10 lira olamayacağının da farkındaydık. Şu Başkanımıza bir kaç sefere mahsus bağış yerine sürekli bir gelir için dolum istasyonlarımızın gelirini teklif ettik. Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız da duyarlılık göstererek neresi talep edilirse verileceğini söylediler.” diye konuştu.
ŞEHİTLİK GAZİLİK KUTSAL KAVRAMLAR
Galip Şanlı, şehrin üç ayrı noktasında dernek yararına kart dolumu yapılarak gelir sağlandığını böylece kimseye muhtaç kalınmadığının altını çizdi. Yeni dernek binası ile ilgili olarak bina için Vali, Belediye Başkanı ve İGM Başkanının aynı duyarlılığı gösterdiğini belirten Şanlı; “Mevcut valilik binası yıkıldığında dernek şehrin en görünen meydan yerinde kalmış olacak. İstiyorum ki oradan geçen bir çocuk anne babasına orada ne olduğunu sorup, şehitlik ve gaziliğin ne anlama geldiğini öğrenip, birşeyler içebileceği bir dernek olmasıydı. Bunun maddi bir boyutu yoktur. Böyle bir beklenti ile birşey yapmadık. İsmail Kumartaşlı Başkanımın ciddi destek ve tutarlılığıyla dernek şubesi o hale geldi. Daha iyisinden daha fazlası yakışır. Tırnağımız acısa günlerce onun acısını çekiyoruz. Kimse canını, kolunu, bacağını vermek istemez.” şeklinde konuştu.
MİLLİYETÇİLİK SOMUT OLMALI
“Hiçbir anne baba evladını kaybetmek istemez. Üstelik bir hiç yüzünden.” diyen Şanlı şöyle konuştu: “Çanakkale de şehitlerimiz oldu ama onlar toprak ve vatan için şehit düştüler. Hiç uğruna sırf birilerinin siyasi kaygısı uğruna evladının şehit olmasını kimse istemez. Özellikle 81 ilde bu derneğin bu şekilde olmasını canı yürekten istiyorum. 81 İlin Valilik ve Belediye makamları için yapılacak benzeri çalışmalar çok cüzzi bütçelerdir. Bir Belediye’nin bu rakamlar ıvır, zıvır ikram masrafıdır. Camlara araçlara bayrak asarak sözde milliyetçilik olmaz. Derneklerin bu hale gelmesi lazım ki insanların şehit ve gazisine sahip çıktığı görülmelidir. Bizi ziyaret ederek şeref verdiniz.”
“İNŞALLAH TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLURSUNUZ”
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, şehitlik ve gaziliğin Türk Milleti için önemli olduğunu belirtti. Her ikisininde milli manevi değerlerden olduğunu belirten Uran şunları söyledi: “Şehitlik ve gaziliğe sahip çıkmanın ayrı bir önemi var. Kimi özde sahip çıkar kimi sözde sahip çıkar. Siz özde sahip çıkanlardansınız. Yaptığınız bu fedakarlıklardan dolayı şahsım ve camiam adına teşekkür ediyorum. Temennimiz her ilde bir Galip beyin ve onun gibilerin olmasıdır. İnşallah Türkiye’ye örnek olursunuz.” Ziyaretin anısına Genel Başkan Taner Uran tarafından Galip Şanlı’ya Türk bayrağı ve dernek bayrağının yer aldığı bir flama verildi. Şanlı, kendisine verilen madalyayı sakladığını, flamayı da ayın özenle saklayacağını söyledi. Galip Şanlı konukları onuruna öğle yemeği verdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme