• Haberler
  • Genel
  • 'Temel attıkça gençleşiyorum' – Kocatepe Gazetesi

'Temel attıkça gençleşiyorum' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi’nde Haydarlı Şehit Yavuz Öztürk Göleti ve Sulaması’nın temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bir yere temel atınca neredeyse 5-10 yıl gençleşiyorum' dedi Haydarlı Belde Meydanı’nda düzenlenen törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, Orman Genel [&hellip]

“Temel attıkça gençleşiyorum”

Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi’nde Haydarlı Şehit Yavuz Öztürk Göleti ve Sulaması’nın temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bir yere temel atınca neredeyse 5-10 yıl gençleşiyorum” dedi

Haydarlı Belde Meydanı’nda düzenlenen törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, tesisi adı verilen 2007 yılında Hakkari’de teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen er Yavuz Öztürk’ün babası Şükrü Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törene, özellikle kadın ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Bakan Eroğlu, tören alanında bekleyenler tarafından ‘Barajlar Kralı Veysel Eroğlu’ sloganıyla karşılandı. Vatandaşları selamlayan Eroğlu, temel atma törenlerinde çok mutlu olduğunu söyledi.
“Sizler bizim canımızsınız”
Hizmet için var olduklarını kaydeden Bakan Eroğlu, “Sizler bizim canımız ciğerimizsiniz. Buraya bir yatırım yapıldığında çok mutluluk yaşıyorum. Çünkü sizlere hizmet borcumuz var. Sizlere hizmet etmek bizim için büyük bir mutluluk. Bir yere temel atınca neredeyse 5-10 yıl gençleşiyorum” dedi.
Bayrak daha da yükselecek
Konuşmasında AK Parti hükümeti döneminde yapılan yatırımları anlatan Eroğlu, “Başbakanımızın liderliğinde Türkiye’de muhteşem hizmetler yapılıyor. Destanlar yazılıyor. Dünyada Çin’den sonra en büyük büyüme oranını sağlayan ülke Türkiye. Avrupa’da birinci ülke Türkiye. İnşallah bu bayrağı daha da zirvelere taşıyacağız” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Hane başına 36 ağaç

Dinar Haydarlı’da Şehit Yavuz Öztürk Göleti ve Sulaması’nın temel atma töreninden sonra
Dinar Dikici köyündeki Badem fidanı dikme törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali İrfan Balkanlıoğlu Dikici köyü
halkı tarafından karşılandılar

Bir süre Dikici halkı ile sohbet edip ve onların sorunlarını dinleyen Bakan Eroğlu, Dikici halkına, sorunların çözüme en kısa sürede kavuşturulacağını belirtti. Bakan Eroğlu Afyonkarahisar’daki 30 projeden birisi olan Dinar’ın Dikici köyündeki 132 Dekar alana 5 bin 400 Badem ağacının dikileceği ve bu Badem ağaçlarının Dikici köyü halkına, hane başına 36 ağaç tahsis edileceğini, köydeki belirlenecek diğer alanlara da aynı şekilde fidan dikilerek bu ağaçların ürünlerinin köy halkına bir gelir sağlayacağını belirtti. Dikici halkı tarafından sunulan ikramların ardından, Fidan dikmek için tahsis edilen araziye geçen Bakan Eroğlu, Vali Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri fidan dikiminin ardından Dikici halkı tarafından uğurlandılar. (Kocatepe)

50 yıllık hayal, gerçek oluyor

Haydarlı’da temeli atılan Şehit Yavuz Öztürk Göleti, bölgenin 50 yıllık
su hayalinin gerçeğe dönüşmesini sağlayacak. Proje bitiminden sonra
bölgedeki çiftçiler, yaklaşık 3 milyon liralık bir kazanç sağlayacak

Haydarlı Şehit Yavuz Öztürk Göleti’nin temeli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun müteahhit firma yetkilileriyle yaptığı pazarlığın ardından atıldı. Pazarlık sonunda 13 Haziran 2013’te açılması kararlaştırılan Haydarlı Şehit Yavuz Öztürk Göleti ile Çöl Ovası, bölgesi “Su Ovası”na dönüşecek.
6 milyon liraya mâl olacak
1.9 milyon metreküp depolama hacmine sahip ve 6 milyon 93 bin liraya mal olan Dinar Haydarlı Şehit Yavuz Öztürk Göleti ve Sulaması ile 4 bin 460 dekar tarım alanının suya kavuşturulması hedefleniyor. Projenin hayata geçmesinden sonra bölgedeki çiftçilerin 2 milyon 825 bin liralık gelir sağlayacağı kaydedildi.
Eroğlu’nun her
yerde eseri var
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Haydarlı’nın neredeyse 100 yıllık rüyasının gerçek olduğunu belirterek, “İnşallah bugün bu beklenti gerçek olacak. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’a sadece 385 milyonluk yatırım yaptı bugüne kadar. Ancak komşu illerin valileri ile bir araya geliyoruz anlatıyorlar. Bakanımızın her yerde eserleri barajları göletleri sulama tesisleri var. Daha önce yapılamayan pek çok eser hayata geçiyor ve biz de bundan gurur duyuyoruz” dedi.
Kısa sürede temeli atıldı
DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı da yaptığı konuşmada, projenin son derece önemli olduğunu, 14 Eylül 2011’de ihaleye çıkılan projenin bugün temelinin atılacağını söyledi. Haydarlılar’ın bu proje için çok beklediğini anlatan Özkaldı, Çölovası olarak anılan bölgenin DSİ’nin çalışması ile suya kavuşacağını ifade etti. Şehit babası Şükrü Öztürk, yapılan çalışma için emeği geçenlere teşekkür etti. (Kocatepe)

Eroğlu, bölgeye yabancı değil

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Haydarlı’daki temel atma için hazırlanan alana girişinde 13 aylık Hatice Güney ile 16 aylık Ayşe Okyar’ı kucağına aldı. Bir belde sakininin boynuna taktığı yazmayı uzun süre çıkarmayan Eroğlu, kürsüdeki konuşmasında Haydarlı, Tatarlı, Kadılar bölgesini çok iyi bildiğini söyledi. Eroğlu, Haydarlı’dan gelen yoğurdu heyecanla beklediğini, ekmek ve pekmezle o yoğurdu yiyerek zeki ve çalışkan olduğunu vurguladı.

Bakmadan Geçme