'Temel atarken tarih verme geleneğini biz oluşturduk'
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, temel atarken tarih verme geleneği oluşturduklarını, Türkiye'nin dört bir yanında hizmet yaptıklarını kaydetti Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan 114 dev eser, yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı. Veysel Eroğlu'nun iştirak edeceği merasimle toplu olarak Balıkesir'den açılacak.Hedefi olmayan milletlerin, tarih sahnesinden silinmeye mahkûm [&hellip]
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, temel atarken tarih verme geleneği oluşturduklarını, Türkiye’nin dört bir yanında hizmet yaptıklarını kaydetti
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan 114 dev eser, yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı. Veysel Eroğlu’nun iştirak edeceği merasimle toplu olarak Balıkesir’den açılacak.
Hedefi olmayan milletlerin, tarih sahnesinden silinmeye mahkûm olduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise “Biz kendimize büyük hedefler koyduk. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak 2003 yılından bu yana ülkemizin dört bir yanında sayısız tesisi hizmete sunduk. Bakanlık olarak son 12 yılda 75 milyar TL’nin üzerinde yatırım yaptık” diye konuştu.Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini ve toplu açılış merasimleri düzenlediklerini belirten Veysel Eroğlu, “31 Mayıs 2003’te başlattığımız bu an’aneyi bu yıl da devam ettiriyoruz. Bakanlık olarak tamamladığımız 114 dev tesisi Sayın Başbakanımızın uğurlu elleriyle inşallah Balıkesir’den aziz milletimizin hizmetine sunacağız” dedi.
“GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”
Bakanlık olarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan gece gündüz çalıştıklarını, milletimize hizmet ve yatırımda destan yazdıklarını dile getiren Bakan Veysel Eroğlu şöyle devam etti:
“Bizim Bakanlık olarak sloganımız ‘Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyor’ Dolayısıyla Türkiye’ye temel atarken ilk defa açılış tarihi ve saatini verme alışkanlığını biz getirdik. Artık temelini attığımız tesisi bir köşede unutmuyoruz. İlan ettiğimiz tarih ve saatte o tesisin açılışını yapıyoruz. Basit bir göletin 30-40 yılda bitirilebildiği zamanları ben çok iyi hatırlıyorum. O dönemler artık mazide kaldı. Bizim zamanımız çok değerli. Biz zamanla yarışıyoruz.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
2 MİLYAR LİRAYI AŞTI
Ülke genelinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) tamamladığı 114 adet tesisin toplam yatırım maliyetinin 2,63 milyar lira olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Açılışı yapılacak 114 tesis; 6 adet baraj, 13 adet gölet, 36 adet gölet ve sulaması, 29 adet gölet sulaması, 16 adet sulama tesisi, 7 adet içmesuyu tesisi, 2 adet hidroelektrik enerji tesisi ile ormancılık ve ağaçlandırma projeleri, doğa koruma ve milli park tesisleri ile meteoroloji radarı ve havaalanı otomatik meteoroloji gözlem istasyonlarından oluşuyor.114 tesis arsında yer alan ve DSİ Genel Müdürlüğü’nün tamamladığı 109 adet tesisle yılda 203 milyon kiloWatt.saat hidroelektrik enerji üretilecek, 850 bin 770 dekar zirai arazi sulamaya açılacak, Batman, Sivas, Bursa, Çankırı, Adıyaman ve Kilis illeri ile Şırnak ili Silopi ilçesine yılda 328 milyon metreküp içmesuyu sağlayacağız”
“TABİATI KORUYORUZ”
Milli park ve tabiat parklarında daha kaliteli hizmet temin etmek için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan tesislerin de toplu açılış merasiminde hizmete alınacağını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “2002 yılında 3,4 milyon hektar olan korunan alanlarımızı 2014 yılında 6,3 milyon hektara yükselttik. Korunan alan sayımız ise 952’den 1.760’a çıktı. 2002 yılında 33 olan milli park sayımızı 39’a, 17 olan tabiat parkını 196’ya, 89 olan tabiat anıtı sayısını ise 112’ye yükselttik. DKMP Genel Müdürlüğümüz 33 ilimizde, 63 adet tesis ile Çanakkale Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda 19 adet tesisi tamamladı. Bu tesisleri de 114 tesisin açılışı ile vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)