• Haberler
  • Genel
  • Telekom’un grubu belli oldu – Kocatepe Gazetesi

Telekom’un grubu belli oldu – Kocatepe Gazetesi

Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi'nde mücadele eden Telekomspor yeni sezonda 7. Grup'ta yer alacak Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi'nde mücadele eden Telekomspor’un grubu belli oldu. Mavi-beyazlı ekip 7. Grup'ta Kepez Belediyespor, Antalya Palmiyespor, Boluspor, Anadolu Üniversitesi ve Kütahya Gençlik ile mücadele edecek.Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi'nde grupların belirlenmesinin adından maçların da başlama tarihi açıklandı. Bölgesel Basketbol Ligi’nde maçların [&hellip]

Telekom'un grubu belli oldu

Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi’nde mücadele eden Telekomspor yeni sezonda 7. Grup’ta yer alacak

Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi’nde mücadele eden Telekomspor’un grubu belli oldu. Mavi-beyazlı ekip 7. Grup’ta Kepez Belediyespor, Antalya Palmiyespor, Boluspor, Anadolu Üniversitesi ve Kütahya Gençlik ile mücadele edecek.Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi’nde grupların belirlenmesinin adından maçların da başlama tarihi açıklandı. Bölgesel Basketbol Ligi’nde maçların 22 Ekim’de başlayacağı açıklandı. Statüye göre gruplarında ilk üç sırayı alacak takımlar 3. Lig’de mücadele verecekler.
Bu ligi önemsiyoruz
Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen kura çekimi toplantısına Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ahmet Araşan, Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş ve bazı kulüplerin temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Ligler Direktörü Ahmet Araşan EBBL’yi çok önemsediklerini ifade ederek, “Erkekler Bölgesel Ligi’ni kulüpleri-mizin doğma ligi olarak görüyoruz ve önemsiyoruz. TBF olarak da bu ligimizde mücadele eden tüm kulüpleri-mize destek olmaya çalışıyo-ruz. Bu sezon ile birlikte belirlenen statü gelecek yıllarda da aynı şekilde uygulanacak ve değişmeyecek. Böylece 12 gruplu, 120 takım kapasiteli açık bir lige olanak tanımış olacağız. Bu sezon itibariyle de EBBL’nin ilk grup maçları tamamlandıktan sonra gruplarında ilk 3 sırayı alacak 36 takımımız ile yeni bir lige başlayacağız ve bu ligin ismi de TB3L olacak” dedi.
Maçlar
22 Ekim’de başlayacak
22 Ekim’de başlayacak olan Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi bu sezon 12 grupta ve çift devreli lig usulüyle oynanacak. Grup maçlarında ilk 3 sırayı alacak 36 takım 6’şarlı 6 grupta TB3L’deki mücadelelerine başla-yacaklar. Yapılacak kura çekimi ile belirlenen gruplarda çift devreli lig usulüne göre oynanacak açların ardından gruplarında ilk 4 sıraya alacak olan 24 takım play-off oynamaya hak kazanacak. Play-off’ta oynanacak iki turun ardından ise rakiplerini eleyen 6 takım final grubunda tek devreli lig usulü ile karşı karşıya gelecekler. Burada oynanacak 5 maç sonrasında ise sezonu ilk iki sırada bitirecek takımlar TB2L’ye yükselecekler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme