• Haberler
  • Spor
  • Telekom'dan Keçilere ağır fatura – Kocatepe Gazetesi

Telekom'dan Keçilere ağır fatura – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Afyon Belediyespor 25. hafta müsabakalarında Türk Telekom'a konuk oldu. Maça hızlı başlayan Afyon Belediye olurken ilk iki çeyreği Afyon Belediye üstün tamamladı. İkinci yarıya da Afyon Belediye üstün başladı. Toparlanan Türk Telekom üçüncü çeyrekte eşitliği sağladı. Son çeyrekte öne geçen Türk Telekom Afyon Belediyespor'dan üstünlüğü aldı ve maçı 86-80 kazandı.İlk [&hellip]

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor 25. hafta müsabakalarında Türk Telekom’a konuk oldu. Maça hızlı başlayan Afyon Belediye olurken ilk iki çeyreği Afyon Belediye üstün tamamladı. İkinci yarıya da Afyon Belediye üstün başladı. Toparlanan Türk Telekom üçüncü çeyrekte eşitliği sağladı. Son çeyrekte öne geçen Türk Telekom Afyon Belediyespor’dan üstünlüğü aldı ve maçı 86-80 kazandı.
İlk çeyreğe hızlı başlayan Afyon Belediyespor ilk iki dakikayı 7-6 önde tamamladı. 6 dakikalık bölüm ise 15-15’lik eşitle neticelendi. Çeyreğin son anlarında 8-3’lük Afyon Belediye serisi ilk çeyreğin skorunu belirledi.
İkinci çeyreğe 28-22 üstün başlayan Afyon Belediye yine hızını kesmedi. İki dakikalık ilk bölümde Afyon Belediye de Türk Telekom da yüksek düzeyde bir performans sergiledi. 33-30 Afyon üstünlüğü ile süren ikinci çeyrek 46-42’lik skorla tamamladı.
İlk yarıyı 46-42 üstün tamamlayan Afyon Belediye soyunma odasına da önde girdi.
İkinci yarıya Afyon Belediye 5-0’lık güzel bir seri ile başladı. Türk Telekom toparlanmakta gecikmezken McKee’nin sayılarıyla farkı kapatmayı bildi. Üçüncü çeyreğin sonunda iki ekip de elinden gayreti sergiledi fakat Afyon Belediye üstünlüğü yine kaptırmadı.
Son çeyreğe 61-61 eşitlikle başlanırken iki ekip de son çeyreğin ilk 5 dakikasında karşılıklı 10 sayı buldu. Afyon Belediyespor’dan İbrahim ve Miha bulduğu sayılarla takımı ayakta tutmaya çalıştı. Telekom yaptığı hücumlarda sayı üretmeyi başarırken Afyon Belediye yaptığı hücumlardan eli boş döndü. Sayı üretemeyen Afyon Belediye geriye düştü. Öne geçen Telekom maçta ilk kez 5 sayılık farkı yakaladı. Douby’nin üst üste bulduğu sayılar yetersiz kalınca son dakikaya 82-78 Telekom üstün girdi. Afyon Belediyespor’dan Hadi Özdemir’in 13 sayı, 14 ribaund ve 7 asistle yaptığı duble dublesi bile Türk Telekom’a yetmedi ve Keçiler maçı 86-80 kaybetti.
Afyon Belediye kaybettiği bu maçla 17 galibiyette kalırken Türk Telekom ise 13 galibiyete ulaştı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme