• Haberler
  • Genel
  • Telek Hastanesi bebekleri 23 Nisan’ı kutladı

Telek Hastanesi bebekleri 23 Nisan’ı kutladı

Özel Telek Doğum Çocuk Hastanesi ve Tüp Bebek Merkezi tarafından merkezde doğan ve doğumla sonuçlanan tüp bebeklerin yaş günü kutlamaları bu yıl 23 Nisan Çocuk Bayramı arifesinde yapıldı Özel Telek Doğum Çocuk Hastanesi ve Tüp Bebek Merkezi tarafından her yıl organize edilerek geleneksel hale getirilen bu yıl 7’ncisi yapılan 23 Nisan Çocuk Haftası Balosu dün [&hellip]

Telek Hastanesi bebekleri 23 Nisan'ı kutladı

Özel Telek Doğum Çocuk Hastanesi ve Tüp Bebek Merkezi tarafından merkezde doğan ve doğumla sonuçlanan tüp bebeklerin yaş günü kutlamaları bu yıl 23 Nisan Çocuk Bayramı arifesinde yapıldı

Özel Telek Doğum Çocuk Hastanesi ve Tüp Bebek Merkezi tarafından her yıl organize edilerek geleneksel hale getirilen bu yıl 7’ncisi yapılan 23 Nisan Çocuk Haftası Balosu dün gerçekleştirildi. Balo vesilesi ile hastanede doğan 5 bininci bebek ve 220. tüp bebeğin yaş günü kutlamaları da gerçekleştirildi.
BU YIL 7’İNCİSİ DÜZENLENDİ
Özel Telek Doğum Çocuk Hastanesi ve Tüp Bebek Merkezi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Telek, Atatürk’ün Türk çocukları başta olmak üzere dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Çocuk Haftası’nda düzenlenen balonun geleneksel hale getirdiklerini belirtti. Telek, bu anlayış doğrultusunda balonun bu yıl 7’ncisinin düzenlendiğini kaydetti. 23 Nisan Çocuk Haftası ve Bayramı kutlama balolarının Telek Hastanesi olduğu sürece devam edeceğini söyleyen Dr. Telek; “Bu baloların devam etmesini canı yürekten istiyorum Çünkü bu bayram sadece Türkiye’de değil dünyada ki tek çocuk bayramı. Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceği gördüğü çocuklara armağan ettiği TBMM’nin kurulduğu gün 23 Nisan. Bu nedenle biz büyük Atamızı anmak, çocuklarımızı büyük Ata’ya bağlı bir nesil olarak yetiştirmek, Türkiye Cumhuriyetini devam ettirecek olan çocuklarımızı bir bayram havası içerisinde birarada olmalarını sağlamak için böyle bir balo düzenledik.” dedi.
DOĞUM SAYISI 5 BİNİ GEÇTİ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Çarşamba gününe rast gelip okullardaki yoğun program trafiğini göz önüne alarak 23 Nisan balosunu Pazar günü yaptıklarını söyleyen Dr. Telek; “Bu yıl ki 23 Nisan balomuzu üç gün önce yaptık. Yedincisini yapmanın mutluluk ve onurunu yaşadığımız balomuz devam edecek. Hastanemizde sayısı 5 bini geçen doğumlarımız oldu. Toplam 216 tüp bebeğimiz var. Buraya da çok sayıda tüp bebeğimiz aileleriyle birlikte balomuza geldi. Bu yıl ki farkımız doğum sayısında 5 bini geçmemiz, daha önce dünyaya gelen tüp bebeklerimize kardeş geliyor olması. Tüm bu gelişmelerden dolayı çok mutluyuz. İlk tüp bebeğimiz 7 yaşında. İlkini yaptığımız tüp bebeklerimize 4 kardeş geliyor. İkinci seferde doğanlar var. Bu yıl o ilkimiz var.” diye konuştu.
MEDİNE’DEN STRAZBURG’A
KADAR TÜP BEBEK
Özel Telek Doğum Çocuk Hastanesi ve Tüp Bebek Merkezi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Telek, tüp bebek doğumunda Afyonkarahisar, bölge ve Türkiye sınırlarının aşıldığına dikkat çekti. Dr. Telek şöyle konuştu: “Peygamber Efendimizin kabrinin olduğu Medine’de bir tüp bebeğimiz var. Paris’te, Strazburg’da, Danimarka’da, Almanya’da, Hatay’da, Samsun’da, Tekirdağ’da, Trabzon’da, Siirt’te, Uşak’ta ve yakın çevrede bebeklerimiz bulunuyor. Hayata gözlerini açan tüp bebek sayımız her geçen gün artıyor. Bunun mutluluk ve gururunu yaşıyoruz. Bu bakımdan çok keyifliyiz. Bölge de de tek olmak bizim için keyifli. Bu bir güven meselesi.”
ÇOCUKLARLA BİRLİKTE EĞLENDİLER
23 Nisan Çocuk Bayramı Balosu’nda Op. Dr. Mehmet Telek’in yanı sıra; Merkezin Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanları Op. Dr. Amber Telek, Op. Dr. Metin Demirtürk, Op. Dr. Şevki Bostancı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları Dr. Hüsamettin Yakut, Dr. Yasin Yoldaş, Dr. Halime Öztekin, Biyokimya Uzmanı Asuman Kılınç, Embriyoloji Uzmanı Ayfer Pınarbaşı, Radyoloji Uzmanı Dr. Esra Özgül, hastanede doğan bebekler ve aileleri katıldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme