• Haberler
  • Gündem
  • Telefonlarda Deprem Uyarı Sistemi Nasıl Açılır? Android-İphone

Telefonlarda Deprem Uyarı Sistemi Nasıl Açılır? Android-İphone

Merkez üssü Sinanpaşa Afyonkarahisar'da meydana gelen deprem sonrasında birçok vatandaş telefonlarında deprem uyarı sisteminin nasıl açılacağını araştırıyor.

Afyonkarahisar'da saatler 03.14'ü gösterdiğinde şiddetli bir sarsıntı meydana geldi. Merkez üssü Sinanpaşa Afyonkarahisar olarak bildirilen depremin büyüklüğü 4.4 olarak kayıtlara geçti. Şiddetli sarsıntı sonrası vatandaşlar panikle sokağa döküldü. Birçok vatandaş yeni bir depremin olup olmayacağını araştırırken, telefonlarında da deprem uyarı sistemlerinin nasıl açılacağını araştırıyor.

İPHONE DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR?

İphone'larda deprem uyarı sistemini aktif hale getirmek için Ayarlar kısmına gitmeniz gerekmektedir. Bildirim sekmesine girdikten sonra sayfanın en altında bulunan "Hayati Uyarı Bildirimi" kısmını aktif hale getirin.

ANDROİD TELEFONLARDA DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR?

Android işletim sistemli telefonlarda deprem uyarı sistemini aktif hale getirmek için Ayarlar kısmına gitmeniz gerekmektedir. Daha sonra konum sekmesine girdikten sonra Gelişmiş sekmesini takip edip, "Deprem Uyarıları" kısmını aktif hale getirmeniz gerekmektedir.

Bakmadan Geçme