Telefonla 10 bin lirasını dolandırdılar

Dolandırıcılar cep telefonundan ulaştıkları vatandaşı telefonunun terör eylemlerinde kullanıldığına inandırarak 2 saat içinde 10 bin 300 TL’sini çarptılar Telefonla dolandırıcılık olaylarının bir yenisi dün Afyonkarahisar’da yaşandı. Telefonla kendisine ulaşan dolandırıcıların yalanlarına aldanan vatandaş 10 bin 300 lirasını dolandırıcılara kaptırdı.YAKINLARI FARK EDİP POLİSE HABER VERDİDün saat 18.00 sıralarında meydana gelen olayda PTT’ye ait PTTmatik’ten kimliğini bilmediği [&hellip]

Telefonla 10 bin lirasını dolandırdılar

Dolandırıcılar cep telefonundan ulaştıkları vatandaşı telefonunun terör eylemlerinde kullanıldığına inandırarak 2 saat içinde 10 bin 300 TL’sini çarptılar

Telefonla dolandırıcılık olaylarının bir yenisi dün Afyonkarahisar’da yaşandı. Telefonla kendisine ulaşan dolandırıcıların yalanlarına aldanan vatandaş 10 bin 300 lirasını dolandırıcılara kaptırdı.
YAKINLARI FARK EDİP POLİSE HABER VERDİ
Dün saat 18.00 sıralarında meydana gelen olayda PTT’ye ait PTTmatik’ten kimliğini bilmediği dolandırıcılara para havale eden vatandaş polis ekiplerince uyarılarak daha fazla parasını dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtuldu. 155 Polis İmdat hattına gelen ihbar üzerini Bankalar Caddesi üzerindeki bankamatiklerde telefonla konuşan, gri ceketli ve siyah pantolonlu bir vatandaşı aramaya başlayan polis ekipleri PTT önünde eşgale uyan vatandaşa ulaştılar.
TELEFONU POLİS KAPATTIRDI
Halen dolandırıcılarla cep telefonundan konuşmayı sürdüren vatandaş polislerin uyarısı sonucu telefonunu kapattı. Para aktarımı yapıp yapmadığının sorulması üzerine PTTmatik’ten saat 16 sıralarında 6 bin lirayı aşkın, saat 17 sıralarında da 4 bin lirayı aşkın miktarlarda havale yaptığını anlatan vatandaş, polisler tarafından hemen PTT’ye götürüldü.
HEP AYNI “TERÖR” TAKTİĞİ
Mesai bittiği için PTT’de elektronik transfer sistemlerinin kapatıldığını, bu nedenle havale işlemlerine müdahale edilemeyeceğini öğrenen vatandaş elindeki havale makbuzları ve yakınları ile birlikte polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Hattına girilerek, telefon hattının terör eylemlerinde kullanıldığı belirtilerek, soruşturma gereğince kendilerine para aktarılmasını isteyen dolandırıcılar saatlerce cep telefononu meşgul ederek vatandaşın yakınlarının ve polisin kendisine ulaşmasını engellediler. Şahsın yakınlarının polise müracaatı ile vatandaşı bulan polis ekipleri resmi görevlilerin kesinlikle vatandaştan para istemeyeceğini bir kez daha belirterek hemşehrilerimizden bu tür olaylara karşı uyanık davranmalarını istediler. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme