'Teleferik projesi kente değer katacak'

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 350 milyon TL tutarındaki teleferik projesinin kente büyük bir değer katacağını söyledi Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in seçim vaatlerinin biri olan Erdal Akar Parkı'ndan Karahisar Kalesine kadar ulaşacak teleferik projesinin temel atma töreni Erdal Akar Parkı'nda gerçekleştirdi. Törene Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 350 milyon TL tutarındaki teleferik projesinin kente büyük bir değer katacağını söyledi

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in seçim vaatlerinin biri olan Erdal Akar Parkı’ndan Karahisar Kalesine kadar ulaşacak teleferik projesinin temel atma töreni Erdal Akar Parkı’nda gerçekleştirdi. Törene; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, MHP Milletvekili Mehmet Taytak, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti Milletvekili Adayları Hasan Arslan, Av. Ferda Ertürk, Hakkı Öztürk, Ethem Karahan, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, 22. Dönem AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Koca ve vatandaşlar katıldı.
“VİZYON PROJELER YAPMAYA
DEVAM EDECEĞİZ”
Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, teleferik projesinin bir hayal olduğunu dile getirdi. Zeybek, “Teleferik projesi için acaba yapılabilir mi yapılamaz mı deniliyordu. Projenin ihalesi 2017-2018 yılında yapılmış, ihaleyi alan firma 2019 yerel seçimlerinden sonra başlayacağını ifade etmişti. Ancak yurt dışı kredisini tedarik edemediği için vazgeçti. Biz tekrar ihaleye çıktık, 3 firma ihaleye katıldı. Ama ihaleye giren olmadı. En nihayetinde ihaleye çıktığımızda sağ olsun Kenan Kıran kardeşimiz ihaleyi aldı. Allah kendisinin yar ve yardımcısı olsun. Kolay değil, dünyada ekonomik krizin dünyada hat safhada olduğu bir dönemde bizim ülkemizde istikrarlı bir hükümet olduğu için, istikrarlı bir idare olduğu için yatırımcılarımız yatırım yapmaktan çekilmiyorlar. 2022 yılının Haziran ayında burada yer teslimini gerçekleştirdik, anlaşmayı imzaladık. Rabbim kazasız belasız bir inşaat sezonu geçirmeyi temenni ediyorum. O günkü şartlarda ihale yaptığımız süreçte 100 milyonluk bir yatırımdı şuan baktığımızda 350-400 milyonluk bir yatırım. Afyonkarahisar’a büyük bir değer kazandırmasına vesile olacak. Tarihi konaklarımızın yoğun olduğu, sokak sağlıklaştırılması ile turizme kazandırdığımız bölgeyi teleferikle de taçlandırdığımız için yöre halkı ve mahalle sakinlerimiz inşallah memnunlardır. Afyonkarahisar’ın 58 mahallesinde emeğimiz, hizmetimiz var. Hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz halkımızın hizmetkârıyız. Teleferik projesi kolay bir yatırım değildi. Kalenin üzerinde kazı çalışmaları başladığı zaman Karahisar Kalesi’nin üzerinde yerleşim yerleri ortaya çıktı. Alaaddin Keykubat zamanından kalma bir yerleşim alanı bulundu. Anıtlar Kurulu bu yerleşim alanlarını görünce, kalenin değerinin ikiye katladığını ifade ettiler. İki ay gibi bir süre bulunan bu alanla uğraştık. Eğer bu yerleşim alanı bulunmasaydı, bu ay seçimden önce teleferiği hizmete alacaktık ama bu kazı çalışmalarından dolayı aksama yaşadık. Bu süreci bizzat kendimiz takip ederek, Anıtlar Kurulu’nu Afyon’a davet ettik. Üç dört sefer Eskişehir’e gittik ve nihayet çözdük. Bugün temel atma işlemini gerçekleştiriyoruz. Afyonumuza hayırlı uğurlu olsun. Afyonkarahisar’ı güzelleştirmeye devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam etsinler. Her ne kadar birileri inanmasalar da bizler yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bu arkadaşlarımız kafalarını kaldırıp etrafa baksalar yapılan yatırımları görecekler.” dedi.
“PROJENİN
GERÇEKLEŞMESİNDEN KORKTULAR”
MHP Afyonkarahisar Milletvekili ve milletvekili adayı Mehmet Taytak, teleferik projesinin gerçekleşmesinin çok anlamlı ve çok önemli olduğunu belirti. Taytak, “Herkes şehrimizi Karahisar Kalesi ile bilir. Türküler Karahisar Kalesi üzerine yazılmıştır. Bundan sonraki dönemde inşallah Türkiye buraya akacak. Turizm ile ilgili çok büyük bir gelişmeye sebep olacak. Artık Türkiye içerisinden ve dışarıdan kalemiz için gelecekler ve Afyonkarahisar’ımızın diğer değerleri ile karşılaşacaklar. Mehmet Başkanımız bu projeye bazılarının inanmadığını söyledi. Aslında inandılar ama korktular. Yapacaklar diye korktular, yaparsak tekrar kazanacağız diye korktular. Elbette korkacaklar bizde elbette yapacağız. Sadece burası için değil, TCK ANADOLU’yu mavi sularımıza indirdik. Orada iki bomba yeter diyorlar. İHA’mızdan bahsediyoruz; başka bir şey söylüyorlar. Doğalgazımızı karaya çıkarttığımızda bir Genel Başkan; acaba orada Putin’e bir boru mu bağladılar diyor. Onun için biz oku takip ediyoruz. Oku takip ettiğimizde haini görüyoruz. Afyonkarahisara yapılanlar için de Türkiye için yapılanlar için de bunu söyleyecekler. Çünkü Allah onların gözlerini kapamış. İnşallah 14 Mayıs’a kadar açamayacaklar. 14 Mayıs akşamında sandıkları patlatacağız, 15 Mayıs’ta güzel bir sabaha uyanacağız.” diye konuştu.
“BİR HAYALDİ GERÇEK OLDU”
Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili ve ikinci sıra milletvekili adayı İbrahim Yurdunuseven, Haziran ayında ‘Bir hayal gerçekleşecek oluyor’ sloganı ile işe başlandığını ifade etti. Yurdunuseven, “Hayal projemizin temel atma törenini bugün gerçekleştiriyoruz. İnşallah Ağustos ayı itibari ile ilk yolcumuzu taşımaya başlayacağız. Buradan karşıdaki al yıldızlı bayrağımız yanına teleferik ile gideceğiz ve o bayrağı orada seyredeceğiz. Afyonkarahisar’da ki muhalefetin adayları Afyonkarahisar’ın sahipsiz bırakıldığını söylüyor. Mehmet Taytak milletvekilimizin de söylediği gibi bunların gözleri görmüyor, gönülleri kapalı hiçbirşey hissetmiyorlar. Şu olaya bir baksalar Afyonkarahisar hakikaten ne güzel bir memleketmiş. Afyonkarahisar’a 20 yılda ne hizmetler gelmiş, neler getirilmiş, daha neler neler getirilecek. Sadece bugün şehirimiz için üç büyük mutluluğu birlikte yaşıyoruz. Sabah mandacılıkla ilgili modern tesis temel atma törenini yaptık. Şimdi burada teleferiği yapacağız. İnşallah biraz sonra da yine Mehmet Başkanımızın başka bir vaadi olan AFRAY projesinin temelini atacağız.” şeklinde konuştu.
“MEMLEKETİMİZİN ATILIM
YAPMASI BİZİM GÖREVİMİZ”
Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili ve birinci sıra milletvekili adayı Ali Özkaya yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Afyonkarahisar bir tarih, medeniyet, kültür, gastronomi ve tarım ve haycancılık şehridir. Son yıllarda ciddi manada hem iç turizm de hem dış turizm de artışımız var. Kültür Bakanlığımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği ile tarihi dokumuz çok ciddi bir restorasyon geçiriyor. Sultan Abdül Hamit Han 1902 yangınında; tüm konaklar yandığında Türkiye’nin o günkü Osmanlı coğrafyasının her yerinde ki ustaları getirip buraya Türkiye’nin ve Osmanlı coğrafyasının her bölgesinden özel konaklar yaptırmış. İşte bu bölgeler bu konakların hala daha yaşadığı bölgeler. Bunu turistlerimize hem olduğu yerden hem de tepeden gösterip yaşatmamız lazım. Ben ilk defa 1983 yılında Karahisar Kalesine çıkmıştım ve bir hayli zorlanarak çıktım. Bu zorlukları ortadan kaldırmamız lazım. Projeyi yapacak olan müteahhit de tebrik ediyorum. Bu bir cesarettir. 350 milyona yakın bir maliyeti var. Böyle büyük bir yatırımı belediye ve kamudan bir kuruş almadan yap-işlet- devret modeli ile yapan müteahhidi tebrik ediyorum. Hizmet siyaseti budur. Memlekete hayırlı işler yapmak. Memleketin her daim atılımını yapmak ve bunun için koşturmak bizim görevimiz ve varlık sebebimiz. Yaparsa AK Parti yapar, belediyelerimiz yapar, Cumhur İttifakı yapar. ”
“KUMALAR DAĞI’NA KIŞ TURİZM
MERKEZİNİ DE YAPACAĞIZ”
Orman ve Su İşleri eski Bakanı Deprem Komisyonu Başkanı ve Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, bir mühendis olarak Türkiye’de 10 binden fazla büyük tesise dokunduğunu belirtti. Eroğlu şöyle konuştu: “Temelini atacağımız teleferik projesi hakikaten büyük ve önemli bir tesis. Bu tesisin ne zorluklarla yapıldığını ben biliyorum. Bugün temel açılışını gerçekleştirdiğimiz projemizin açılışını inşallah Cumhurbaşkanımız recep Tayyip Erdoğan’a nasip etsin. Birçok tesisin yapımında garanti ve para verilerek hayat geçer. Ama burada müteahhit firma hiçbir garanti ve ücret almadan yap-işlet-devret sistemi ile yapıyor. Bazıları ‘Afyon’a ne yapıldı ki’ diyor. Ben bundan birkaç ay önce Afyonkarahisar’ın AK Parti hükümetinden önce şehir merkezinin fotoğraf haritalarını aldım. Arada muazzam bir fark var. Hızlı tren geliyor. Hastaneler, okullar, iki üniversite, barajlar, göletler, sulama tesisleri, köprüler hepsi AK Parti döneminde yapıldı. Ben bakanlığım döneminde Afyonkarahisar’a su ile ilgili tesis kurmuşum. 200 milyon fidanı toprak ile buluşturduk. Millet bunu görüyor. İnşallah daha iyi işler yapılacak. Afyonkarahisar hamam turizmi, sağlık turizmi, spor turizmi, tabiat turizmi ve tarihi mekân turizmlerinde Afyonkarahisar şaha kalktı. Turizm alanında bir tek hizmet kaldı oda Kumalar Dağı’na kış turizm merkezi. Onunda fizibilitesi yapıldı. Bunu da yaparsak Afyonkarahisar gerçekten uçacaktır. Biz 2022 yılında Afyonkarahisar Ege’nin yıldızı olacak dedik. Şimdi Afyonkarahisar Ege’nin ve Türkiye’nin yıldızı.”
“ŞEHRİMİZİN TANITIMI İÇİN
GAYRET GÖSTERİYORUZ”
Temel atma töreninin son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı yaptı. Yiğitbaşı şunları kaydetti: “Şehrimize sağlanan bu katma değer için birbirinden anlamlı törenleri bir arada yaşıyoruz. Bu projelerin hepsi şehrimizin marka değerini arttıracak ve Afyonkarahisar’ın çok daha ileriye, zirveye ilerlemesi ile ilgili bir marka değer oluşturacak. Bizler Afyonkarahisar’ın tarihi kültürel dokusunu hem korumakla hem geleceğe aktarımı hem de daha çok insana anlatmakla mükellefiz. Bu anlamda muhteşem Karahisar Kale’mizin ve şehrimizin muhteşem manzarası eşliğinde çok daha fazla insan tarafından görülmesinin heyecanını yaşıyoruz. Ben henüz Karahisar Kalesi’ne henüz çıkmadım. Başkanımızın bu projesini duyduğumdan beri çıkmak için projenin tamamlanmasını bekliyorum. İnsanın bir mekânla bağ kurabilmesi, aidiyet ve bir yakınlık kurabilmesi için ben mekânın tanınmasının çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda tarihi Kalemizin Afyonkarahisar’da yaşayan çocuklarımız ve gençler tarafından sonra da şehir dışından, yurt dışından gelenler tarafından tanınması ve bilinmesi çok önemli bu projemiz bunu sağlamış olacak. Böylelikle değerlerimizi göz bebeğimiz gibi koruyarak şehrimizin doğal, kültürel, tarihi mirasını geleceğe en güzel şekilde taşımış olacağız. Şehrimizin tanıtımı ile ilgili elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Bu proje bunu bir parçası ama aynı zamanda Frig Vadisi’nde ki karşılama ve tanıtım merkezimiz çalışmalarını devam ediyor. Maltaş Anıtı’nda ki çalışmalar devam ediyor. O bölgede ki çalışmalar dışında aslında bizler şehir için çok kıymetli olan Afyonkarahisar’ın tanınırlığını artıracak kendi kitaplarımızı İskenderun’da ki çocuklarımıza dağıttık.”
Tören temel atma ile son buldu.

Bakmadan Geçme