• Haberler
  • Genel
  • Tekstil fabrikasına katmerli temel – Kocatepe Gazetesi

Tekstil fabrikasına katmerli temel – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'nde tekstil fabrikası temeli atıldı. Minik mehteranların da yer aldığı açılışta davetlilere bölgeye özgü katmerler sıcak sıcak pişirilip ikram edildi Sinanpaşa İlçesinde 2 bin 700 metrekare alana yapılacak tekstil fabrikasının temeli atıldı. Isparta Erenler Mehteranlar Takımı'nın marşlarıyla başlayan temel atma töreninde, mehter takımı içindeki minik mehteranlar ilgi çekti. Mehter Takımı'nın kösünü de minik [&hellip]

Tekstil fabrikasına katmerli temel

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi’nde tekstil fabrikası temeli atıldı. Minik mehteranların da
yer aldığı açılışta davetlilere bölgeye özgü katmerler sıcak sıcak pişirilip ikram edildi

Sinanpaşa İlçesinde 2 bin 700 metrekare alana yapılacak tekstil fabrikasının temeli atıldı. Isparta Erenler Mehteranlar Takımı’nın marşlarıyla başlayan temel atma töreninde, mehter takımı içindeki minik mehteranlar ilgi çekti. Mehter Takımı’nın kösünü de minik bir mehteranın çaldığı törende, şehit ve gaziler için marşlar çalındı.
Temel atma töreninde kurulan çadırda Afyonkarahisar’a özgü haşhaşlı katmer yapıldı. Törene katılanlara sıcak sıcak ikram edilen katmerlerin yanı sıra tören alanında dökülen lokmalar da dağıtıldı. Fabrikanın tam kapasiteyle hizmete girmesinin ardından Sinanpaşa’da 250 kişiye istihdam sağlanacağını anlatan tekstil fabrikası işletmesi yetkilisi Hakan Çelik, “Bu fabrikadan hem biz hem Sinanpaşa halkı kazanacak. Hep birlikte el birliği ile Sinanpaşa’ya istihdam sağlayacağız” dedi.
Sinanpaşa’nın yatırımlarla çehresinin değiştiğini söyleyen Belediye Başkanı Murat Karakoyun, ilçenin gelişimi için istihdamı arttırma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Sinanpaşa’ya yatırım yapmak isteyen her yatırımcıyı ilçeye davet ettiklerini ifade eden Başkan Karakoyun, yatırımcılara ellerinden gelen her türlü kolaylığı sağlamaya çalışacaklarını aktardı. İlçede organize sanayi bölgesi çalışmalarının da devam ettiğini vurgulayan Karakoyun, Sinanpaşa’da istihdamın arttırılmasının öncelikli hedef olduğunu anlattı.
Sinanpaşa’da istihdamın arttırılması amacıyla sıklıkla hem Afyonkarahisar hem de Sinanpaşa yöneticileriyle bir araya geldiklerini anlatan İlçe Kaymakamı Erkan Demir, Sinanpaşa’nın geri kalmış ilçelerden biri olmaması için istihdamın artması gerektiğini belirtti. Fabrika açıldığında çalışanların alacağı maaşlarla ilçeye aylık en az 250 bin TL sıcak para gireceğini de söyleyen Kaymakam Demir sözlerini şöyle tamamladı, “Sadece fabrikada çalışan kazanmayacak. Esnaf da ilçe de kazanacak. Bu nedenle işe girenlerin işine sahip çıkması, dört elle çalışması gerekiyor.”
Kurban kesilmesi ve dua sonrası Sinanpaşa Kaymakamı Erkan Demir, Belediye Başkanı Murat Karakoyun ve işletme yetkilisi Hakan Çelik ile Sinanpaşa ilçe protokolünün kestiği kurdeleyle temeli atılan fabrikada ilk harcın dökülmesi sırasında da ilçe protokolü koruyucu baret giydi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme