• Haberler
  • Gündem
  • Teknopark'ta firmalara avantaj sağlanıyor – Kocatepe Gazetesi

Teknopark'ta firmalara avantaj sağlanıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin Genel Katılımlı İstişare Toplantısı, Anemon Otel'de düzenlendi. Toplantıya AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu'nun yanı sıra işadamları katıldı. Toplantıda sunum yapan Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Tuğrul Kandemir, Teknopark hakkında bilgi verdi. Kandemir, Afyon ve Uşak'taki iki üniversitenin girişimiyle kurulan Teknopark'ın iki şehirde alanı [&hellip]

Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin Genel Katılımlı İstişare Toplantısı, Anemon Otel’de düzenlendi. Toplantıya AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu’nun yanı sıra işadamları katıldı. Toplantıda sunum yapan Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Tuğrul Kandemir, Teknopark hakkında bilgi verdi. Kandemir, Afyon ve Uşak’taki iki üniversitenin girişimiyle kurulan Teknopark’ın iki şehirde alanı olan ilk Teknopark olduğunu söyledi.
2023’E KADAR VERGİ MUAFİYETİ
Kandemir, Teknopark’ın birçok avantajının bulunduğuna dikkat çekerek “Bölgede faaliyet gösteren gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin münhasıran bu bölgedeki yazılım ve AR-GE faaliyetlerinden elde ettikleri kazançları 31 Aralık 2023tarihine kadar Gelir ve Kurumlar vergisinden muaf tutulmaktadır. Bu süre içerisinde Teknopark’ta yer alan girişimci ve firmaların; bu bölgelerde ürettikleri sistem yönetimi, veri yönetimi, iş uygulamaları, sektörel, internet, mobil ve askeri komuta kontrol uygulama yazılımı şeklindeki teslim ve hizmetler Katma Değer Vergisi’nden müstesnadır.Bölgede çalışan araştırmacı, yazılımcı ve AR-GE personelinin bu görevleri ile ilgili ücretleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar her türlü vergiden muaf tutulmaktadır” ifadelerini kullandı.
TEKNOPARK’I ÖNEMSİYORUZ
AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu da Teknopark’ı önemsediklerini belirterek “Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği olarak Teknopark oluşumunun içerisinde olmaktan şahsım ve Yönetim Kurulu üyelerim adına mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Yeni oluşumun üzerinde duruyoruz. Hepimize ciddi faydalar getireceğine inanıyoruz. Bölgemize ve Afyon iline değerli katkılarını bekliyoruz” dedi. >> Murat ARISOY’un haberi

TEKNOPARK’A HANGİ KURUMLAR ORTAK?

Doç. Dr. Tuğrul Kandemir, Teknopark’ın iki ilden 20 ortağı olduğunu söyledi. Kandemir’in verdiği bilgilere göre Teknopark’ın ortakları şöyle:
1. Afyonkarahisar Valiliği    1. Uşak Valiliği
2. Afyonkarahisar Belediyesi    2. Uşak Belediyesi
3. Afyonkarahisar Tic. ve San. Od.    3. Uşak Tic. ve San. Odası
4. Afyonkarahisar Ticaret Borsası    4. Uşak Ticaret Borsası
5. Afyonkarahisar Organize San. Böl.    5. Uşak Organize San. Böl.
6. Afyonkarahisar TÜMSİAD Şubesi    6. Uşak TÜMSİAD Şubesi
7. Afyonkarahisar AFSİAD    7. USİAD
8. Hür Sanayici İş Adamları Der.    8. Uşak Deri Sanayic. Der.
9. Afyon Boğaz Mermerciler Der.    9. Deri KarmaOrg. San. Böl.
10. Afyon Kocatepe Üniversitesi     10.Uşak Üniversitesi

Bakmadan Geçme