Teknoparkta doluluk yüzde 100’e ulaştı

Veteriner Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Veteriner Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Erkan Karadaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. ve Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir ve TTO Koordinatörü Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu ile akademik personeller katıldı.AKÜ TOPLUMA HİZMET NOKTASINDAÇOK İYİ DURUMDAToplantıda ilk konuşmayı yapan AKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. [&hellip]

Veteriner Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Veteriner Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Erkan Karadaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. ve Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir ve TTO Koordinatörü Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu ile akademik personeller katıldı.
AKÜ TOPLUMA HİZMET NOKTASINDA
ÇOK İYİ DURUMDA
Toplantıda ilk konuşmayı yapan AKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Karadaş, TTO’ların üniversitelerin en önemli merkezlerinden birisi olduğunu ifade ederek, “TTO’lar değer üretmek isteyen toplumlar için üniversite sanayi işbirliğine katkı sağlamak, teknolojinin ticarileşme sürecini desteklemek ile bilgi ve teknolojiye dayalı yaklaşımlarla etkin yöntemler uygulayarak AR-GE projeleri oluşturmak açısında üniversitelerdeki en elzem merkezlerden birisidir” dedi.
Üniversite fonksiyonlarının dört önemli kalemde toplanabileceğini dile getiren Karadaş, “Bunlar eğitim-öğretim, araştırma, uygulama ve topluma hizmet. Veteriner Fakültesi olarak topluma hizmet açısından iyi bir konumda olduğumuzu söyleyebiliriz. Çevre şehirlerde yer alan Veteriner Fakültelerinden yöneticiler arayarak bizleri bu açıdan sık sık tebrik ediyor” diye konuştu.
ÜNİVERSİTE İLE SANAYİ ARASINDA
KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYORUZ
Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu ise TTO’ların bir ara yüz unsuru olarak kullanılabileceğini söyledi. TTO’ların amacını üniversite ile sanayi arasında bağ kurmak olduğunu belirten Uygunoğlu, “Şimdi sanayicinin dili çok farklı, akademisyenin dili ise çok daha farklı. Arada bir bağ kurmak gerekiyor. İşte buradaki bağı kurma meselesini de TTO’lar üstleniyor. Bizler de üniversitemizde bu TTO’yu işletelim ve daha verimli hale getirelim diye uğraşıyoruz. Üniversitede akademisyenin bilgi birikimini sanayiye aktaracak, sanayideki tecrübeyi de üniversiteye aktaracak şekilde sürdürülebilir bir işbirliği ağı sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
MİT’TEN BİLE
İZİN ALINIYOR
Afyon Uşak Teknoloji Geliştirme Bölgesinin önemine vurgu yapan Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir ise iki şehrin işbirliğini içeren tek teknoparkın Zafer Teknopark olduğunu söyledi. Kandemir, “İstanbul’da iki üniversitenin işbirliği ile kurulmuş Teknopark var ama iki şehrin işbirliğini içeren tek Teknopark bizde. Teknopark kurma süreci çok teferruatlı bir süreç, 2-3 yıl süren bir prosedür işleniyor. Bu süreçte de 36 farklı kurumdan izin alıyorsunuz. Yani bakanlıklar dışında Genelkurmay Başkanlığın-dan tutun da Milli İstihbarat Teşkilatına kadar birçok kurumdan izin alıyorsunuz” dedi.
FİNANSMANI BAKANLIK SAĞLAYACAK
Kandemir sözlerine şöyle devam etti:
“Biz başvururken de üç farklı bölge başvurusunda bulunduk. Yani şuanda ikisi Afyonkarahisar’da olmak üzere toplamda üç tane Teknopark alanımız var. Afyonkarahisar’da şuanda faaliyet gösterdiğimiz 2 bin 200 metrekarelik kapalı alanda 4’ü idari 20 ofiste faaliyet gösteriyoruz. Şuan itibari ile yüzde 100 doluluk oranına ulaştık. Yani şuanda 16 ofisimizin tamamı projelerle dolduruldu. Tabii yine de hocalarımızdan gelen projeler için ayrı bir uygulama yapıyoruz bu açıdan. İkinci alanımız ise Üniyurt’un arkasında 153 bin metrekarelik bir alanımız var. Burası esas alan. İnşallah 2018 içerisinde orada inşaata başlayacağız. Yaklaşık 25 milyon lira gibi bir bütçe ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına destek için başvuru da yaptık. Dolayısıyla oranın finansmanını bakanlık sağlayacak.

Bakmadan Geçme