Teknopark kurulması için süreç başladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Teknopark kurulması için çalışmaların başlatıldığını belirtti Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversitenin gündeminde olan Teknopark'ın kurulması için adım attıklarını kaydetti. Teknopark'ın kurulması için şirket teşekkülünün oluşması gerektiğini belirten Solak, 2014 yılının başına kadar üniversiteye ait bir Teknopark'ın şehre kazandırılacağını söyledi. UŞAK'LA ORTAK KURULACAKAKÜ Rektörü [&hellip]

Teknopark kurulması için süreç başladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Teknopark kurulması için çalışmaların başlatıldığını belirtti

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversitenin gündeminde olan Teknopark’ın kurulması için adım attıklarını kaydetti. Teknopark’ın kurulması için şirket teşekkülünün oluşması gerektiğini belirten Solak, 2014 yılının başına kadar üniversiteye ait bir Teknopark’ın şehre kazandırılacağını söyledi.
UŞAK’LA ORTAK KURULACAK
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, “Teknopark ile ilgili çalışmamızı 21 Haziran’da başlattık. Manisa’da Zafer Kalkınma Ajansı toplantısında Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar’ın ortaklaşa Teknopark kurulmasını öngördük. Ancak Kütahya’da Teknopark’ın bulunduğunu gördük. Uşak ve biz Teknopark’ı kurmak için Sanayi Bakanlığı’na başvurduk. En üst protokolü Sanayi Bakanlığı’na vereceğiz. Bir anonim şirketi kuracağız. Vali, Belediye Başkanları, Ticaret Odası Başkanları, Rektörler ve varlıklı işadamları burada yer alacak. Uşak, kendi kampusunda ofisleri kuracak, biz de kendi alanımızda yapacağız. Şehir, Zafer Havaalanı’nın yanında kurulmasını isterse oraya kurabileceğiz. Gerekirse ofisimizi kampusta kuracağız. Öyle sanıyorum ki yılın sonuna kadar Teknopark’ı kuracağız” dedi.
TEKMER’DE 7 PROJE YER ALIYOR
Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Teknoloji Merkezi’nde de çalışmaların sürdürüldüğüne dikkat çeken Solak, “TEKMER’de 7 proje çalışıyor, 1 milyon lirayı aşkın krediyi uygulamaya koyduk. Bu alanı şehirle bütünleştirerek eğitime, sanata ayırarak şehre kazandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
BU YIL 12 BİN YENİ ÖĞRENCİ
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin her geçen gün geliştiğine dikkat çeken Solak, “İç mimariye ilişkin, İslami İlimler Fakültesi’nin bölümlerine ilişkin, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği’ne ilişkin, Teknoloji Fakültesi Mekatronik Bölümü’ne ilişkin, Bolvadin’de Lojistik Bölümü’ne ilişkin Dinar Havacılık bölümü için ek kontenjan alımı için karar aldık, normal kontenjan dışında ek kontenjan talebimiz de oldu. Diş Hekimliği ve Hukuk Fakültesi’nde Yüksek Lisans alımı yapıyoruz. 3 ay içinde hiçbir ağız ve diş sağılığı problemi olan hastamız il dışına gitmeyecek. Biz diyoruz ki AKÜ’de eğitim alınır. Biz bu yıl 12 bin 640 öğrenci bekliyoruz” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme