• Haberler
  • Genel
  • Teknopark hayali gerçek oluyor – Kocatepe Gazetesi

Teknopark hayali gerçek oluyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’daki firmaların yatırım için dört gözle beklediği TEKNOPARK için protokol imzalandı Afyonkarahisar-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOPARK) Kurucu Heyeti protokolü, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda imzalandı. Protokol imza törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, ATSO Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, [&hellip]

Teknopark hayali gerçek oluyor

Afyonkarahisar’daki firmaların yatırım için dört gözle beklediği TEKNOPARK için protokol imzalandı

Afyonkarahisar-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOPARK) Kurucu Heyeti protokolü, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda imzalandı. Protokol imza törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, ATSO Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Diler, OSB Başkanı Bekir Yeşilay, TÜMSİAD Başkanı M. Emin Birliktir ve TEKNOPARK’ın kurulmasında görev alan kişiler katıldı.
AFYON VE UŞAK YARARLANACAK
Törende konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak; “TEKNOPARKLAR, bir üniversite veya yüksek öğrenim kurumu ile resmi ilişkiler kurmuş, içinde teknoloji kökenli firma ve işletmelerin oluşmasını özendirecek ve büyüyüp gelişmesine destek verecek biçimde tasarlanmış ve yönetiminin, ilgili firmalara teknoloji ve işletmecilik becerilerinin transferi konusunda etkin uğraş verdiği bir girişimdir. İki ilin bir araya gelerek böyle bir oluşumu gerçekleştirmesinin sebebi de Bakanlığımızın tek ile söz konusu oluşuma izin vermemesidir. İnanıyorum ki Afyonkarahisar ve Uşak illerimiz TEKNOPARK sayesinde başarılı iş ve işlemler gerçekleştirecektir. Bu kuruluşun illerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
FİRMALAR İÇİN FIRSAT
İmza töreninde konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu ise “Bizden çok faydalanacak firma çıkabilir. Bilhassa mermere dayalı sanayimiz bu TEKNOPARK’tan en iyi şekilde yararlanacaklardır. Daha önce yaptığımız toplantılarda da birçok makinelerin kendi patentlerinin olduğunu ve araştırma faaliyetlerinin devam ettiklerini söylüyorlardı. Bunlar SESEMAK ve DEMMAK gibi kuruluşlar sürekli arayış içerisindeler. Onlar makinelerini iyileştirme ve yenileme gibi teknolojilerini daha da modern hale getirmek istiyorlar. Bu ve bunun gibi uğraş içerisinde olan kuruluşlar TEKNOPARK sayesinde kendi makinelerini üreterek 2023’e kadar her türlü vergiden muaf bir şekilde ürettiklerini satabilecekler. Bunun çok muazzam bir çalışma olacağına inanıyorum. Bunun yanı sıra gıda maddesi üreten işletmelerin yapacağı çalışmalar da etkinlik kazanacaktır. Böylece ilimizin önde gelen işletmeleri hem çok daha iyi çalışacak, hem de bu çalışmalar için KDV dahil bir çok vergiyi vermeyecektir. Bizler de bu çalışmada Afyonkarahisar Valiliği olarak her türlü desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme