Teknolojik aletler, doğayı taklit ediyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinden Bilgi, Organizasyon ve Sosyal Sorumluluk Kulübü ile Ekonometri Kulübü iki ayrı önemli etkinliğe imza attı Bilgi, Organizasyon ve Sosyal Sorumluluk Kulübü ile Doğa Bilimleri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Doğa ve Teknoloji” konulu konferans, ANS Kampüsü 1. Eğitim Binası Abdullah Kaptan Konferans Salonu’nda düzenlendi. Doğa Bilimleri Derneği Başkanı Altuğ Revnak Eti’nin [&hellip]

Teknolojik aletler, doğayı taklit ediyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinden Bilgi, Organizasyon ve Sosyal Sorumluluk Kulübü ile Ekonometri Kulübü iki ayrı önemli etkinliğe imza attı

Bilgi, Organizasyon ve Sosyal Sorumluluk Kulübü ile Doğa Bilimleri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Doğa ve Teknoloji” konulu konferans, ANS Kampüsü 1. Eğitim Binası Abdullah Kaptan Konferans Salonu’nda düzenlendi. Doğa Bilimleri Derneği Başkanı Altuğ Revnak Eti’nin verdiği konferansa, AKÜ öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Konferansta Altuğ Revnak Eti, hızla gelişen teknolojik aletlerin doğayı taklit ederek tasarlandığını, Biyomimetik biliminin doğadan modelleme yöntemiyle ölçü ve akıl bağlamında öğreneceklerimizi konu edindiğini anlattı. Eti, doğadaki canlıların tasarımsal olarak mükemmel olmalarının yanısıra estetik olarak da kusursuz tasarımlarıyla dikkat çektiğini belirtti.
DNA’NIN ŞİFRESİ ÇÖZÜLECEK
Konuşmasında Biyomimetik ve Mimari ilişkisine de değinen Altuğ Eti, günümüz mimarisinin hayvanların yuvalarını tasarlarken kullandıkları yöntemlerden izler taşıdığını, bu şekilde inşa edilen yapıların daha güvenilir ve dayanıklı olduğunu, son dönemde bu yönlü çalışmaların ağırlık kazandığını da vurguladı. Altuğ Revnak Eti, canlılardaki teknolojik donanımın DNA ve RNA’lardan geldiğini bunun da gelecekte çözümleneceğini, bilgisayar yazılımlarının sadece 0-1 sayılarıyla iki rakamla oluşturulmasına rağmen DNA’ların dört harfli bir yazılıma sahip olduğunu anlatarak DNA yazılımlarının kendi yedekleme, onarım ve uyarlama sistemlerine de sahip olduğunu söyledi. Konferans, öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi. (Kocatepe)

“Türkiye Ekonomisi”
masaya yatırıldı

Ekonometri Kulübü ise, “Türkiye Ekonomisi Söyleşileri” isimli panel düzenledi. ANS Kampusü
3. Eğitim Binası Prof. Dr. Sabri Bektöre Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, öğretim
elemanlarının yanı sıra öğrenciler de katıldı

Türkiye ekonomisi hakkında yapılan değişik araştırma ve sonuçlarına da yer verilen panelin başkanlığını AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Harun Öztürkler yaptı. Panelde ilk sözü alan Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Tolga Umut Kuzubaş, “Türk İmalat Sanayinde Ücret Verimlilik Farkı” konulu araştırmayı ve sonuçlarını anlattı. Sonrasında söz alan Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Türkmen Göksel yaptığı konuşmasında “Finansal Kriz Olasılığının Ölçülmesi ve Finansal Baskı Endeksi” hakkında bilgi verdi. İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Taşdemir, “Okul Dışındaki Öğrenme Faaliyetleri ve Akademik Başarı” başlıklı konuşmasında bilgilerini dinleyicilerle paylaştı. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ceyhun Elgin ise konuşmasında “Türkiye’de Kayıt Dışı Ekonomi ve Ölçümü” konusundan bahsetti. AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin ilgiyle izledikleri panel, soruların yanıtlanmasının ardından son buldu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme