Teknoloji laboratuvarı açıldı – Kocatepe Gazetesi

Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde 2016’da başlatılan proje kapsamında Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) bünyesinde zeka gücü teknoloji laboratuvarı kuruldu.Programa Vali Mustafa Tutulmaz, Kültür ve Turizm eski Bakanı ve Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Koç, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, İl [&hellip]

Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde 2016’da başlatılan proje kapsamında Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) bünyesinde zeka gücü teknoloji laboratuvarı kuruldu.
Programa Vali Mustafa Tutulmaz, Kültür ve Turizm eski Bakanı ve Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Koç, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
“TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ
KURMAYI PLANLIYORUZ”
Müzik dinletisiyle başlayan programda ilk olarak Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Koç konuştu. Turkcell firması ile ilgili bilgiler veren Koç, “Firma olarak birçok ülkede varız. Ancak biz en çok Türkiye’de hizmet etmeyi istiyoruz. Türkiye’nin en iyi firması olmayı hedefliyoruz. Turkcell MEB’in yanı sıra üniversiteye de yatırım yapmayı planlıyor. İTÜ ile anlaştık. Teknoloji Üniversitesi kuracağız. Kuracağımız üniversite İhtisas üniversitesi olacak. Yapay zeka, nano, kripto bölümleri olacak. 4 veya 5 bölümü olan, 800’den fazla öğrencisi olmayan, 40’dan az da öğretmeni olmasını istiyoruz.” dedi.
“ÖZEL YETENEKLİ
ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’deki özel yetenekli çocuklar için üç yıldır çalışma yürüttüklerini söyledi.
Bilim sanat merkezlerine çocukların yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Bilgili, “Orada kendi kabiliyetleri doğrultusunda eğitim alıyorlar. Genel müdürlük ve bakanlık olarak kalitesini bozmadan bilim sanat merkezlerinin sayısını artırma gayreti içerisindeyiz. Şu anda ülkemizde 134 bilim sanat merkezi oldu, 42 bin de öğrencimiz var.” şeklinde konuştu.
“GELENEKSEL METOTLAR
GERİDE KALMALI”
Programda konuşan ve eğitimde geleneksel metotların değişmesi gerektiğine değinen Vali Mustafa Tutulmaz, “Eğitimde geleneksel metotlar geride kaldı. Geleneksel yöntemlerle eğitim vermeye devam edersek diğer ülkelerin gerisinde kalırız. Mevcut yapımızı değiştirmeliyiz. Eğitim sistemimiz maalesef bizleri ileriye götürecek düzeyde değil. Belki sistem iyi ama veliler ve eğiticilerin sisteme uyumlu hale getirilmesi lazım. Çünkü artık günümüzde öğrenciler veli ve eğiticilerden zihin olarak daha ileride. Bizlerin topyekûn olarak eğitimde yeni bir ivmeyi yakalamamız gerekiyor.” diye konuştu.
“EĞİTİMDE YENİ BAKIŞ
AÇISINA ODAKLANMALIYIZ”
Yeni bir bakış açısıyla eğitime odaklanılması gerektiğini vurgulayan Vali Tutulmaz, “Yeni bakış açısını geliştirebildiğimiz sürece geleceğimiz daha aydınlık olacak. Tam tersi durumda ise sıkıntılar devam edecektir. Bu bilinci oluşturmak adına bu tür etkinlikleri önemsiyorum. Buna vesile olan Milli Eğitim Bakanlığımız ile özellikle de Turkcell ve yöneticilerine teşekkür etmek isterim. Bu ışığın tüm eğitim camiasına yayılmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Ardından öğrencilerin hazırladığı tabloları Vali Mustafa Tutulmaz Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Koç’a, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’da MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili’ye takdim etti.
Zekâ Küpü Teknoloji ve Kodlama Laboratuvarı sınıfında Vali Mustafa Tutulmaz ve katılımcılar öğrencilerin hazırladıkları projeleri inceledi. İncelemeleri sırasında öğrencilerden projeleriyle ilgili bilgiler alan Vali Tutulmaz, geleceğin mucitlerine çalışmalarında başarılar diledi.

Bakmadan Geçme