Teknik Kolej'de uyum eğitimi verildi

2018-2019 eğitim öğretim yılında lise 9'uncu sınıf öğrencilerinin okul kaygılarının gidermek, okul ortamını sevdirmek ve arkadaşlarını tanıma amacıyla uygulanan programda derslikler ve atölyeler gezdirilerek ilgili öğretmenler tarafından bilgilendirme yapıldı. Okul kıyafetleri verilen öğrenciler OSB konferans salonunda bu yıl mezun olup çeşitli üniversiteleri kazanan mezun öğrencilerin 4 yıllık deneyimlerini dinlediler.Oryantasyon eğitim toplantısında konuşan Kolej Müdürü İbrahim [&hellip]

2018-2019 eğitim öğretim yılında lise 9’uncu sınıf öğrencilerinin okul kaygılarının gidermek, okul ortamını sevdirmek ve arkadaşlarını tanıma amacıyla uygulanan programda derslikler ve atölyeler gezdirilerek ilgili öğretmenler tarafından bilgilendirme yapıldı. Okul kıyafetleri verilen öğrenciler OSB konferans salonunda bu yıl mezun olup çeşitli üniversiteleri kazanan mezun öğrencilerin 4 yıllık deneyimlerini dinlediler.
Oryantasyon eğitim toplantısında konuşan Kolej Müdürü İbrahim Çakal, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek, “Öğrencilerimizin 4 yıllık eğitim alacağı Afyon OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Kolejimiz tamamen ücretsizdir.  2018 – 2019 eğitim öğretim yılında kolejimize kayıt olan siz öğreniciler 4 yıl boyunca eğitim masrafları devlet tarafından karşılanacak ve 4 yılsonunda daha iyi bir üniversiteyi kazandırmak için Teknik Kolej ailesi olarak elimizden geleni yapacaktır. 4’üncü yılın sonunda mezun olan öğrencilerimiz iş arayan değil de, firmalar tarafından aranan kalifiyeli biri veya mühendis biri olacaktır. 2018-2019 eğitim öğretim dönemine bugün itibariye oryantasyon eğitimi ile başladık. Kolejimizi tanıtma, öğretmenlerimiz de tanışma, okula gidiş geliş güzergâhları, servis araçları sizlere tanıttık. Öğretmenlerimizin rehberliğinde acemilik sürecini biraz olsun atlattınız. Kolejimizin içinde bulunan derslikleri, atölyeleri, yemekhanemizi ve idari kısmını sizleri gezdirme fırsatı bulduk.” dedi.
Öğrencileri istekli ve başarılı olmak için kararlı gördüğünü dile getiren Müdür Çakal şöyle konuştu:
“İlköğretim çağından çıkıp bir orta öğretim öğrencisi oldunuz. Gördüğüm kadarıyla sizlerin davranışlarınıza son derece istekli sevimli ve hedefli olduğunuzu kolej yönetimi olarak yakından takip ediyoruz. Bizlerde sizlere 4 yıl boyunca elimizden geldiği kadarıyla her türlü desteği vermeye hazırız. Okumuzda ki öğretmenlerimiz Afyonkarahisar’ın en deneyimli en tecrübeli öğretmen kadrosuna sahiptir. Şehrimizde örnek iz bırakan öğretmenlerimizle eğitim vermekteyiz. 5 yıl önce 240 öğrenci ile 2014 – 2015 eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başladık. Eğitim verdiğimiz bölümlerde alanında uzman öğreticilerle çalışmaktayız. Bugünden itibaren sene başından 4 Haziran 2019 Cuma kadar tüm öğretmenlerimizle yürüyerek değil, koşarak terleyerek siz öğrencilerimize geleceği ve hayata hazırlamak üzere görevlerinin başında olacaklar.”
9’uncu sınıfa başlayacak olan öğrencilere iyi birer insan olmaları konusunda tavsiyede bulunan Çakal, “Biz öğretmenler olarak bu sene eğitim öğretime başlayacak siz öğrencilerimizden istediklerimiz var. Kolejimiz olarak ilk görevimiz iyi insan, iyi yurttaş, iyi vatandaş olacaksınız. Diğer ikinci görevimiz ise okulumuzda en başarılı en azimli, en istekli öğrenci olacaksınız. Şayet bunları yerine getirirseniz 4’üncü yılın sonunda en iyi üniversite kazanmış olacaksınız. Sabah kalkıp “ben niçin bu okula geldim” sorusunu sormalısınız. Ne için geldiğinin bilincinde olursanız ve öğrenme isteğiniz varsa şayet sizin için güzel günler çok yakındadır.” diye konuştu.
Rahmiye Sare Palalı Teknik Kolejinden geçen yıl mezun olan Berkay Uysak ise 9’uncu sınıfa başlayan öğrencilere çok çalışmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Uysak şöyle konuştu:
“Yeni eğitim öğretim yılına Afyonun en güzel okulunda okuyacaksınız.”
Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nden geçtiğimiz eğitim ve öğretim döneminde mezun olan Enes Neoldum ise 4 yıllık eğitim sürecinin çabuk geçtiğini belirtti.  Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliğini kazanan Bekir Duymuş ise, “Bu sene siz okula yeni geldiğiniz için bu okulun önemini belki anlayamazsınız ama bizler gibi mezun olursanız daha iyi anlarsınız.” dedi.

Bakmadan Geçme