Teknik Kolej'de eğitim başladı – Kocatepe Gazetesi

Okul bahçesinde yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla tören düzenlendi. Düzenlenen törene, lise birinci sınıfa başlayan öğrencilerin velileri ile birlikte okul kurucuları ve okul öğretmen ve çalışan kadrosu tam olarak katıldı.Törende konuşan Okul Müdürü İbrahim Çakal, 'İnsanın en değerli varlık, sevginin en hünerli güç, bilginin en yenilmez kuvvet, emeğin en yüce değer, eğitimin en vazgeçilmez [&hellip]

Okul bahçesinde yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla tören düzenlendi. Düzenlenen törene, lise birinci sınıfa başlayan öğrencilerin velileri ile birlikte okul kurucuları ve okul öğretmen ve çalışan kadrosu tam olarak katıldı.
Törende konuşan Okul Müdürü İbrahim Çakal, “İnsanın en değerli varlık, sevginin en hünerli güç, bilginin en yenilmez kuvvet, emeğin en yüce değer, eğitimin en vazgeçilmez hizmet, olduğuna ve her şeyin insanı sevmekle başladığına inanan bir kurumun çalışanları olarak yeni bir eğitim öğretim yılının ilk gününde, okulumuzda da gerçekleştirilen 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış töreninde Türkiye’nin aydınlık geleceği olan gençlerimiz, onları yetiştirecek olan değerli öğretmenlerimiz ve bizlere destek veren siz değerli velilerimiz ile birlikte olmanın farklı heyecanı ve gururu içinde hepinizi saygı ile selamlıyorum.” dedi.
“2014-2015 eğitim öğretim yılında 240 öğrenci ve 16 öğretmen ile başlayan eğitim hayatında okulun şu anda Makina, Gıda, Elektrik-Elektronik, Motorlu Araçlar ve Endüstriyel Otomasyon, olmak üzere 20 atölyede 5 alan eğitimi, 60 derslik, 1600 öğrenci, 85 öğretmen olmak üzere toplam da 120 personeli ile ortaöğretim okulları arasında öğrencisi en fazla okul olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” diyen Okul Müdürü Çakal, geçen yıl sonunda 270 öğrenciyi mezun ettiklerini ifade etti.
Mezun olan ve Üniversiteye geçiş sınavına giren öğrencilerden 15’nin 4 yıllık fakültelere, 68 öğrencinin muhtelif yüksekokullara olmak üzere toplamda 83 öğrencinin puanla üniversitelere yerleştiğini, bu sayının bu yıl 100’e çıkacağına inandığını aktaran Çakal, şunları kaydetti:
“Alanında uzman ve tecrübeli öğretmenlerimizle 12.sınıf öğrencilerimizi bu senede kurs programlarımızla iddialı bir şekilde sınavlara hazırlayacağız. Mezun öğrencilerimizin alanlarına göre endüstri ve sanayi işletmelerinde işe yerleştirilmelerini titizlikle takip edeceğiz. Okulumuzun bugünlere gelmesinde emek ve çabası bulunan ve bu eğitim kurumunu ilimizle özdeşleştiren Kurucumuz Önder Artuk’a, Babası Hüseyin Artuk’a, kurucu ortaklarımız İsmail Palalı, Cemal Uslu ve Feride Gökdeniz’e, Sürekli yanımızda hissettiğimiz ve desteklerini esirgemeyen OSB  Yönetim Kurulu Başkanımız Bekir Yeşilay’a, OSB Müdürümüz Ali Akosmanoğlu’na, müdür yardımcılarımıza ve okulumuzun tüm çalışanlarına çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”
Okul Kurucusu Önder Artuk ise konuşmasında, 2017-2018 eğitim yılının çok başarılı geçtiğini ve ilk mezunlarını verdiklerini vurgulayarak, “Bu seneki 12. Sınıf öğrencilerimizden daha yüksek bir başarı bekliyorum. Mezun olan öğrencilerimizin üniversite tercihi olmayan liseden sonra direk iş hayatına atılmak isteyen çocuklarımızın yüzde 70’ini bugün itibari ile sigortalı bir şekilde işe başladı. Bu bizim üstümüzde büyük bir sorumluluk, büyük bir yük. Bütün öğrencilerimizden şunu istiyorum. Biz elimizden gelen tüm gayretimizle sizlerin daha iyi bir geleceği olması için çaba göstereceğiz. Sizlerin de aynı disiplin, aynı hedefe kilitlenmiş olarak başarıya ulaşmanızı bekliyorum. İnşallah yeni dönem hepimize hayırlı olur. İyi bir dönem geçirmenizi diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme