• Haberler
  • Genel
  • Teknik heyet ağaçları inceledi – Kocatepe Gazetesi

Teknik heyet ağaçları inceledi – Kocatepe Gazetesi

Amasya Orman Bölge Müdürlüğünden gelen teknik heyet Eskişehir ve Afyon illerindeki ceviz ve badem ağaçlandırma sahalarında incelemeler yaptı Ceviz ve badem ormanları kurmak için harekete geçen Orman Genel Müdürlüğü’nün 'Bin Köye Bin Ceviz Ormanı' projesi kapsamında Eskişehir'e gelen ekip ilk önce, kısa bir süre önce göreve başlayan Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya'yı makamında ziyaret etti. Çorum [&hellip]

Teknik heyet ağaçları inceledi

Amasya Orman Bölge Müdürlüğünden gelen teknik heyet Eskişehir ve Afyon illerindeki ceviz ve badem ağaçlandırma sahalarında incelemeler yaptı

Ceviz ve badem ormanları kurmak için harekete geçen Orman Genel Müdürlüğü’nün “Bin Köye Bin Ceviz Ormanı” projesi kapsamında Eskişehir’e gelen ekip ilk önce, kısa bir süre önce göreve başlayan Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya’yı makamında ziyaret etti.
Çorum Orman İşletme Müdürü Osman Erişen, İskilip ve Kargı İşletme Müdürleri Celal Korkmaz ve Osman Koru ile bir süre görüşen Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya özellikle Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla Afyon’da kurulan 28 ceviz ve badem ormanı hakkında bilgiler verdi.
Daha sonra Eskişehir Orman Fidanlık müdürlüğüne geçen ekip burada ceviz ve badem fidanı yetiştiriciliğini ve aşılama tekniklerini gördü. Ekibe birde uygulama izlettiren Fidanlık Müdürü Metin İnan, fidan yetiştirme usullerini anlattı. Afyon’da ise Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu tarafından karşılanan teknik heyet ile önce büroda bir toplantı yapıldı. Toplantının ardından arazi incelemelerine geçildi. Akarçay projesi kapsamında Bayramgazi köyünde dikilen aşılı badem fidanları görüldü. Afyon Zafer Kent Ormanı ve bitişiğindeki damla sulamalı yeşil kuşak ağaçlandırma sahası gezildi. Sinanpaşa şefliğinde ise tesis edilen Balmahmut badem ormanı ve Serban kasabası ceviz ağaçlandırmaları görüldü. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme