Teknik Eğitim son mezunlarını verdi

Bakanlar Kurulu Kararı ile 2009 yılında kapatılmalarına karar verilen ve bu nedenle o yıldan itibaren öğrenci almayan Teknik Eğitim Fakülteleri son mezunlarını veriyor. Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi de düzenlediği son mezuniyet töreniyle 300 öğrenciyi mezun etti Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre merkezi'nde düzenlenen mezuniyet töreni ile [&hellip]

Teknik Eğitim son mezunlarını verdi

Bakanlar Kurulu Kararı ile 2009 yılında kapatılmalarına karar verilen ve bu nedenle o yıldan itibaren öğrenci almayan Teknik Eğitim Fakülteleri son mezunlarını veriyor. Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi de düzenlediği son mezuniyet töreniyle 300 öğrenciyi mezun etti

Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre merkezi’nde düzenlenen mezuniyet töreni ile son mezunlarını verdi. 2009 Yılında Bakanlar Kurulu Kararı tüm teknik eğitim fakültelerinin kapatılmasına karar verilmiş, fakülteler o yıldan itibaren öğrenci kabul etmemişti. O yıl birinci sınıf öğrencisi olan Teknik Eğitim Fakültesi öğrencileri, fakültenin son mezunları olarak mezuniyet coşkusunu yaşadı. AKÜ Teknik eğitim’de 300 öğrencinin mezuniyet mutluluğunu yaşadığı tören üniversitenin tanıtım filmi ile başladı.
KONYA MİLLETVEKİLİ
FARUK BAL DA KATILDI
Mezunların ailelerinin kongre merkezini tamamen doldurduğu tören Karahisar Zeybekleri Grubu’nun gösterisi ile başladı. Sahneye Türk Bayraklarıyla çıkan zeybekler tüm izleyenleri coşturdu. Törene AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Faruk Bal, Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Çimen, öğretim üyeleri ve mezunların aileleri katıldı. Milletvekili Bal, mezuniyet sevincini yaşayan yeğeni Yapı Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Zeynep Selcan Bal’ı mutlu gününde yalnız bırakmadı.
21 YILDA 3 BİN 300 MEZUN
Teknik eğitim fakültesinin 21’inci yılında 16’ıncı dönem mezunlarını verdiğini söyleyen Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Çimen, fakültenin kurulduğu günden bu yana 3 bin mezun verdiğini anlattı. Mezun olan pek çok teknik öğretmenin pek çok alanda başarı ile çalıştığını ifade eden Dekan Çimen, fakültenin son mezuniyetle 300 mezun verdiğini belirtti. Üniversiteler Arası Kurul ve Yüksek Öğretim Kurulu’nun aldığı kararlarla 40 yıllık teknik öğretmenlerin yetki sorunun aşıldığını açıklayan Çimen, “Yetki problemleri mühendislik tamamlama programlarıyla aşılmış olacak. Mühendislik tamamlama hakkı geçtiğimiz aylarda yürürlüğe kondu. Ayrıca teknik eğitim fakültesi mezunlarının teknik öğretmen ünvanı ile çalışabilmeleri için kamuda 20 bin teknik öğretmen kadro ihdası için kanun teklifi verilmiştir” dedi.
MEZUNİYET BİR BAŞLANGIÇTIR
Günümüz dünyasında yaşanan hızlı değişim ve dönüşümlerin bilginin kullanılmasını ve aktarılmasını önemli hale getirdiğini ifade eden AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı ise, bilgi üretim ve bilgiye erişim süreçlerindeki çok hızlı süreçlerin, bilgi üretiminde rol alan üniversitelerin de değişmesini ve gelişmesini zorunlu kıldığını söyledi. Yetişmiş insan gücüne olan ihtiyacın arttığını kaydeden Prof. Dr. Yazıcı, “Bu yeni oluşumun temel unsurlarından birisi de hiç kuşkusuz üniversitelerdir. Biz de AKÜ olarak 21 yıldır bu ülkenin gençlerini yetiştirmeye ulusal ve uluslar arası düzeyde nitelikli araştırmalar yapmaya ve bulunduğumuz topluma faydalı işler üretmeye çalışıyoruz. Bu törenin en mutlu kişileri hiç kuşkusuz sevgili anne ve babalardır. Çünkü beşikten bugüne kadar gerek maddi gerek ma-nevi, çok büyük desteklerle ve özverilerle bugünlere kadar getirdiğiniz çocuklarınız bugün diplomalarını alıyorlar. Sizler ve bizler, bize emanet ettiğiniz çocuklarınızı büyük özverilerle mezuniyet aşamasına getirdik. Hepinizi yürekten kutluyorum. Mezuniyet geleceğe hazırlanmakla geçen bir dönemin sonucudur. Ancak hiç bir şeyin sonu değil, yeni bir hayatın başlangıcıdır. Bu yüzden sürekli kendinizi yenilemeniz lazım. Bilgiler çok hızlı gelişiyor. Bugünden itibaren yaşamınızda yeni sorumluluklar üstleneceksiniz.” dedi.
Konuşmaların ardından bölümlerinde ilk üçe giren öğrencilere plaket ve hediyeleri verildi. AKÜ Teknik Eğitim Fakültesi’nde uzun yıllar çalışan öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Çolakoğlu, fakültenin kuruluşunda Fakülte Sekreteri olarak görev aldıktan sonra uzun yıllar hizmet veren Abdullah Aydoğan’a ile Fakülte Dekanı Prof. Dr Hasan Çimen’e plaketleri takdim edildi. Tören mezunların geçici mezuniyet belgelerini almalarının ardından hep birlikte kongre merkezi önünde keplerin havaya atılmasıyla son buldu. Mezuniyet sonrası mezun öğrencilerle ailelerine yemek ikram edildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme