• Haberler
  • Spor
  • Teknik adamlara zorunlu eğitim semineri verildi

Teknik adamlara zorunlu eğitim semineri verildi

Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi'nin birlikte yürüttü 'Burhan Geçer ve İsmail Arık Zorunlu Bölgesel Eğitim Semineri' Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde gerçekleşti. Afyonkarahisar bulanan 174 teknik adamdan 120'den fazlası katıldığı zorunlu seminere katılmayanlar bir sonraki seminere kadar görev yapamayacak. Teknik adamlara alt yapılardan başlayarak profesyonel futbolcuların yaptığı antrenmanlar hakkında bilgi veren [&hellip]

Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin birlikte yürüttü “Burhan Geçer ve İsmail Arık Zorunlu Bölgesel Eğitim Semineri” Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleşti. Afyonkarahisar bulanan 174 teknik adamdan 120’den fazlası katıldığı zorunlu seminere katılmayanlar bir sonraki seminere kadar görev yapamayacak. Teknik adamlara alt yapılardan başlayarak profesyonel futbolcuların yaptığı antrenmanlar hakkında bilgi veren Türkiye Futbol Federasyonu Eğitimcileri’nden Muammer Birdal, ilk olarak futbolun insan hayatında başladığı yaşa kadar indi.
5-8 yaşlar arasındaki çocuklara nasıl teknik ve taktik verilmesi gerektiğini anlatan Birdal, “5-8 yaş arası çocukları verin topu onların kendilerini geliştirmelerini sağlayın. Onların elinden sakın topu almayın. Bunun hiçbir amacı olmayacaktır. Çünkü o yaşlardaki çocuklar top oynamak isteyecek ve onların elinden topu alırsanız küserler” dedi.
9-12 yaş gruplarında çocuklara verilecek en büyük taktiği anlatan Birdal, “Topu al karşı kaleye git golünü at. Sonra gel kaleni koru dememiz gerekir. Çünkü futbolun amacı da bu değil mi? Git gol at kaptırınca geri gel” ifadesine yer verdi.
13-14 yaş grubuna yavaş yavaş yükleme yapmaya başlamanın doğru olduğunu anlatan Birdal, “Bu yaş gruplarında artık taktik ve teknik yüklemelerin yavaş yavaş başlaması gerekir. Fazla abartmadan, sahada yer almasını, rakibe karşı nasıl savunma yapılmasını yüklemekte yarar var” şeklinde konuştu.
Birdal, sonraki yaş grupları için 15-18 ve 19-21 gibi yaşlar için kuvvet, dayanıklılık ve hız yüklemeleri yapılmasında bir zarar olmayacağını söyledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme