Tekirdağ Deprem Riski Var Mı?

Tekirdağ'ın deprem bölgesi olup olmadığı merak ediliyor. Tekirdağ'ın deprem bölgesi olup olmadığını sizler için araştırdık.

Türkiye’de yaşanan büyük depremlerin ardından Tekirdağ’ın deprem bölgesi olup olmadığı araştırılmaktadır. Uzmanların “Büyük İstanbul” depremi olarak adlandırdıkları İstanbul’un komşusu olan Tekirdağ’ın kaçıncı deprem bölgesi olduğu ve kaç şiddetinde deprem oluşabileceği birçok kişi tarafından merak edilmektedir.  Deprem Araştırma Dairesi verilerine göre; Tekirdağ’ın Şarköy’e bağlı Gaziköy ve Gölcük Mahalleleri büyük deprem riski taşımaktadır.

Haber

Türkiye’de Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere üç fay hattı bulunmaktadır. Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinden geçtiği Tekirdağ, Türkiye’nin deprem bakımından riskli bölgelerindendir.

Kuzey Anadolu Fay Hattı, Marmara Denizi üzerinden Tekirdağ, Şarköy’ bağlı Gaziköy ve Gölcük Mahallelerinden geçmektedir. Şarköy ve Mürefte bölgeleri 1.derece, Tekirdağ Merkez 2.derece, daha kuzeyde kalan ilçeler ise 3.ve 4. derece deprem bölgesidir.

Bakmadan Geçme