Tek sorunumuz evlenme akdi mi?

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen, nikah işlemleri ile ilgili yapılan düzenlemeye tepki gösterdi. Özmen, 'Biz kadınlar sormak istiyoruz kadınlar her gün öldürülüyor iken, her gün tacize, tecavüze, şiddete uğruyor iken, yoksulluk içinde iken, çalışma hakları ellerinden alınıyor iken, özgürlükleri gasp ediliyor iken tek sorunumuz, evlenme akdinin müftü aracılığıyla çözüme kavuşturulması mıdır?' [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen, nikah işlemleri ile ilgili yapılan düzenlemeye tepki gösterdi. Özmen, “Biz kadınlar sormak istiyoruz; kadınlar her gün öldürülüyor iken, her gün tacize, tecavüze, şiddete uğruyor iken, yoksulluk içinde iken, çalışma hakları ellerinden alınıyor iken, özgürlükleri gasp ediliyor iken tek sorunumuz, evlenme akdinin müftü aracılığıyla çözüme kavuşturulması mıdır?” dedi.
LAİKLİK İLKESİNE AYKIRI
Özmen, açıklamasına şöyle devam etti:
“Müftülük kurumu İslam ile özdeştir. Resmi nikahın müftülerce kıyılabilmesinin önünün açılması Türkiye’deki aile yapısına dini bir dayatmadır. Bu topraklar dinine sahip çıkan, geleneklerine ve göreneklerine bağlı olan insanların evidir. Bu insanların yüzde 90’dan fazlası zaten Müslümandır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti bir Hukuk Devleti’dir.  Hukuk Devleti olmakla, kadınlar evlenirken Medeni Kanunla hakları güvence altına alınmıştır. Evlilik akdinin müftülerce yapılmasının önünün açılması din ve devlet işlerinin birbirine karıştırılmasıdır. Bu da laiklik ilkesine aykırıdır.”

Bakmadan Geçme