'Tek icraat, Afyon’un adını uzatmak'

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Afyonkarahisar’ın adını uzatmaktan başka bir icraatının olmadığını savundu. Ertürk, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun muhalefete yönelik sözlerini de eleştirdi Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, iktidar partisinin yaptıklarının ve yapmadıklarının takipçisi olacaklarını söyledi. Ertürk, 'İktidar partisi mensuplarının [&hellip]

“Tek icraat, Afyon'un adını uzatmak”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Afyonkarahisar’ın adını uzatmaktan başka bir icraatının olmadığını savundu. Ertürk, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun muhalefete yönelik sözlerini de eleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, iktidar partisinin yaptıklarının ve yapmadıklarının takipçisi olacaklarını söyledi. Ertürk, “İktidar partisi mensuplarının Afyon’a getirdikleri hizmetlerin takipçisi olamayacağımız şeklinde sayın bakanın bir açıklaması vardı. Sayın bakan bir televizyon prog-ramında da vatandaşları yanıltmamak lazım demişti. Bugünkü gazetelerde de Sayın Bakan’ın bir açıklaması yer aldı. ‘Muhalefet partileri Afyon’a çivi bile çakamaz’ dedi. Bu söz doğrudur. Çünkü muhalefet partileri icraatın başında değillerdir. İcraatın başında olan kendileridir. Eğer çok merak ediyorsa Sayın Bakan, iktidarı devretsin bize, icraatın başına 52 milletvekili ile gelelim. Bakalım Afyonkarahisar’a nasıl hizmet edermiş muhalefet partileri, bir gösteriverelim kendisine. Muhalefet partileri, icraatın başında olan partileri takip etmek, onların eksikliklerini ortaya koymak, işlerin doğru dürüst yürümesine katkı sağlamamaktır” dedi.
İstihdam sağlayacak
yatırım yapılmadı
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 10 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatan Ertürk, istihdam sağlayacak bir yatırımın yapılmadığı eleştirisini dile getirdi. Ertürk, şöyle konuştu:
“10 yıldır iktidarda olan AKP hükümetleri Afyonkarahisar’a ismini uzatmaktan başka bir katkı sağlamamıştır. Afyonkarahisar, iktidar nimetinden hakkettiği payı alamamıştır. Bu iktidar zamanında 7 olan milletvekili sayımız 5’e düşmüştür. Bunun bir tek sebebi vardır. Öğrencilerimize, gençlerimize iş imkanı yaratamadığımızdan dolayı Afyonlu aileler çevre illere göç etmek zorunda kalıyorlar. Dolayısıyla nüfusumuz her geçen gün eksiliyor. Son 10 yıllık ortalamalara göre Afyonkarahisar’ın nüfusu 14.1 oranında azalmıştır. Genel nüfus gelişmişlik ortalaması 1.7’dir. Yaklaşık 700 bin nüfusa sahip olan Afyon’da. Her yıl 15 bin nüfus artışı olması lazım. Afyon, 1000-1100 dolaylarında bir artış olmuş. Bunu övünerek söylüyorlar. 14 bin azaldık diye üzülmemiz gerekir. İktidar 9 yıldır Afyon’a hizmet getirememektedir, istihdam yaratacak yatırımları Afyon’a getirememektedir. Sayın Bakan, beyhude laflarla Afyonluyu oyalamaktadır. Ulusal medyaya malzeme olduk. Afyonlular bunun takipçisidir. İnşallah yapılacak seçimlerde de mevcut iktidardan soracaktır. Biz Afyona hizmet noktasında üzerimize düşeni yapmaya hazırız” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme