“Tek Adımda Hizmet Bürosu” açıldı

Daha önce Hükümet konağı 2. katta hizmet veren “Tek Adımda Hizmet Bürosu” Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun talimatıyla personel takviyesi ve tefrişatı yapılarak faaliyetini daha verimli hale getirdi “Tek Adımda Hizmet Bürosu” vatandaşlarımıza kolaylık sağlamayı amaçlıyor. Vatandaşlarımız yeşil kart, engelli ve yaşlı maaşı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından talep edecekleri yardım talepleri ile ilgili işlemlerini bu [&hellip]

"Tek Adımda Hizmet Bürosu" açıldı

Daha önce Hükümet konağı 2. katta hizmet veren “Tek Adımda Hizmet Bürosu” Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun talimatıyla personel takviyesi ve tefrişatı yapılarak faaliyetini daha verimli hale getirdi

“Tek Adımda Hizmet Bürosu” vatandaşlarımıza kolaylık sağlamayı amaçlıyor. Vatandaşlarımız yeşil kart, engelli ve yaşlı maaşı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından talep edecekleri yardım talepleri ile ilgili işlemlerini bu büro aracılığıyla çözerek, kendileri ile ilgili belge toplamak amacıyla birçok kurumu dolaşmak zorunda kalmayacak. Vatandaşların işlemlerini, görevlendirdikleri memurların takip edeceğini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, “İlimizde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, Resmi ve Özel bankalar ile kamu kuruluşlarına başvurmadan, Valiliğimizce oluşturulan ve Hükümet Konağı zemin katta hizmet sunumuna başlayan ‘Tek Adımda Hizmet Bürosu’na yazılı olarak başvuracaklar, kendileri ile ilgili bilgi ve belgeler büro görevlileri tarafından toplanacak. Böylelikle yaşlı, özürlü ve mağdur vatandaşlarımız, özellikle bankalar olmak üzere diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına gitmeyecekler.”dedi.Vali Balkanlıoğlu; 25.04.2011 ta-rihinden itibaren vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak olan “Tek Adımda Hizmet Bürosu”nun koordinasyonuyla ilgili olarak Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol’un görevlendirildiğini bildirdi.
Tek Adımda Hizmet Bürosu
Vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla ilgili mevzuat gereğince yürütülmekte olan Yeşil Kart, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yardımı, asker ailelerine sağlık cüzdanı verilmesi, Yaşlılık ve Sakatlık Aylığı bağlanması ile Muhtaçlık Belgesi düzenlenmesi işlemlerinde başvuru sahiplerinin gerekli şartları taşıyıp taşımadıklarının, konuyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında araştırılmasının hızlı bir şekil-de yapılabilmesi için 22 Kasım 2006 tarihinde yayınlanan “Tek Adımda Hizmet” Konulu Başbakanlığın 2006-135 no’lu Genelgesi çerçevesinde İlimizde ‘Tek Adımda Hizmet Bürosu’ açıldı.
Başbakanlığın 2006/35 Sayılı Genelgesi doğrultusunda açılan ‘Tek Adımda Hizmet Bürosu’nda nüfus, vergi, tarım, tapu, trafik ve sosyal güvenlik kayıtlarına elektronik ortamda kolay ulaşımın sağlanması amaçlanmaktadır. 5263 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun, 3816 Sayılı Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Yeşil Kart Verilerek Devlet Tarafından Karşılanması Hakkında Kanun ve buna ilişkin Yönetmelik, 2022 Sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşları ile Özürlü ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ve Buna ilişkin Yönetmelik, 4341 Sayılı Muhtaç Erbaş ve Er Ailelerinin Ücretsiz Tedavisi Hakkında Kanun ve buna ilişkin Yönetmelik ile ilgili iş ve işlemler bu büroda takip edilerek sonuçlandırılacaktır.

Bakmadan Geçme