• Haberler
  • Gündem
  • TEİAŞ’ın yatırım programı yoğun – Kocatepe Gazetesi

TEİAŞ’ın yatırım programı yoğun – Kocatepe Gazetesi

Isparta TEİAŞ 7. Bölge Müdürü Kamil Balcı, müdürlüğün Afyonkarahisar’a yönelik taslak program hakkında bilgilendirdi. Balcı, ilave yatırımlardan da söz etti.TRAFO MERKEZİNDE ÖNEMLİ YENİLENMETEİAŞ 7. Bölge Müdürü Kamil Balcı, Afyonkarahisar sınarlarında bölge müdürlüğünün taslak planda 4 yatırımı olduğunu açıkladı. Bunların 20 milyon 200 bin TL’lik toplam proje tutarının bulunduğunu dile getiren Balcı “Fiziki gerçekleşme yüzde 21,16’dır. [&hellip]

Isparta TEİAŞ 7. Bölge Müdürü Kamil Balcı, müdürlüğün Afyonkarahisar’a yönelik taslak program hakkında bilgilendirdi. Balcı, ilave yatırımlardan da söz etti.
TRAFO MERKEZİNDE ÖNEMLİ YENİLENME
TEİAŞ 7. Bölge Müdürü Kamil Balcı, Afyonkarahisar sınarlarında bölge müdürlüğünün taslak planda 4 yatırımı olduğunu açıkladı. Bunların 20 milyon 200 bin TL’lik toplam proje tutarının bulunduğunu dile getiren Balcı; “Fiziki gerçekleşme yüzde 21,16’dır. Bu projelerden bir tanesi devam etmektedir. Çalışma yüzde 91 seviyesine gelmiş durumda. Kısmi geçici kabuller tamamlandı. Bir kısım tesisatın geçici kabulü de önümüzde ki günlerde tamamlanacak. Böylece Afyon-2 yani 380 kilowatlık trafo merkezimiz de önemli bir yenilenme gerçekleşmiş olacak.” dedi.
TRAFO YAPIMI KURUM GÖRÜŞÜNE TAKILDI
Afyonkarahisar için planlanan diğer üç projenin bulunduğunu belirten Kamil Balcı, İscehisar ilçesine 154 kilowatlık trafo yapımı gerçekleştirileceğini, bu proje için büyük ölçüde kurum görüşlerinin alındığını kaydetti. Proje ile ilgili planın hazırlanıp Ankara’da genel müdürlüğe sunulduğunu, ihale aşamasına gelindiğini söyleyen Balcı; “Küçük bir sıkıntımız oldu. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne görüş sorduğumuz da Afyonkarahisar’ın da dahil olduğu 6 vilayette bilimsel etüt çalışması kapsamında, bölgede ki sit alanlarının etüt çalışmalarının bitiminden sonra diye bir görüş verdiler. Biz bu duruma biraz üzüldük. Çünkü bu projeyi bir an önce hayata geçirmek istiyoruz. O bölge de sanayi hızla ilerliyor, enerji ihtiyacıda günden güne artıyor. Mevcut şartlarda da gerilim düşümü yaşanma tehlikesi var. Bilhassa İscehisar Trafo Merkezimiz Seydiler beldesi içerisindeki. Diğer bütün görüşler hep olumlu.” diye konuştu.
YATIRIM PLANLAMALARI YAPILDI
7. Bölge Müdürü Kamil Balcı, İscehisar Trafo Merkezini Afyonkarahisar’a bağlayacak olan bir proje olan 20 kilometrelik hat çalışmasının başlatıldığını dile getirdi. İhale aşaması öncesi sürecin devam ettiğini bildiren Balcı; “Bir başka projemiz İscehisar dışında Afyon-2 TM tesisatı çalışmasıdır. Bunlar taslak planda yer alan projelerimizdir. Yatırıma giren İscehisar Trafo Merkezimizin Emirdağ ilçesine 40 kilometrelik diğer bir bağlantısı sözkonusudur. Sistem güvenilirliği açısından önem taşıyan bu projenin de inşallah inşaa işlemleri başlayacaktır. Emirdağ ile bağlantı sağlamak için bir fider de orada donatılacak. Bu da başka bir proje adı altında geçiyor. Son nokta Konya’dan Ilgın Trafo Merkezi’nin doğal gaz santralı bağlantısının doğrudan Afyon-2 Trafo Merkezine uzanacak olan 78 kilometrelik bir 380 kilowatlık bir çalışma planlamaya girmiş durumda.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme