Tehlikelere maruz kalan çocuklar korunacak

Afyonkarahisar Valiliği'nin yayınladığı ilgili karara göre sokak, cadde, meydan, gar, otogar, durak, tarihi ve kültürel mekanlar, ibadethane ve müştemilatı, terk edilmiş yapılar, inşaatlar, bankaların ATM'leri, köprü altları gibi yerler barınmak amacıyla kullanılmayacak ve kullandırılmayacak. Karara göre 18 yaşın altındaki çocuklar otobüs, tren gibi toplu taşıma araçlarında, mezarlıklarda, nikah salonlarında, cadde-sokaklarda, akan trafik içinde, bar, diskotek, [&hellip]

Afyonkarahisar Valiliği’nin yayınladığı ilgili karara göre sokak, cadde, meydan, gar, otogar, durak, tarihi ve kültürel mekanlar, ibadethane ve müştemilatı, terk edilmiş yapılar, inşaatlar, bankaların ATM’leri, köprü altları gibi yerler barınmak amacıyla kullanılmayacak ve kullandırılmayacak. Karara göre 18 yaşın altındaki çocuklar otobüs, tren gibi toplu taşıma araçlarında, mezarlıklarda, nikah salonlarında, cadde-sokaklarda, akan trafik içinde, bar, diskotek, sauna ve bunun gibi açık istirahat ve eğlence yerlerinde çalıştırılmayacak. İlköğretim çağındaki çocukların okula devamları sağlanacak. 18 yaşından küçüklere, uçucu madde, boya çözücü, alkol, tütün, kimyevi uyuşturucu gibi maddelerin satışının yasak olduğu hatırlatılan kararda “18 yaşından küçüklerin sattıkları mal ve hizmetler satın alınmayacaktır” denildi.
Kararın devamında şu ifadelere yer verildi:
“Okul, dershane, etüt merkezi, yurt gibi eğitim-öğretim mekanlarıyla ilgisi olmayan şahısların, bu yerler etrafında bekleme yaparak, eğitim ve öğretimi doğrudan/dolaylı etkileyerek ve böylece, öğrenci veya idareyi rahatsız edecek hal ve hareketlerin önüne geçilmesi, eğitim-öğretimin huzur ve sükun içinde devamının sağlanması yoluyla, muhtemel risk grupları ve çeteleşmenin önüne geçilecektir. Oyun ve eğlence amacına yönelik olan internet kafe ve oyun salonlarına, öğrenciler okul saatlerinde alınmayacaktır.”

Bakmadan Geçme