• Haberler
  • Genel
  • Tehditlere sessiz kalamayız – Kocatepe Gazetesi

Tehditlere sessiz kalamayız – Kocatepe Gazetesi

Türkiye’nin ilk bölgesel havalimanı olan Zafer Havalimanı açılış töreninde gündeme de değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan muhalefete yüklendi. Muhalefet'in 'Suriye'de ne işiniz var' diye sorduğunu hatırlatan Erdoğan, muhalefetin amacının mazlumun yanında olmaktan çok eleştiri yapmış olmak için muhalefet yapmak olduğunu söyledi. Savunma sanayinin gelişimine değinen Erdoğan, Türkiye'nin barıştan yana olduğunu ancak kendine karşı yapılan saldırılara [&hellip]

Tehditlere sessiz kalamayız

Türkiye’nin ilk bölgesel havalimanı olan Zafer Havalimanı açılış töreninde gündeme de değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan muhalefete yüklendi.

Muhalefet’in ‘Suriye’de ne işiniz var’ diye sorduğunu hatırlatan Erdoğan, muhalefetin amacının mazlumun yanında olmaktan çok eleştiri yapmış olmak için muhalefet yapmak olduğunu söyledi. Savunma sanayinin gelişimine değinen Erdoğan, Türkiye’nin barıştan yana olduğunu ancak kendine karşı yapılan saldırılara kayıtsız kalmayacağını belirtti.

SAVUNMA SANAYİNİN İHTİYAÇLARINI TÜRKİYE’DEN KARŞILANMA
ORANINI 2 KAT ARTIRDIK
Türkiye’nin her zaman barıştan yan olduğunu söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sorunların diyalog ve istişare yoluyla çözülmesi gerektiğini anlattı. Türkiye’nin güvenliğine yönelik bir tehdit olursa gereken tedbiri almaktan çekinmeyeceklerini ifade eden Erdoğan, Sakarya’da törenle tanıttıkları Altay tankının Türk mühendisleri ve teknisyenlerinin tasarladığı ve milli şirketlerin imal ettiği, dünyadaki en gelişmiş muhabere tankı olduğunu açıkladı. Projeye 2008 yılında başlandığını hatırlatan Erdoğan, “46 aylık takvim çerçevesinde prototip gerçekleşti. Testlerin tamamlanmasıyla seri üretime geçilecek. Tankımız hem silahlı kuvvetlere kazandırılacak hem de ihraç edilecek. Artık sürekli dışarıdan alma devri bitti. Son 10 yılda savunma sanayi ihtiyaçlarının Türkiye’de karşılanma oranını 2 kat artırdıklarına dikkati çekerek “http://m.kocatepegazetesi.com/”Şu anda yüzde 54’e yükselttik. Bu bağımsızlık mücadelemizin en önemli ispatıdır. Bu alanda ihracatımızı da 4,5 kat artırdık. Milli insansız hava uçaklarını artık milli sanayimiz yönetiyor. ‘ANKA’ adını verdiğimiz insansız hava aracı prototip olarak tamamlandı. Onun seri üretimine inşallah kısa bir süre içinde başlıyoruz. Uzun menzilli roketleri artık dışarıdan almıyor, Türkiye’de üretiyoruz. ‘MİLGEM’ adını verdiğimiz savaş gemisini denize indirdik. İhtiyacımız olan gemileri de ülkemizde üretiyoruz. Aynı şekilde ülkemizde tasarladığımız ATAK helikopterlerini Türkiye’de üretiyor, 2013’te seri üretime başlıyoruz. Mayınlara karşı korumalı ‘Kirpi’ adını verdiğimiz araçları yine milli sanayimizle Türkiye’de üretiyoruz. Uçak, tank modernizasyonlarını artık başka ülkelerde değil, burada, Türkiye’de gerçekleştiriyoruz”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
TÜRKİYE’YE KARŞI YÖNELEN
TEHDİTLERE SESSİZ KALAMAYIZ
Türkiye’nin hiç bir ülkenin topraklarında gözü olmadığını da vurgulayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hiç bir ülkenin iç işlerine karışmak da istemediklerini ifade etti. Türkiye ve bölge için sadece huzur istediklerini anlatan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü, “Biz kendi ülkemizde istikbal, güvenlik, refah istediğimiz kadar, bununla doğrudan bağlantılı olarak bölgemizde de sadece ve sadece istikbal, güvenlik ve refah istiyoruz. Biz her zaman barıştan yanayız. Biz her zaman sorunları diyalog yoluyla, istişare yoluyla çözülmesinden yanayız. Ancak ülkemize yönelik bir tehdit olursa gereken tedbiri almaktan asla çekinmeyiz. Birliğimize, toprak bütünlüğümüze, huzurumuza, refahımıza yönelik bir tehdit karşısında asla sessiz ve tepkisiz kalamayız. Gazi Mustafa Kemal gibi ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ diyor, bunun gereğini yapıyoruz. Barış için, sulh için, ülkemiz için çok aktif, barışçı bir dış politika yürütüyoruz ama Akçakale’ye bombayı atarsan ve orada 5 vatandaşımız şehit olursa, herhalde, bunun karşısında sessiz kalacak değiliz. Biz de ona misliyle mukabele etmek durumundayız. Gazi Mustafa Kemal ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ derken herhalde Çanakkale’ye gelen düşmanlara karşı da sulh demedi. Çanakkale Savaşları bunun için yapıldı, Kurtuluş Savaşları bunun için yapıldı, Kocatepe bunun için yapıldı. Birilerinin yanlış anladığı gibi biz ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesini asla bir pasiflik olarak, tavırsızlık olarak, tepkisizlik olarak yorumlayamayız. Ülkemizi doğrudan ilgilendiren durumlar karşısında seyirci kalanlardan asla olamayız.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
MUHALEFETİ SURİYE VE
GAZZE’YLE ELEŞTİRDİ
Dış politikada muhalefetin, “Gazze, Suriye ve Irak ile niye ilgileniyorsunuz?’ ve ‘Türkiye’ye ne Suriye’den’ eleştirilerine sert cevap veren Başbakan Erdoğan, muhalefetin amacının hiçbir zaman mazlumdan yana olmadığını söyledi. CHP’nin her zaman diktatör rejimlerinin yanında olduğunu belirten Erdoğan, “Gazze’ye, Gazze’deki bebeklerin, çocukların, yaşlı insanların, masum insanların üzerine korkakça, namertçe bomba yağarken ‘Aman bize dokunmayan yılan bin yaşasın’ diyerek biz susacak mıyız?’ Gazze’de bir halk açık hava hapishanesinde cezalandırılırken, insanlık dışı muameleye maruz bırakılırken ambulanslar, hastaneler, kreşler dahi bombalanırken biz sessiz mi kalacağız? Suriye’de kardeşlerimiz olan Suriye halkı acımasızca katledilirken, uçaklardan bombalanırken, evini barkını bırakıp göç ederken, her türlü insanlık dışı muameleye maruz bırakılırken biz ‘Her koyun kendi bacağından asılır’ deyip bunu seyir mi edeceğiz?” Türkiye’ye sığınan 180 bin Suriyeli’nin muhalif var. Bunlar muhaliflerin yaptıklarından değil ‘zorba Beşşar’ın zulmünden kaçarak geldi. Bize bunları seyretmek yakışmaz. Biz zulümden kaçan bu kardeşlerimize açık kapı politikamızla kapımızı açtık. Bu millete yakışanı yaptık. Tarih bize böyle bir sorumluluk yüklüyor. Onun için açtık. Bu millete yakışanı yaptık. Dumlupınar’daki şehitlerin, Domaniç’teki Osmanlı’yı kuran ruhun anlayışıyla hareket ettik. Hiç kusura bakmasınlar. Biz 7 milyarlık bu dünyanın içinde yaşıyoruz. Bizim görevimiz nedir, bunu çok iyi biliriz. Ecdadımızın at sırtında gittiği her yere biz de gideriz” diye konuştu.
ULAŞIMI ÇİLE OLMAKTAN ÇIKARDIK
AK Parti’nin iktidar olduğunda Türkiye’de toplam 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol bulunduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan 16 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını hatırlattı. AK Parti öncesi dönemde yalnızca 6 ilin birbirine bölünmüş yollarla bağlı olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, şu anda 74 ilin bölünmüş yollarla birbirine bağlandığını söyledi. Bölünmüş yollarla otoyollarla hızlı trenlerle köy yollarıyla Türkiye’de ulaşımı eziyet, çile olmaktan çıkardıklarını, Türk insanının artık yolların sefasını sürdüğünü vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin, bu çağı farklı bir çağa dönüştürmesinin yollarını açacaklarını anlattı. Sadece karayollarında da değil yollarında da büyük hizmetler yapıldığını vurgulayan Erdoğan, hava ulaşımını ise halkın ulaşımı haline getirdiklerini kaydetti. Eskiden hava yolculuğunun zengin bir zümreye ait bir özellik olarak görüldüğünün altını çizen Erdoğan, “Hava yolu da halkın yolu oldu. Türkiye’nin her yerinde ulaşım kolaylaştı. Artık ulaşım çile olmaktan çıktı. Ama yaptıklarımız bitmeyecek. Ulaşım konusunda gelişmeye, güçlenmeye Türkiye’yi modern bir ülke haline getirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
KADINA YÖNELİK HER TÜRLÜ
ŞİDDETİ KINIYORUM
25 Kasım’ın “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü”’ olduğunu hatırlatan Erdoğan, kadına yönelik her türlü şiddeti de kınadı. Başbakan Erdoğan, kadınlara her türlü desteği vermek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı kurduklarını ve desteklerle kadınların Anadolu’nun her yerinde artık iş sahibi olmaya başladıklarını ifade etti. Şiddetin bahanesi olamayacağını vurgulayan Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı, “Buradan her ne şekilde olursa, hangi bahaneyle olursa olsun, kadınlara, hanım kardeşlerimize yönelik her türlü şiddeti bir kez daha lanetliyorum. Anayasa’da yapılan değişiklikler ve yasal düzenlemelerle kadına yönelik şiddetin önüne geçmek, şiddet uygulayanları cezalandırmak için çok önemli reformları hayata geçirdik. İnşallah, bu reformları, bu düzenlemeleri çok sıkı şekilde takip ederek, uygulayarak bu insanlık ayıbını ortadan kaldıracağız. Bu konuda kararlıyız, azimliyiz”http://m.kocatepegazetesi.com/” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme