TEGV’li çocukların ‘Bakan Amca’ sevgisi

Dünün ve bugünün çocukları TEGV’de buluşuyor’ etkinliğine katılan Bakan Veysel Eroğlu’nu popstar gibi karşılayan çocuklar, 'Bakan Amca, benim de elimi imzala' diye seslendi Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Afyonkarahisar Eğitim Parkı’nda eğitim gören miniklerle bir araya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, çocuklara ebru yapmayı öğretti. Çocuklarla gelecek hakkında sohbet etmek isteyen Bakan Veysel [&hellip]

TEGV'li çocukların 'Bakan Amca' sevgisi

Dünün ve bugünün çocukları TEGV’de buluşuyor’ etkinliğine katılan Bakan Veysel Eroğlu’nu popstar gibi karşılayan çocuklar, “Bakan Amca, benim de elimi imzala” diye seslendi

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Afyonkarahisar Eğitim Parkı’nda eğitim gören miniklerle bir araya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, çocuklara ebru yapmayı öğretti. Çocuklarla gelecek hakkında sohbet etmek isteyen Bakan Veysel Eroğlu, çocukların büyük ilgisiyle karşılaştı. Onlarca çocuğun içinde kalan Bakan Eroğlu, çocukları kırmayarak hepsinin tek tek defter ve ellerini imzaladı. Çocukların kucaklamak için birbiriyle yarıştığı Eroğlu, çocuklara bol bol sarıldı. Bir öğrencinin cumhurbaşkanı olmak istediğini söylemesi üzerine öğrencinin elini sıkarak, “çak” yapan Eroğlu, geleceğin cumhurbaşkanının elini ilk kendisinin sıktığını ifade etti.
Dünün çocukları ile
yarının büyükleri
Burdur ziyareti öncesi memleketi Afyonkarahisar’a gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu TEGV Afyonkarahisar Eğitim Parkı’nda düzenlenen ‘Dünün ve bugünün çocukları TEGV’de buluşuyor’ etkinliğine katıldı. Etkinliği tanıtan Afyonkarahisar Eğitim Parkı Yöneticisi Filiz Burhan Bayındır, küçüklerin, “Ben de onun gibi olmak istiyorum” diyebilecekleri büyükleri ile bir araya gelmesini amaçladıklarını söyledi. Çocukların hayallerini büyükleriyle paylaşması ve ufuklarının açılmasını hedeflediklerini dile getiren Filiz Burhan Bayındır, “Çocukluğu aynı yerlerde geçmiş belki bugünün çocuklarının sahip olduğu olanaklarının çoğuna sahip olmamasına rağmen bugün çok başarılı yerlere gelmiş, Afyonkarahisar’ın dışında yaşayıp oralarda Afyonkarahisar’ı temsil eden, toprağını vazgeçmeden dönüp hizmet etmeye devam eden, buradan gitmeyip burada kalıp Afyonkarahisar için bir şeyler yapanların; çocukların hayallerini dinlemeleri, kendi çocukluk hayallerini anlatmalarını amaçladık” şeklinde konuştu.
Okulun değil sokağın alternatifi
TEGV’in ilköğretim çağındaki çocukları hedef kitle olarak seçtiklerini hatırlatan TEGV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oktay Özince, vakfın amaç olarak okulun değil sokağın alternatifi olmayı seçtiğini söyledi. Çocukların gelişimine gönüllülük esasıyla, günlük gelişme ve siyasetten tamamen uzak yaklaştıklarını ifade eden Özince, “En başta sosyo-ekonomik gelişimi yetersiz bölgelerde olmak üzere çocukları sokağın tehlikelerinden uzaklaştırmak gerekiyordu. Çocukları önce sevgiyi, hoşgörüyü aşılayacak bilgiye ulaşmanın onu etkin kullanmanın yöntemleri öğretildi.” diye konuştu.
Eroğlu’ndan TEGV’e teşekkür
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın çalışmalarını yakından takip ettiğini anlatan Bakan Veysel Eroğlu, gönüllülük esasıyla hizmet veren TEGV’in çocukların güven eksikliğini giderdiğini belirtti. TEGV Afyonkarahisar Eğitim Parkı’nda 10 yılda 21 binin üzerinde öğrencinin eğitilmesinin büyük bir başarı olduğunu ifade eden Eroğlu, “Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı’na yaptıkları gönüllü ve önemli çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyorum. Şu ana kadar burada 21 bin çocuğu eğittiler. Geçen yıl 3 bin 500 çocuğumuz eğitim almış. Hatta bu yılki hedefin ise 4 bin 100 olduğunu öğrenince gerçekten gurur duydum. Bunlar çok önemli rakamlar. Özellikle çalışmalara şöyle bir göz attım. Hakikaten mükemmel çalışalar yapılmış. Gönüllülük esası çok önemli. Öğrenci de bunları eğitecek kişilerin de buraya gönüllü olması çok önemli. Buraya 5 öğrenci 5 de gönüllü eğitimci geliyorsa bunların eğitime ve diğer geleceklere de 5 kat katkısı oluyor. Bizim nesilde bir güven eksikliği vardı. Her şeyi yabancılar yapar biz yapamayız. Ama şimdi ‘Avrupalı’dan da Amerikalı’dan da zekiyiz. Biz de en iyisini yaparız’ düşüncesi gelişti” dedi.
Çocuklara ebru dersi
Konuşmaların ardından öğrencilerle bir araya gelen Bakan Veysel Eroğlu, çocuklara önce ebru yapmayı öğretti. Amerika’da yaşayan kızı Merve Eroğlu’nun da kendisi gibi ebru sanatıyla uğraştığını belirten Bakan Eroğlu, çocuklara ebrunun tarihi anlattı. Çocuklara uygulamalı ebru yapmayı da öğreten Bakan Eroğlu, yaptığı ebru resmi çocuklara hediye etti. Çocukların sorularını da yanıtlayan Bakan Eroğlu, çocukların isteği üzerine onlara hatıra ormanı sözü verdi. Çocuklardan ağaçlarını kendilerinin dikmeleri ve korumalarının sözünü de alan Eroğlu, çocuklara orman yangınlarının önlenmesiyle ilgili bilgiler verdi. Ebru sınıfının ardından yaş grubu olarak daha minik öğrencilerin bulunduğu bir sınıfa geçen Eroğlu, sınıfta popstarlar gibi karşılandı.
Çocukların isteklerini geri çevirmedi
Ellerindeki kağıtlarla Bakan Veysel Eroğlu’ndan imza almak için birbiriyle yarışan öğrenciler, kağıtların bitmesi üzerine ellerine imza attırmaya başladı. Etrafında yumak olan onlarca öğrencinin, “Bakan Amca n’olur benim elimi de imzala” dediği Bakan Eroğlu, hiçbir öğrenciyi kırmadı. Öğrencilerin ellerine ‘VE” yazan Eroğlu, daha sonra öğrencilere hediyeler dağıttı.
TEGV Afyonkarahisar Eğitim Parkı’ndaki etkinliğe Bakan Veysel Eroğlu ve TEGV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oktay Özince’nin yanı sıra Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu, Milletvekili Ahmet Koca, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisarlı iş adamları ve TEGV gönüllüleri katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme