TEGV’in etkinliklerine 3 bin çocuk katıldı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Afyonkarahisar Eğitim Parkı’nda, 2010-2011 yılında yapılan etkinliklerden 3 bin çocuk yararlandı. Çocuklar, Eğitim Parkı’ndaki gönüllü ağabeyleri ve ablalarıyla birlikte keyifli zaman geçirdiler. Etkinliklere, çoğu üniversite öğrencisi 400’e yakın gönüllü de destek verdi Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Afyonkarahisar Eğitim Parkı’nda bu yıl birçok başarılı etkinliğe imza atıldı. Etkinliklere Afyonkarahisar’da yaşayan 3 bin [&hellip]

TEGV'in etkinliklerine 3 bin çocuk katıldı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Afyonkarahisar Eğitim Parkı’nda, 2010-2011 yılında yapılan etkinliklerden 3 bin çocuk yararlandı. Çocuklar, Eğitim Parkı’ndaki gönüllü ağabeyleri ve ablalarıyla birlikte keyifli zaman geçirdiler. Etkinliklere, çoğu üniversite öğrencisi 400’e yakın gönüllü de destek verdi

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Afyonkarahisar Eğitim Parkı’nda bu yıl birçok başarılı etkinliğe imza atıldı. Etkinliklere Afyonkarahisar’da yaşayan 3 bin öğrenci katıldı. Yapılan etkinlikler kapsamında öğrenci-ler, hem ilköğretimde başarı oranlarını yükseltti, hem de önemli projeler geliştirdi. Etkinlikler arasında yarışmalar, tiyatro oyunu, basketbol müsabakaları gibi toplumsal ve bireysel faaliyetler dikkat çekti. First Lefo Lig’e katılan TEGV takımı, felçli hastalar için geliştirdikleri özel yatak projesi ile Ankara’da turnuvaya katıldı. TEGV Takımı, iki yıl üstüste turnuvadan ödülle döndü.
Ünlüler, çocuklarla buluştu
“Dünün ve Bugünün Çocukları TEGV’de Buluşuyor” projesiyle Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve iş dünyasından çok önemli Afyonlu isimler, çocuklarla buluştu. Ünlüler, kendi çocukluklarını, hayal-lerini ve çocukların hayallerini paylaştılar.
İstanbul’da sahneye çıktılar
Okuyorum Oynuyorum etkinliği kapsamında bir sokak tiyatrosu çalışması gerçekleştirildi. 12 Eğitim Parkı, ünlü oyuncuların desteğiyle Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 12 maddesini oyunlaştırdı. Afyon Eğitim Parkı çocukları da, oyuncu Devin Özgür Çınar’la bu çalışmayı yaptılar. Önce Afyon Özdilek AVM’de oyunlarını sergileyen çocuklar, 4 Haziran’da da İstanbul’da sahneye çıktılar.
Hürriyet Treni’nin resmini çizdiler
Hürriyet Hakkımızdır Treni Afyon’a geldiğinde, proje paydaşı olan TEGV de trendeydi. Çocuk Hakları Atölyesine çok sayıda Afyonlu çocuğumuz katıldı. Ayrıca, TEGV’li çocuklar, 40 mülteci çocuğun da katılımıyla trenin 71 parçadan oluşan resmini boyadı ve Hürriyet Kurumsal İletişim Koordinatörü Emel Armutçu’ya hediye etti.
400’e yakın gönüllü destek veriyor
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Afyonkarahisar Eğitim Parkı’nda 2010-2011 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen diğer etkinlikler şöyle:
-Migros-TEGV –TFF işbirliğiyle yürütülen Genç Formalar Futbol etkinliğine çok sayıda çocuk katıldı. Kız ve erkek takımları oluşturuldu. MEB İl Futbol Koordinatörlüğü’nün işbirliğiyle parkta yapılan “Minik Kızlar Futbol Turnuvası” sporun birleştirici gücünü çocuklara yaşattı.
Tofaş’la Basketbol Gönüllüleri projesiyle, TEGV Kız Basketbol Takımı Bolu’da turnuvaya katılıyor.
-Düşler Atölyesi, Okuyorum Oynuyorum, Birikim etkinliklerine katılan çocuklar iki dönem boyunca yaptıkları çalışmaları birer sergiyle arkadaşları ve aileleriyle paylaştılar.
-Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü Grundtwig projesi kapsamında 8 ayrı ülkeden Afyon’a gelen katılımcılar eğitim parkında tam gün süren bir sanat etkinliği gerçekleştirdiler.
-Çocuklar, Fotoğraf Kulübünde yaptıkları çalışmalarla, “Bakmak ve Görmek” temasıyla bir sergi gerçekleştirdiler.
-Robert Kolej öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesiyle, park tüm çocukların aktif olarak yararlanabildikleri bir kütüpha-neye kavuştu.
-Çocuklar yıl boyu çeşitli seminerler ve sosyal etkinliklerden de yararlandı. Çevre, hijyen ve farklı konularda renkli ve dolu etkinliklere katıldılar.
-Gönüllülerinin kişisel gelişimine de katkıda bulunmayı hedefleyen TEGV, bu alanda da çeşitli seminer ve eğitimler düzenliyor. AB Gençlik Programları, Sivil Toplum ve Gönüllülük, Beden Dili ve İletişim konulu seminerlere gönüllüler yoğun olarak katılım sağladı.
-Gönüllülerden oluşan tiyatro kulübünün sergilediği çocuk oyununu 1000’in üzerinde çocuk izledi.
-Kendi alanında önemli isimlerle bir araya gelen çocuklar farklı meslekleri tanıdılar. (Oyuncu Emre Kınay, Ressam Mehmet Güleryüz gibi.)
-400’e yakın gönüllü Afyon Eğitim Parkı’nda çocuklara destek veriyor.
Programların tamamı ücretsiz
Öte yandan Afyonkarahisar Eğitim Parkı, bin 100 metrekare kapalı alanı, açık spor alanları, tam donanımlı derslik ve proje odalarıyla 2003 yılından bu yana Afyonkarahisar’da ilköğretim çağı çocukların aldığı temel eğitime destek veriyor. Tamamı ücretsiz olan programlardan, 7–16 yaş arası ilköğretime devam eden tüm çocuklar yararlanabiliyor. Afyonkarahisar Eğitim Parkı, kurulduğu günden beri gönüllülerinin desteğiyle yaklaşık 20 bin çocuğa eğitim olanakları sundu. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın amaçları arasında çocukların okul içi ve dışındaki zamanlarda çok yönlü eğitim desteği alabilmeleri, çağdaş eğitim olanaklarından yararlanabilmeleri, yeteneklerini keşfedebilmeleri, sorun çözme, iletişim, yaratıcılık gibi yaşam becerileri geliştirebilmeleri, yaparak, yaşayarak, eğlenerek öğrenebilmeleri, yaşam kalitelerini artırabilmeleri bulunuyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme