• Haberler
  • Genel
  • TEGV'de 'Paramı Yönetebiliyorum' eğitimleri devam ediyor

TEGV'de 'Paramı Yönetebiliyorum' eğitimleri devam ediyor

Gönüllü eğitmen Sedat Bakım tarafından verilen 'Paramı Yönetebiliyorum' eğitimi TEGV Afyonkarahisar Öğrenim Birimi'nde gerçekleşti. Bütçelemeden ödeme planına, kredilerden finansal yükümlülüklere kadar pek çok farklı konuda verilen eğitime TEGV Gönüllülerinin yanı sıra Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğrencileri de katıldı Türkiye'de finansal bilinç alanında ilk kez kamu, özel sektör ve sivil toplum ortaklığıyla hayata geçirilen 'Paramı Yönetebiliyorum' projesinin [&hellip]

TEGV’de “Paramı Yönetebiliyorum” eğitimleri devam ediyor

Gönüllü eğitmen Sedat Bakım tarafından verilen “Paramı Yönetebiliyorum” eğitimi TEGV Afyonkarahisar Öğrenim Birimi’nde gerçekleşti. Bütçelemeden ödeme planına, kredilerden finansal yükümlülüklere kadar pek çok farklı konuda verilen eğitime TEGV Gönüllülerinin yanı sıra Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğrencileri de katıldı

Türkiye’de finansal bilinç alanında ilk kez kamu, özel sektör ve sivil toplum ortaklığıyla hayata geçirilen “Paramı Yönetebiliyorum” projesinin gönüllü eğitmeni Sedat Bakım verdiği eğitimi tamamladı. Bundan sonra da devam edecek olan Paramı Yönetebiliyorum Eğitimleri Afyonkarahisar’da yaşayan toplumun her kesimine verilmeye devam edecek.
Paramı Yönetebiliyorum, Visa Europe ve Türkiye’deki üye bankalarının destekleriyle, T.C. Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığında 2009 yılında hayata geçirildi. Proje ile uzun vadede, gençler arasında finansal bilincin geliştirilmesi ve sürdürülebilir kalkınma sürecine katkıda bulunulması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda Türkiye’nin dört bir yanında 15-30 yaş arasındaki binlerce gence, akran eğitim modeliyle gönüllü eğitmenler tarafından ücretsiz eğitimler veriliyor. Projede, gelir gider dengesi, bütçe yapma, tasarruf ve para biriktirme, yatırım yapma ve borçlanma gibi konular detaylı olarak anlatılıyor.
“Paramı Yönetebiliyorum” eğitimlerine katılmak isteyen gençler, TEGV Afyonkarahisar Öğrenim Birimi ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilir. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme