TEGV'de Dünya Gönüllüler günü kutlaması

Eğitim Gönüllüleri, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nü Afyonkarahisar'da düzenlediği 'Dünya Gönüllüler Günü' etkinliği ile kutladı Bir dizi etkinlik düzenlenecekTürkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Birleşmiş Milletler tarafından 1985 yılında ilan edilen 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında düzenlediği aktivitelerle, daha iyi bir gelecek için gönüllü olup, toplumda aktif rol oynayan yurttaşlarımızın Dünya Gönüllüler Günü'nü kutladı. Faaliyetlerini [&hellip]

TEGV’de Dünya Gönüllüler günü kutlaması

Eğitim Gönüllüleri, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nü Afyonkarahisar’da düzenlediği “Dünya Gönüllüler Günü” etkinliği ile kutladı

Bir dizi etkinlik düzenlenecek
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Birleşmiş Milletler tarafından 1985 yılında ilan edilen 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında düzenlediği aktivitelerle, daha iyi bir gelecek için gönüllü olup, toplumda aktif rol oynayan yurttaşlarımızın Dünya Gönüllüler Günü’nü kutladı. Faaliyetlerini yılda yaklaşık 10.000 gönüllünün desteği ile gerçekleştiren TEGV, ilköğretim çağındaki çocuklara eğitim desteği verirken, gönüllülük kavramının tanıtılmasını, benimsetilmesini, yaygınlaştırılmasını ve süreklilik kazanmasını sağlamayı da hedefliyor. 2011 yılı hem ilk kez 2001 yılında kutlanan Dünya Gönüllüler Yılı’nın 10. yıldönümü, hem de Avrupa Gönüllülük Yılı olarak kutlanacak. Bu kapsamda 5 Aralık 2010 tarihinden başlayarak 2011 yılı boyunca dünya çapında “İçindeki Gönüllüyü Keşfet’ sloganıyla birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Türkiye’nin en büyük gönüllü ağına sahip sivil toplum kuruluşu olan Eğitim Gönüllüleri Vakfı da bu yıl Dünya Gönüllüler Gününü ayrı bir coşku ile kutluyor.
150 gönüllü katıldı
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın yurda yayılmış eğitim parkları, öğrenim birimleri ve gezici öğrenim bi-rimleri Ateşböcekleri 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nü farklı etkinliklerle kutladılar. TEGV Afyonkarahisar Eğtim Parkı da gönüllüleri ile birlikte eğitim parkında bir kutlama programı gerçekleştirdi. 150 gönüllünün katılımıyla başlayan kutlama programı, TEGV’in gönüllüler için hazırladığı filmin izlenmesiyle başladı. Afyonkarahisar’a özgü Keşkek yemeğinin de ikram edildiği programda, 1, 3 ve 5 yılını dolduran gönüllülere kimlik kartları ve plaketleri Eğitim Parkı Yöneticisi Filiz Burhan Bayındır tarafından takdim edildi. Semazen, tango, Aşuk ile Maşuk gösterilerinin yer aldığı kutlama programı, eğlenceli aktivitelerle tamamlandı.
Dünya Gönüllüler Günü
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1985 yılında, gönüllü çalışmaları ve faydalarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programlara katılımı artırmak amacıyla ‘5 Aralık’ tarihinin her yıl Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanmasına karar verdi. 1985 yılından bu yana Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 123 ülkede 5 Aralık, Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanıyor.
Gönüllü hizmetleri daha da yaygınlaştırmak ve tanıtmak için; Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 2001 yılını, Dünya Gönüllüler Yılı olarak ilan etmesiyle birlikte, bu konuda yapılan çalışmalar ve hazırlıklar da daha fazla önem ve hız kazandı.
Dünya Gönüllüler Günü; ‘gönüllülük’ kavramının toplumumuzda daha geniş kitlelere yayılması, günlük hayatımızın doğal bir parçası haline gelmesi ve gönüllü çalışmaların, yerel, ulusal ve küresel platformlarda tanıtılması için çok önemli bir fırsat olarak kabul ediliyor. Bu amaçla, Dünya Gönüllüler Günü’nde; gönüllülüğün tanıtılması, yaygınlaştırılması, desteklenmesi, teşvik edilmesi ve böylece; bireyleri, yaşadıkları topluma karşı daha sorumlu olmaya, bir arada hareket etmeye ve gönüllü olmaya yönlendirmek için; bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı, gönüllü çalışmaların teşvik ve takdir edildiği çeşitli etkinlikler ve kutlamalar yapılıyor.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın temel eğitimlerini tamamlayıcı, ders saatleri içinde ve dışında çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde 12 eğitim parkı, 53 öğrenim birimi, 20 Ateşböceği (gezici öğrenim birimi) ve 2 İl Temsilciliği ile çocuklarımıza eğitim desteği hizmeti sürdürüyor. Kuruluşundan bu yana 1,5 milyona yakın çocuğumuza verdiği eğitim desteğini binlerce gönüllüsünün desteği ile gerçekleştiriyor. Eğitimde özgün modeli ile uluslararası kuruluşların da dikkatini çeken Eğitim Gönüllüleri 2003 yılı içinde Uluslararası Gençlik Vakfı (International Youth Foundation-IYF) ile çalışmaya başladı. Eğitim Gönüllüleri ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.org adresi ziyaret edilebilir.

Bakmadan Geçme