• Haberler
  • Genel
  • TEGV Afyonkarahisar Takımı 3. kez Fırst Lego Lig Turnuvasına katılıyor

TEGV Afyonkarahisar Takımı 3. kez Fırst Lego Lig Turnuvasına katılıyor

Afyonkarahisar Eğitim Parkı çocukları bu yıl 3. kez, uluslar arası prestije sahip First Lego Lig Turnuvası'na katılıyorlar. Öğrenciler robot yaptılar, felçli hastalar için yatak projesi geliştirdiler Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın Afyonkarahisar Eğitim Parkı'ndaki çocukları bu yıl 3. kez, uluslar arası prestije sahip First Lego Lig Turnuvası'na katılıyorlar. Çocuklar bu yılın temasına uygun projeleri ve robot [&hellip]

TEGV Afyonkarahisar Takımı 3. kez Fırst Lego Lig Turnuvasına katılıyor

Afyonkarahisar Eğitim Parkı çocukları bu yıl 3. kez, uluslar arası prestije sahip First Lego Lig Turnuvası’na katılıyorlar. Öğrenciler robot yaptılar, felçli hastalar için yatak projesi geliştirdiler

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Afyonkarahisar Eğitim Parkı’ndaki çocukları bu yıl 3. kez, uluslar arası prestije sahip First Lego Lig Turnuvası’na katılıyorlar. Çocuklar bu yılın temasına uygun projeleri ve robot performanslarıyla hem TEGV’i hem de Afyonkarahisar’ı temsil edecekler.
9-16 yaş arası çocukların bilim ve teknolojiye ilgi ve meraklarını uyandırmak ve onlara yaşam becerileri kazandırmak üzere tasarlanmış olan First Lego Lig, uluslar arası bir program. FLL takımlarından, yeni bir toplumsal anlamı olan tema üzerinde özgün ve bilimsel araştırma yaparken, robotik tasarım yapmaları isteniyor. Her sezonun teması katılan öğrencilere hem kökü gerçek dünyada olan önemli toplumsal konularla ilgili farkındalık sağlıyor, hem de bilim ve teknoloji nasıl sorunların çözümüne katkı sağlar konusunda pencere açıyor. Bilim ve Beden sezonunda öğrenciler Biyomedikal Mühendislik dünyasının son teknolojileri nasıl yaraları iyleştiriyor, kalıtımsal sorunlara çözüm buluyor, vücut becerilerini en yüksek noktalar çekiyor, ve nasıl bu sayede daha anlamlı ve sağlıklı yaşam olur fark ediyorlar.
2010-2011 sezonunda 59 ülkeden 170.000 çocuğun FLL’ye katılması bekleniyor. TEGV de eğitim parklarında oluşturduğu takımlarla her yıl bu turnuvaya katılıyor ve ödüller alıyor. TEGV Afyonkarahisar Eğitim Parkı turnuvaya bu yıl 3. Kez katılacak. İki sezondan bu yana turnuvaya diğer TEGV takımlarıyla birlikte katılan Afyonkarahisar takımı, ilk yıl “Semih Güven Özel Ödülü”nü, ikinci yıl ise “En Duyarlı Profesyonellik Ödülü”nü aldı.
FLL Turnuvasının bu yılki teması “Biyomedikal.” Karahisar Takımı 4 aydır Koçları Serdar Gülbahar ve TEGV gönüllüsü Barış Kaynak ile yoğun bir tempoyla, bu alanda bir proje üretti ve robot tasarladı.
19 Şubat 2011’de FLL Ankara Bölgesel Turnuvasına gidecek çocukların hazırladıkları proje felçli hastaları ve ailelerini yakından ilgilendiriyor. Çocuklar bu projede, felçli hastalarda oluşan yatak yaralarını önlemek için bir yatak geliştirdiler. Yatak sisteminde bulunan ağırlık sensörleri, yatak petinin altında bulunan hava kanalları ve hava kesecikleriyle et-kileşime geçerek yatak yüzeyinde fiziksel yükselme yada alçalma yaratıyor. Bu sayede hareketsiz hastanın yatakla temas ettiği noktalar sürekli değişiyor. Böylece hareketsiz yatan felçli hastanın yatak yaraları oluşumu engellenmiş oluyor. Ayrıca yatağa entegre ses alıcılı televizyon sistemi, hasta nakil kolaylığı gibi birçok özelliği bulunuyor.
Karahisar Takımı, Serdar Gülbahar (Koç), Barış Kaynak (Danışman), Hasan Cırık (Danışman), Hüseyin Evrim Yılmaz (Üye- Şemsettin Karahisari İÖO), Berkay Armutçuoğlu (Üye Şemsettin Karahisari İÖO), Eda Nur Ondan (Kadınana İÖO), Taha Arık (Hisarbank 100.Yıl İÖO), Tuğçenur Karagöz (Nurettin Karaman İÖO), Cemil Celal Karakaya (Hoca Ahmet Yesevi İÖO), Aziz Ahmet Pekuslu (Hisarbank İÖO), Celal Çalışır (Hisarbank 100.Yıl İÖO) dan oluşuyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme