'Tedbir Alınmasından Memnun Olduk'

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci, Büyükkalecik Ortaokulu'nda kaya tehlikesi dolayısıyla ilk uyarıyı kendilerinin yaptığını, önlem alınmasından dolayı memnun olduklarını söyledi.

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci, Büyükkalecik Ortaokulu'nda yaşanan tehlike hakkında önlem alınması dolayısıyla teşekkür etti. Demirci,  "2 Kasım 2023 Tarihinde okul ziyaretlerimiz esnasında, Büyükkalecik Ortaokulu ihata duvarının büyük bir kaya kayması sonucu yıkıldığını, okulun güvenlik açısından hiç uygun olmayan yere yapıldığını gördük. Fotoğrafını çekip İl Milli Eğitim Müdürüne ve Sayın Valiye Whatsapp üzerinden durumun tehlikesini anlatan mesaj gönderdim. Sayın Valimizin talimatı ile İl Afad Müdürü harekete geçerek konuyla ilgili bize bilgi verdi, bir sonraki gün de Sayın Vali Yardımcımıız, Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililer okula gittiler" dedi.

"İHALE NE AŞAMADA?"


Demirci, açıklamasına şöyle devam etti:
"İl Afad Müdürlüğü hızla güvenliğe yönelik proje hazırlığının bittiğini, ihale sürecine geldiğini o zamanki İl Afad Müdürümüz bizi arayarak bilgi vermişti. Fakat herhangi bir gelişme görmedik. Bugün gazetelerde okulun tedbir amaçlı  taşındığını görmekten memnuniyet duydum, fakat bunca zaman neden beklenildi, o da ayrı bir soru. Hiçbir öğrencimizin, eğitim çalışanımızın zarar görmeden geç de olsa tedbir alınmasına memnun olduk. Yetkilere görevlerini yaptıkları için  teşekkür ederiz. Türk Eğitim-Sen'e haklı uyarıları  için teşekkür etmelerini beklemiyoruz.  Güvenlik projesinin ihalesi ne aşamada bilgi verirlerse kamuoyu da biz de  bilgilenmiş oluruz."

"GERÇEKLERİ GÖREN BİZİZ"


Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci, sendika olarak alanda çalıştıklarını kaydederek "Türk Eğitim-Sen bunun dışında da alanda gördüğü tehlikeleri her zaman en üst yetkilere fotoğraflarıyla bildirmiştir, bundan sonra da bildirecektir. Çünkü alanda olup gerçekleri gören, tespit eden biziz. Görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Amacımız şov yapmak olmadığımdan, işin kotarılmasını sağlamak, güvenliğin sağlamak olduğundan bu tür mevzuları sadece yetkilerle paylaştık, basın ile paylaşmadık. Daha önce fotoğraflarla bildirdiğimiz yerler için de önlem alınması haberlerini okumak istiyoruz" dedi.

Bakmadan Geçme