'Tedavide de, eğitimde de 1 numara olacağız'

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörlüğü, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle kentte görev yapan ulusal ve yerel medya çalışanlarını kah-valtıda ağırladı. Üniversite te-sislerinde gerçekleştirilen kahvaltıya AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İl Müdürü Şerife Münire Burcu, Basın İlan Kurumu Müdürü Selami Çalışkan, Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, gazete [&hellip]

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörlüğü, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle kentte görev yapan ulusal ve yerel medya çalışanlarını kah-valtıda ağırladı. Üniversite te-sislerinde gerçekleştirilen kahvaltıya; AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İl Müdürü Şerife Münire Burcu, Basın İlan Kurumu Müdürü Selami Çalışkan, Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, gazete sahipleri ve çalışanlar katıldı. Burada konuşan Rektör Prof. Dr. Okumuş, tüm basın çalışanlarının gününü kutladı. Basının kendileri için çok değerli olduğunu belirten Okumuş şöyle devam etti:
“Çünkü basının farklı eleştirileri her zaman bize çalışmalarımızda rehberlik yapacaktır. Onların eleştirileri, görüşleri bizim yapacağımız çalışmalarda yönlendirici olacaktır. Takdirleri de bizleri memnun edecektir. Bizi daha da güçlendirip motive edecektir. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi yönetimi olarak yaklaşık 3 buçuk ay önce göreve geldik. Bu süre içerisinde öncelikle üniversitemizi tanıma süreci, analiz süreci geçirmiş olduk. İnşallah yeni yılla birlikte planladığımız yapmayı düşündüğümüz çalışmalarımızın startını vermiş olacağız.”
“EL BİRLİĞİ, İŞBİRLİĞİ İLE
HEDEFLERE ULAŞACAĞIZ”
Üniversite içerisinde bir anda her şeyi değiştiremeyeceklerini aktaran Rektör Okumuş, “Elimizde sihirli bir değnek yok. Bir anda her şeyi değiştirme şansımız yok. Bir süreç içerisinde sizinle paylaştığımız hedeflerimizi amaçlarımızı geliştireceğiz. Sabırsız olmamanızı süreci izlemenizi bekliyorum. İnşallah bu süreç içerisinde sizin değerli destekleriniz ve bizim hedeflerimize ulaşmamıza yardımcı olacaktır. Afyonkarahisar hep söyledim Türkiye’nin geleceğinin en parlak illerinden birisidir. Bir çok açıdan avantajları var. Hala el atılmamış hem ekonomik açıdan hem bilimsel gelişme açısından hem de eğitim açısından çok bakir alanları var. İnşallah bu alanlarda önümüzdeki süreç içerisinde faaliyetlerimizi başlatıp başarılı oluruz diye düşünüyorum. Asla ve asla bu hedeflere ulaşma yolunda biz tek başarımıza başarılı olamayız. Buradan Afyonkarahisar halkının yönetiminin ve basının mutlaka desteği olması gerekiyor. Mutlaka el birliği, işbirliği yapmamız gerekiyor. Siz bize olumlu anlamda ne kadar çok destek olursanız bizde daha başarılı oluruz. Buda Afyonkarahisar’ımıza, ülkemize katkı olarak gelir.” dedi.
“KANIMIN SON DAMLASINA
 KADAR AFSÜ İÇİN ÇALIŞACAĞIM”
Afyonkarahisar’ın Türkiye’deki en iyi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne sahip olduğunu hatırlatan Rektör Okumuş, “Bir çok ünlü isim fizik tedavi için yurt dışına gidiyor. Biliyoruz ki oralarda bulamadıkları şifayı ülkemizdeki tesislerimizde buluyorlar. Bunlardan birisi bizim fizik tedavi merkezimizdir. Bazen bizim çalışmaktan yorulduğumuzu, şevkimizin kırıldığını söyleyenler olabilir. Şunu belirtmeliyim ki öyle bir şey yok. Tabir-i caizse kanımın son damlasına kadar AFSÜ’nün gelişimi için çalışacağım. Bundan başka hiçbir niyetim yok. Termal Sağlık Merkezimizi kurmak en büyük hedeflerimizden birisi. Sadece tedavide değil, sağlık eğitiminde de 1 numara olmalıyız. Bu yönde de çalışacağız. Öğrenci ve bölüm sayımızı artıracağız.” ifadelerini kullandı.
“EKSİKLERİMİZ VAR, HENÜZ
HASTANEYİ DEVRALAMADIK”
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Rektör Okumuş, “Prensip olarak mesai saatleri içerisinde özel hasta bakılmasına karşıyım. Mesai saatleri içerisindeki hiçbir hizmetten ücret alınmamalıdır. Ama hizmet yetiştirilemiyor ise, hasta sayımız, hoca sayımıza göre çok fazla geliyorsa hizmeti de aksatmamalıyız.” dedi.
Kurum olarak eksiklikleri olabileceğini dile getiren Rektör Okumuş, “Elbette eksiklerimiz olabilir, sizlerin bazı tespitlerine katılıyorum. Ama bu eksikliklerimiz yeni bir kurum olmamızdan kaynaklanıyor. Örneğin 3 aydır bürokratik işlemleri tüm gücümüzle takip etmemize rağmen henüz hastanemizi AKÜ bünyesinden devralamadık. Prosedürle uğraşmak zorundayız. Bunları aştığımızda sorunlarımız azalacaktır diye düşünüyorum” dedi. Rektör Okumuş, en büyük eksikliğin yoğun bakım ünitelerindeki yetersizlik olduğunu vurgulayarak, “Erişkin, yeni doğan ve çocuk yoğun bakımla ilgili yeni ünitelerimiz kısa sürede hizmete girecek.” şeklinde konuştu.
“SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ
 BİZİM RÜYAMIZDI”
Basın Yayın Birliği Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt ise, Rektör Okumuş’a teşekkür ederek şunları söyledi:
“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle buluşmuş durumdayız. Bugünkü etkinlik bizim için 2 ayrı önem taşıyor. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Afyonkarahisarlılar olarak bizlerin uzun yıllardır gerçekleşmesini beklediği bir rüyamızdı. Bugün hem üniversitemizin içerisinde hem de değerli yönetimiyle birlikte bir aradayız. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bizleri unutmayan Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin sayın rektörüne ve değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin bundan sonrada başarılı çalışmalarını geliştirerek büyüterek sürdüreceğine inanıyoruz.”
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Bakmadan Geçme