• Haberler
  • Genel
  • 'TEDAŞ Genel Müdürü hakkında soruşturma açıldı mı?'

'TEDAŞ Genel Müdürü hakkında soruşturma açıldı mı?'

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, TEDAŞ Genel Müdürü hakkında soruşturma açılıp açılmadığını sordu CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, 'Daha önce TBMM gündemine taşımış olduğum sorulara net cevap alamadık.Türkiye'de en önemli olan konuların başında elektrikte kayıp-kaçak sorunudur. Kayıp kaçağın önlenmesine yönelik herhangi bir çalışma yapılmadığı gündeme gelmiştir. Yine TEDAŞ Genel Müdürü'nün uygulamalarındaki usulsüzlükler hakkında işlem yapılması [&hellip]

“TEDAŞ Genel Müdürü hakkında soruşturma açıldı mı?”

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, TEDAŞ Genel Müdürü hakkında soruşturma açılıp açılmadığını sordu

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, “Daha önce TBMM gündemine taşımış olduğum sorulara net cevap alamadık.Türkiye’de en önemli olan konuların başında elektrikte kayıp-kaçak sorunudur. Kayıp kaçağın önlenmesine yönelik herhangi bir çalışma yapılmadığı gündeme gelmiştir. Yine TEDAŞ Genel Müdürü’nün uygulamalarındaki usulsüzlükler hakkında işlem yapılması gerekmektedir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının TEDAŞ Genel Müdürü hakkında soruşturma açtığı iddiaları bulunmaktadır. Sayın Bakana bu iddiaları sordum” ifadelerini kullandı. Toptaş’ın sorduğu sorular şöyle:
“Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ’de özelleştirilen 10 dağıtım şirketinin kasasında ve banka hesaplarında unutulan paralar, alacakları, stoklarıyla birlikte satıldığı borçlarını ise TEDAŞ’a devredildiği iddiaları kapsamında soruşturma açıldığı doğru mudur? Son 5 yılda elektrikte oluşan kayıp-kaçak bedeli 16 milyar TL’yi aştı. En çok kayıp-kaçak oranı Dicle Elektriğin dağıtım yaptığı bölgede oluştu. Bu bölgede 2007 ve 2012 yılları arasında kayıp-kaçak oranı yüzde 64 ile 73 arasında değişti. Van Gölü elektrik dağıtım bölgesinde ise kayıp-kaçak oranı yüzde 52 ile yüzde 57 arasında olduğu ve sahada kaç kullanıma göz yumulduğu için TEDAŞ Genel Müdürü hakkında soruşturma açılmış mıdır? Açılmamış ise herhangi bir inceleme var mıdır? TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik’in oğlu Yusuf Keklik’ in babasının nüfuzunu kullandığına dair iddialar sebebiyle herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? 29 Eylül 2010 tarihinde İstanbul’da bir otelde verilen iftar yemeğinin bedeli olan 55 bin TL için ödeme yapılması konusunda Otel sahibi mektup yazmıştı. Mektup sonrası AYEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından ödendiği ve yemeğe bir çok siyasetçilerin katıldığı gündeme gelmiştir. Bu konuyla ilgili her hangi bir soruşturma açılmış mıdır?” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme