TED öğrencilerinden 'küresel ısınma' grevi

İklim değişikliğine karşı mücadele için Türk Eğitim Derneği'ne (TED) bağlı 38 okulun 31 bin öğrencisi 29 Mart Cuma günü okullarında greve gitti. Bu bağlamda dün sabah TED Afyon Koleji öğrencileri de okul bahçesinde toplanarak mücadeleyi destekleyen bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte Genel Koordinatör Hayrettin Balıkçı, diğer birimlerin idarecileri, öğretmenler hazır bulundular.16 yaşındaki İsveçli Greta Thunberg'in başlattığı [&hellip]

İklim değişikliğine karşı mücadele için Türk Eğitim Derneği’ne (TED) bağlı 38 okulun 31 bin öğrencisi 29 Mart Cuma günü okullarında greve gitti. Bu bağlamda dün sabah TED Afyon Koleji öğrencileri de okul bahçesinde toplanarak mücadeleyi destekleyen bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte; Genel Koordinatör Hayrettin Balıkçı, diğer birimlerin idarecileri, öğretmenler hazır bulundular.
16 yaşındaki İsveçli Greta Thunberg’in başlattığı okul boykotlarını destekleyen öğrenciler, herkesi iklim değişikliği ile ilgili sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti. Tüm dünyada Z Kuşağının başını çektiği küresel bir harekete dönüşen “İklim İçin Okul”, “Gelecek İçin Cuma Günleri” adı altında gerçekleştirilen Okul Grevleri, gezegeni yok oluş sürecine sürükleyen politikalara dur demeyi amaçlıyor.
TED Okulları öğrencileri de Cuma günü 2. ders saatinde kendi elleriyle hazırladıkları dövizlerle iklim değişiklikliğinin geldiği noktaya dikkat çekti. Öğrenciler ellerinde taşıdıkları dövizler ve sözlü ifade ettiği sloganlarda dünyanın sadece 1,5 santigrat derece daha ısınması halinde insanlığın geri dönüşü mümkün olmayan bir yıkımla yüz yüze kalacağını haykırıp, gidişata dur demek için çağrıda bulundular.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme