TED Koleji Nanoboyut Laboratuarlarını gezdi
TED Afyon Koleji Nanoteknoloji Kulübü öğrencileri ve Kulüp Rehber Öğretmeni Engin Emlek Eskişehir Anadolu Üniversitesi Fizik Bölümünde bulunan Nanoteknoloji Laboratuarlarını ziyaret ettiler Öğrenciler ziyaretlerine Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü içerisinde bulunan Fen Fakültesinin Fizik Bölümünden başladılar. Fizik bölümünde bulunan Nanoteknoloji Laboratuarında yapılan çalışmalarla ilgili olarak Doç. Dr. Engin Tıraş’tan bilgiler aldılar. Bu laboratuarda nanoteknoloji [&hellip]
TED Afyon Koleji Nanoteknoloji Kulübü öğrencileri ve Kulüp Rehber Öğretmeni Engin Emlek Eskişehir Anadolu Üniversitesi Fizik Bölümünde bulunan Nanoteknoloji Laboratuarlarını ziyaret ettiler
Öğrenciler ziyaretlerine Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü içerisinde bulunan Fen Fakültesinin Fizik Bölümünden başladılar. Fizik bölümünde bulunan Nanoteknoloji Laboratuarında yapılan çalışmalarla ilgili olarak Doç. Dr. Engin Tıraş’tan bilgiler aldılar. Bu laboratuarda nanoteknoloji ile üretilen malzemelerin karakteristik özellikleri ile çalışmalar yapıldığı, malzemelerin düşük sıcaklıktaki davranışları, elektrik iletkenlikleri ve benzeri özellikleri üzerinde çalışmalar yapıldığı anlatıldı. Bu labora-tuarda bulunan makinelerin Türkiye’de tek olduğunu ve bu yüzden diğer üniversitelerden gelen örneklerin de burada inceleme-lerde bulundukları belirtildi.
Öğrenciler bu laboratuar ziyaretinden sonra Biyoloji bölümünün Zooloji kısmında bulunan doldurulmuş hayvanlar sergisini gezdiler ve burada keyifli anlar geçirdiler.
Zooloji kısmını ziyaret ettikten sonra öğrenciler özel olarak yapılmış Nanoboyut Araştırma Laboratuarına geçtiler. Burada yapılan çalışmalar ve laboratuarda bulanan cihazlar hakkında Doç.Dr. Uğur Serincan’dan bilgiler aldılar. Öğrenciler burada Molecular Beam Epitaxy (Moleküler Işın Yönlendirici) cihazının bulunduğu temiz odaya girme şansını da yakaladılar. Bu cihaz sayesinde nano boyutlarda üzerinde çalışılmak istenen malzemelerin üretildiğini ve daha sonra analizlerinin yapıldığını öğrendiler. Öğrenciler temiz odaya parçacık taşımamaları için özel kıyafet giydiler. Daha sonra Doç. Dr. Uğur Serincan tarafından öğrencilere üzerinde çalışılan altın metali içeren chipler tanıtıldı ve bunların mikroskopta nanoboyutlu olarak çe-kilmiş resimleri gösterildi. (Kocatepe)