TED ekibi AB projesini tamamladı

Avrupa Birliği Gençlik Projelerinden Eylem 1.1 kapsamındaki projeyi gerçekleştirmek üzere Almanya'nın NordRhein-WestFalen Eyaleti Hamm şehrine giden TED ekibi yurda döndü 'Future Factory (Geleceğin Atölyesi) isimli proje kapsamında TED Okul Müdürü Önder Özbay, 2. Kademe Eğitim Koordinatörü Engin Emlek, İngilizce Bölüm Başkanı Sema Kaya Emlek ve mezun öğrencilerden Cengizhan Tanyel, Onur Berkay Yapıcı, M. Kaan Zerdali, [&hellip]

TED ekibi AB projesini tamamladı

Avrupa Birliği Gençlik Projelerinden Eylem 1.1 kapsamındaki projeyi gerçekleştirmek üzere Almanya’nın NordRhein-WestFalen Eyaleti Hamm şehrine giden TED ekibi yurda döndü

“Future Factory (Geleceğin Atölyesi) isimli proje kapsamında TED Okul Müdürü Önder Özbay, 2. Kademe Eğitim Koordinatörü Engin Emlek, İngilizce Bölüm Başkanı Sema Kaya Emlek ve mezun öğrencilerden Cengizhan Tanyel, Onur Berkay Yapıcı, M. Kaan Zerdali, Deniz Balaban, Hamza B. Tanrıkulu, Berfin Bekişoğlu, İlayda Giritli, Gizem Bulat ve Işılay M. Güzbey’den oluşan proje ekibi çalışmalarını başarıyla tamamlayarak Türkiye’ye döndüler.
Tanışma partisi verildi
Yedi gün süren proje çalışmaları 24 Ekim Pazartesi günü projeye katılan tüm öğrencilerin ve yetkililerin Hamm Belediye Binasında Belediye Başkan Yardımcısını ziyaret etmesi ile başladı. Ziyaret sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Bayan Washa kardeş şehir olan Afyonkarahisar’dan gençleri Hamm’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ve bu tür çalışmaların iki ülke insanları arasında daha iyi ilişkiler kurulmasında faydalı olacağına inandığını dile getirdi. Ziyaret sırasında hazır bulunan Hamm Belediyesi Gençlik Merkezleri Başkanı Axel RONIG ve projelerden sorumlu Tomas Heınz ile Bockelweg Gençlik Merkezi Sorumlusu Caroline Kluger’de burada TED Afyon Koleji ile beraber bir proje yapacak olmaktan dolayı memnun olduklarını ve bu tür projelerinin devamının gelmesini istediklerini dile getirdi-ler. Ziyaretten sonra öğrencilere Hamm şehir merkezinde bir rehber tarafından tanıtım turu gerçekleştirildi. Tanıtım turu esnasında tarihi tren garı, kardeş şehirler anıtı, tarihi binalar ve Afyonkarahisar ilimizin sembollerinin bulunduğu kültür duvarı ziyaret edildi. Hamm şehrinin sembolü olan fil heykelleri önünde resimler çekildi. İlk günün akşamında öğrencilerin birbirleri ile kaynaşması için gelecek temalı tanışma partisi düzenlendi.
Çeşitli çalışmalar bulunuyor
25 Ekim Salı günü proje ekibi çevre gezisi kapsamında önce Dortmund şehrinde bulunan Federal İş Güvenliği Araştırma Merkezine (DASA) bir gezi düzenledi. Gezi esnasında öğrencilere uzman rehberler tarafından iş güvenliğini artırmak için gelecekte nasıl gelişmelerin olacağı hakkında bilgiler verildi. Öğleden sonra proje katılan öğrenciler Dortmund şehrini gezdiler ve aynı günün akşamında Bochum şehrinde bulunan gelecek temalı Starlight Express isimli müzikali izlediler. 26 Ekim Çarşamba günü öğrenciler Bockelweg Gençlik Merkezinde proje çalışmalarına başladılar. Öğrenciler daha önce belirledikleri resimleri gelecekte ne gibi değişikliklere uğrayabilecekleri konusunda tasarlayarak yeniden çizdiler. Aynı günün akşamında öğrenciler olimpik yüzme havuzu etkinliğine katıldılar. 27 Ekim Perşembe günü öğrencilerin proje konusu kapsamında gelecekte olabilecek teknolojik ürünleri önce tasarı olarak çizdiler ve daha sonra çeşitli malzemelerden bunların modellerini yapmaya başladılar. Bu düşünceler arasında uçan itfaiyeciler, vakumlu ekmek sepeti, şarj aletini üzerinde taşıyan cep telefonları, uçan arabalar, geleceğin kıyafetleri, kitaplardaki bilgileri aktaran cihazlar ve geleceğin öğretmeni çalışmaları bulunuyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme