• Haberler
  • Genel
  • TED Afyon Koleji’nde Dünya Pi Günü ve Einstein'ın doğum günü kutlandı

TED Afyon Koleji’nde Dünya Pi Günü ve Einstein'ın doğum günü kutlandı

TED Afyon Koleji Özel İlköğretim Okulu öğrencileri 14 Mart Dünya Pi Günü'nü ve Einstein'in 132. doğum gününü kutladılar Öğrencilerine sadece akademik anlamda öğretimi hedeflemeyen TED Afyon Koleji aynı zamanda sosyal gelişimleri ve entelektüel birikimlerini geliştirmek için etkinliklerine devam ediyor. Bilim tarihi için önemli bir bilim insanı olan Albert Einstein'ın 132. Doğum günü ve tüm dünyada [&hellip]

TED Afyon Koleji'nde Dünya Pi Günü ve Einstein’ın doğum günü kutlandı

TED Afyon Koleji Özel İlköğretim Okulu öğrencileri 14 Mart Dünya Pi Günü’nü ve Einstein’in 132. doğum gününü kutladılar

Öğrencilerine sadece akademik anlamda öğretimi hedeflemeyen TED Afyon Koleji aynı zamanda sosyal gelişimleri ve entelektüel birikimlerini geliştirmek için etkinliklerine devam ediyor. Bilim tarihi için önemli bir bilim insanı olan Albert Einstein’ın 132. Doğum günü ve tüm dünyada her yıl kutlanan 14 Mart Dünya Pi günü etkinlikleri kapsamında özel olarak tasarlanan t-shirtleri giyen öğrenciler pi sayısının önemi ile ilgili afiş çalışmaları hazırladılar.
Pİ SAYISI NEDİR?
Pi sayısı, bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen sayıdır. Bu oran her daire için aynı değeri aldığından, ? sayısı bir matematiksel sabittir. Sabit, ismini Yunancadan almıştır. Yani “çevre” sözcüğünün ilk harfi olan ? harfinden alır ve bu harf Latin Alfabesi’ndeki karşılığı olan Pİ ile sembolize edilir. Kaynaklar Pi sayısının gerçek değerinin ilk defa Archimides (M.Ö. 287–212) tarafından kullanıldığını belirtir. İsviçreli matematikçi Euler (1703–1783) ile birlikte Pi sembolü kullanılmaya başlanmış ve genelleşmiştir.

Bakmadan Geçme