TED Afyon Koleji öğrencilerinden örnek proje

TED Afyon Koleji İngilizce Kulübü öğrencileri tarafından ihtiyaç sahibi 8 öğrenciye iş insanlarının desteğiyle sağlanan 8 akülü sandalye törenle sahiplerine verildi. Öğrencilerin sosyal sorumluluk projesi ve duyarlılıkları örnek oluşturdu TED Afyon Koleji İngilizce Kulübünün (Global CİTİZENSHİP CLUP) yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında 8 ihtiyaç sahibi engelli öğrenciye dün öğleden sonra okulun konferans salonunda düzenlenen törenle [&hellip]

TED Afyon Koleji İngilizce Kulübü öğrencileri tarafından ihtiyaç sahibi 8 öğrenciye iş insanlarının desteğiyle sağlanan 8 akülü sandalye törenle sahiplerine verildi. Öğrencilerin sosyal sorumluluk projesi ve duyarlılıkları örnek oluşturdu

Haber

Haber

Haber

Haber

TED Afyon Koleji İngilizce Kulübünün (Global CİTİZENSHİP CLUP) yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında 8 ihtiyaç sahibi engelli öğrenciye dün öğleden sonra okulun konferans salonunda düzenlenen törenle akülü sandalye teslim edildi. Projeye Afyonkarahisar’ın önde gelen iş insanlarının katkısı bulunuyor.
“DUYARLI VE EMPATİ YAPABİLEN ÖĞRENCİLER YETİŞTİRDİK”
Toplantının açış konuşmasını TED Afyon Koleji Lise Müdürü Dürdane Kahveci yaptı. Dürdane Kahveci, TED Afyon Koleji Anadolu Lisesi öğrencilerinin toplumsal farkındalığı sağlamak dünya da ve Türkiye’de engelli bireylerin karşılaştığı sorunlara dikkat çekmeyi hedeflediklerini söyledi. Kahveci, “Öğrencilerimiz bu süreçte Afyon’un öncü iş insanlarıyla, kurum ve kuruluş temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirerek 8 engelli öğrencimize umut olmayı başarmışlardır. 2021-2022 Eğitim öğretim yılında 13 TED okulunun dâhil olduğu İngilizce Kulübümüzde öğrencilerimiz toplumsal sorunların çözümünde aktif rol oynamanın yanı sıra İngilizce seviyelerini de ileriye taşımışlardır. TED okullarının misyonlarından biride nitelikli bir yabancı dil eğitimi vermektir. Bu çerçevede yabancı dil eğitimini uluslar arası düzeyde geliştirilmesine önem vermekteyiz. Bizler TED Afyon Koleji olarak sadece akademik alanda başarılı öğrenciler yetiştirmiyoruz. Empati kurabilen, sosyal sorunlara duyarlı problem çözme becerisi gelişmiş bireyler yetiştirmeyi Yönetim Kurulu Başkanımızın okulumuzu kurarken söylemiş olduğu ‘Bizim amacımız doğru insanlar yetiştirmektir.’ sözünü ilke edinerek eğitim vermekteyiz. Öğrencilerimizin büyük bir duyarlılıkla yürüttüğü bu projeye destek veren değerli iş insanlarına, kurum, kuruluş temsilcilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Projede görev alan öğretmenlerimi, öğrencilerimi tebrik ediyorum. AKÜ’lü sandalyelerine kavuşan kıymetli öğrencilerimizin bundan sonraki hayatlarının kolaylaştırmasını diliyoruz.” dedi.
Okulun müzik grubunun dinletisinin ardından proje sorumlusu öğretmenlerle öğrenciler proje hakkında bilgi verdi.
“SORUMLULUK ALAN ÖĞRENCİLER GURURLANDIRDI”
TED Afyon Koleji halk oyunları grubunun dans gösterisi sonrası Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe bir konuşma yaptı. Birçok okulda benzeri kulüpler kurulduğunu belirten Boztepe, “Birçok kurulan kulüp ya kâğıt üzerinde kalıyor ya da sosyal sorumluluk projeleri ders yoğunluğu, başkaca mazeretler nedeniyle yürütülmüyor. Bu vesileyle hem okulumuzu hemde kulubümüzü tebrik ediyorum. Gördüğüm kadarıyla sözkonusu proje sadece uygulanan projelerden bir tanesidir. Günümüzde globalleşen dünyada bireyselleşmenin çok ağır olduğu bir dönemde öğrencilerimizin böyle bir sorumluluk almalarından gurur duydum. Giderek yalnız kalan daha ziyarede odalarında kendileriyle baş başa kalmayı içinde bulunduğu sosyal toplumla kaynaşmaya tercih eden bu anlamda özgüveni gittikçe azalan bir nesille karşı karşıyayız. Bu açıdan öğrencilerimizin gösterdikleri cesaretin yanı sıra ilimizdeki ciddi yatırımcı ve işadamlarıyla temas etme konusunda cesaret göstermeleri, ders yoğunluklarında bu çalışmaya zaman ayırmaları nedeniyle öğrencilerimizi, kulüp yöneticilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Akülü sandalye imkânına kavuşan öğrencilerimiz ve velilerine hayırlı olmasını diliyorum. Bu etkinlikte yer alan ilimizin kıymetli işadamlarına teşekkür ederken sunum sırasında öğrencilerimiz işadamlarına sosyal sorumluluk bilinci kazandırma ifadesiyle hafif dokundurmak istediler. Ama projeyi uygulayan işadamları zaten artık o sosyal sorumluluktan bıkmış durumdalar.” diye konuştu.
“DUYARLILIKLAR GELECEK
GÜNLERİ AYDINLATACAK”
Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner şunları söyledi: “Şahsım ve Afyonkarahisar Belediyesi adına bir sosyal sorumluluk projesine davet edilmekten onur duydum. Dünyamızda insanların insanlığına hakikaten muhtaç olduğu şu günlerde böylesi duyarlılıkların önümüzdeki günleri aydınlatacağını ümit ediyorum.” Öner konuşmasını geçmişte duyarlılık anlamında kaleme aldığı bir şiiri okudu.
PLAKETLER VE AKÜLÜ
SANDALYELER VERİLDİ
Akülü sandalye sosyal sorumluluk projesine katkı sunan; Abdurrahman Alp’e, Tamer Dişbudak’a, Süleyman Kırlıoğlu’na, Mehmet Kumartaşlı’ya, Mehtap Uysal’a, Kadir Sayın’a, Nuri Postalcı’ya, Dr. Mustafa Enes Arabacı’ya plaketleri Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe ve Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner tarafından verildi. Öğrenciler; Polat Çınar, Yunus Emre Yiğit, Ecrin Kök, Sitemala Badal, Sıla Doğan, Mehmet Baş, Selami Baş ve Sabri Kuzu’nun velilerine akülü sandalyeler teslim edildi.
“ÖĞRENCİLERİN ÇABA VE ÇALIŞMALARI DEĞERLİ”
TED Afyon Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Enes Arabacı program sonunda yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bu güzel programa katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Hayırsever arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. İngilizce Kulübü Global CİTİZENSHİP CLUP ile ilgili yeni bilgi edindim ve gerçekten öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin çok iyi bir iş çıkardıklarını gördüm. Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Murat Öner’in şairlik yönüne tanık olduk. Gerçekten güzel bir şiiri kaleme almış. Buradan da hareketle şunu düşünmek gerekiyor; son iki yıldan beri Covid-19 küresel salgınının çilesini çektik. Gerçekten çok zorlandık. Tüm dünya zorlandı. Saglından tam kurtuluyor gibiyken bu seferde Ukrayna-Rusya savaşı başladı. Bir yandan insanlıkla ilgili kaotik olaylar yaşanıyor. Bir yandan da birilerimiz güzel şeyler yapıyor. Bu anlamda öğrencilerimizin çaba ve çalışmalarını çok değerli buluyorum. Önce kendi yakın çevremize, şehrimize sonra da ülkemize ve dünyamıza sahip çıkarak sorumluluk duygularımızı bu noktada kullanmalıyız diye düşünüyorum. Ülkemizin ve dünyanın iyiliği için çalıştığımızda dünya vatandaşlığına erişmiş oluruz inancındayım.”
“BİZLER HİÇBİR ZAMAN
VERMEKTEN BIKMIYORUZ”
Hayırsever iş insanı Süleyman Kırlıoğlu program bitiminde söz alarak şöyle konuştu: “Veren el alan elden üstündür derler. Sayın Vali Yardımcımız Mehmet Boztepe konuşmasında iş insanlarının sosyal sorumluluk projelerini değerlendirirken bıkkınlık noktasına geldiğini ifade etti. Bir ticaret adamı olarak şahsım ve arkadaşlarım adına konuşmamda doğru olacaktır. Bizler hiçbir zaman için vermekten bıkmıyoruz. Çünkü biz ne kadar çok verirsek Allah bize o kadar karşılığını veriyor. Benim rahmetli ninem 119 yaşında öldü. Bana, ‘Aman oğlum kazandığın kadar dağıtmaya çalış.’ derdi. Bizde onu yerine getirmek istiyoruz. Ne olur Sayın Vali Yardımcımız bize kızmasınlar. Şahsım adına söylüyorum bize ne zaman ihtiyaç duyulursa bu değerlendirmeyi diğer arkadaşlarımda böyle düşünmektedirler. Biz her türlü her şeye hazırız.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme