TED Afyon Koleji en iyi olma çabasını sürdürecek

PARKHAYAT Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Enis Arabacı, TED Afyon Koleji Özel Ortaokulu 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Liseye Geçiş Töreninde konuştu. Arabacı, 'Bölgenin açık ara en iyi okulu olma, en iyi eğitim-öğretim veren en iyi kültürü sunan okulu olma hedefiyle yapılanlardan daha fazlasını yapabilmek için çalışıyoruz' dedi 17 TED Afyon Koleji Özel Ortaokulu 2021-2022 [&hellip]

PARKHAYAT Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Enis Arabacı, TED Afyon Koleji Özel Ortaokulu 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Liseye Geçiş Töreninde konuştu. Arabacı, “Bölgenin açık ara en iyi okulu olma, en iyi eğitim-öğretim veren en iyi kültürü sunan okulu olma hedefiyle yapılanlardan daha fazlasını yapabilmek için çalışıyoruz” dedi

Haber 17

TED Afyon Koleji Özel Ortaokulu 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Liseye Geçiş Töreni dün öğleden sonra okulun konferans salonunda gerçekleştirildi. Törene; Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, PARKHAYAT Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Okul Kurucusu Dr. Mustafa Enis Arabacı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar.
“ATA’NIN KURDUĞU TED’İN AFYON
MÜDÜRÜ OLMAKTAN ONURLUYUM”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra törenin açış konuşmasını TED Afyon Koleji Genel Koordinatörü Azime Tanrıverdi yaptı. Azime Tanrıverdi, öğrencilerin dört yıllık ortaokul yaşamını sonlandırıp, yeni bir döneme girdikleri törende Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türk Eğitim Derneği’nin Afyon’daki temsilcisi olan TED Afyon Kolejinin Okul Müdürü olmaktan büyük bir onur duyduğunu söyledi. Tanrıverdi, “Velilerimizden emanet olarak aldığımız değerli evlatlarımızı idarecilerim, öğretmenlerim ve tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte özgüveni yüksek, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden, bilgili, görgülü, ülkesini ve insanları seven bireyler olarak, sizlere tekrar takdim etmekten dolayı büyük bir mutluluk ve heyecan yaşıyorum. Bu konuşmayı sadece bir okul yöneticisi olarak değil, mezunlarımızın öğretmenliğini de yapmış bir eğitimci olarak yapıyorum. Buradaki kimi öğrencilerimin anaokulundan bu yana kimi öğrencilerimin ise 5. sınıftan bu yana büyümelerine tanıklık ettim. Gün geldi beraber güldük, eğlendik, gün geldi beraber üzüldük. O yüzden duygularım biraz hüzün, biraz sevinç ama en çokta gurur içeriyor.” dedi.
“KALP ÖNCE GELİR ONUN DIŞINDA
HER ŞEY İKİNCİ SIRADA YER ALIR”
2018 yılı Eylül ayında liseye geçen öğrencilerin eğitim-öğretim döneminin başladığını belirten Tanrıverdi, “2018 yılının Eylül ayı ortaokul için, yeni dönem öğrencilerinin okula ilk başladıkları zamandı. Hepsinde tatlı bir telaş, tedirgin bakışlar, büyümekle çocukluk arasında kalmış tavırlar. Anne ya da baba gibi gördükleri sınıf öğretmenlerinden sonra her derste farklı öğretmen ve farklı beklentiler. Ardından zamanın hızla akması, sisteme hızlı uyum, hızla geçen yıllar, sınav stresleri, denemeler ve Haziran 2022 Liselere Giriş Sınavına hazırlıklar. Öğretmenlerimizle ne sorular çözüldü, ne stresler yönetildi. Ve şimdi bu salonda ortaokulu tamamlamış mezunlar. Gençler, bireysel düzeyde veya topluluklar içinde yüksek sesle etkileşim kurun. Çevrenize ilham verin. Başarılarınız hakkında konuşun ve en önemlisi alçak gönüllü olun. Alçak gönüllü olurken de görünmez olmayı unutmayın. Hayat çok kısa ve zaman son derece kıymetli. Bu hayatta kalbimizin izinden gitmek tek yol. Kalbinizi ve sezgilerinizi takip etme cesaretini gösterin. Yüreğiniz sizin gerçekten ne istediğinizi biliyor. Kalbiniz önceliklidir; onun dışında her şey ikinci sırada yer alır.” diye konuştu.
“ÇOK ÇALIŞIN KLİŞELERİ KIRIN”
Azime Tanrıverdi konuşmasını öğrencilerine verdiği şu nasihatlerle tamamladı: “Başarı yoluna boş bir heybe ile girersen, yolun dik, hedefin uzak oluşu seni bu yoldan alıkoyabilir. Ama yola çıkmadan önce ‘azmin’ kapısını çalıp heybene ‘inanmak’ kelimesini koyarsan, başarı yolunun ne kadar düz, hedefin ne kadar yakın olduğunu görürsün. O yüzden hep başarabileceğinize inanın. Tutkularınızın peşinden gidin ve kendinize karşı dürüst olun. Ulaşmayı tutkuyla istediğiniz hedefinizi hayal edin. Kendinize güvenin. Çok çalışın ve istediğinizi alın. Klişeleri yıkın ve başarısızlıktan asla korkmayın. Yaşadığımız ülkenin milli değerlerini bilin ve sahip çıkın. Şanlı Türk tarihimizi bilin ki ülkemizin geleceğinize yön verin. Atatürk ilke ve inkılâplarını yolculuğunuzun ışığı bilin. Türk Eğitim Derneği’nin bir ferdi olduğunuzu unutmayın. Meşalesi altında bulunduğunuz okulumuzdan hep gururla bahsedin. En önemlisi de kendiniz olun. Siz, siz olursanız, her şey olacak. Bahtınız açık, yolunuz aydınlık olsun.”
“EN İYİ EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ
VERMEK İÇİN ÇABALIYORUZ”
PARKHAYAT Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Okul Kurucusu Dr. Mustafa Enis Arabacı törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ortaokuldan lise öğrenimine, gençliğe adım atacak pırıl pırıl öğrencilerimizi güzel mezuniyet töreninde canı gönülden kutluyorum. Aynı zamanda onları bu yaşa getirip her zaman destek veren velilere ve emek sahibi öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Okul Koordinatörümüz Azime Tanrıverdi çok güzel bir konuşma yaptı. Bu güzel konuşmanın üzerine söylenecek şeyler kısıtlıdır. Kısaca TED olarak bizim ne yapmaya çalıştığımızdan bahsedeceğim. Türk Eğitim Derneği’nin (TED) iki ayağı vardır. Birincisi Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüdür. İkinci ayağı da okulları olan bir örgüttür. Bu sivil toplum örgütünün temel âmâcıda Türkiye’de ki eğitimin nitelik ve kalitesini yeni nesilleri geleceğe hazırlamasını sağlamaya yönelik çalışmalar içerisinde bulunmaktır. Bu konuda gerçek anlamda çok ciddi çalışmalar, organizasyonlar yapılarak yönlendiricilikleri bulunmaktadır. İkincisi de Türkiye’nin her bölgesinde bunu okurlarla sağlamaya çalışmaktadır. Afyon’da da biz bunun temsilciliğini elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. TED Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat kuruluşuna talimat vererek ve takip ederek organizasyonunu sağladığı bir kuruluştur. Bölgemizin açık ara en iyi okulu olma, en iyi eğitim, öğretim veren en iyi kültür sunan okulu olma hedefiyle ekip oluşturarak yürüttüğümüz çalışmalar hep bu yöndedir. Bunun için kalifiye bir ekibe sahip olup onların severek çalışmalarını sağlanamanız gerekiyor. Aynı zamanda öğrenci kitlesine bunu en iyi sunabilecek bir organizasyon hazırlamanız lazımdır. Bununla beraber TED’in bir diğer özelliğide tam eğitim burslu öğrencileri yetiştirmektir. Maddi imkânları kısıtlı akademik başarısı yüksek çocuklarına yıllardır burs imkânı sağlıyoruz. Tüm bunların daha fazlasını yapabilmek hedefimizdir. Alabildiğimiz yolları aldık ve daha fazlasını yapmak için çabalıyoruz. LGS başarıları nedeniyle tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, bu öğrencilerimizi lisemize de bekliyoruz. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi kutluyorum.”
2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Liseye Geçiş Töreni bayrak flama devir teslimi ardından, okul birincisi öğrencinin ismini kütüğe çakması, öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilip, öğrencilerin kep atmalarıyla tamamlandı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme