'Tecrübesi olmayan, büyükşehirde sıkıntı yaşar'

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü'nün hazırladığı Beldemiz Dergisi'ne merak edilen özelliklerini, projelerini ve şu ana kadar yapılan faaliyetlerini anlattı. Beldemiz Dergisi için hazırlanan röportajın Gazeteniz Kocatepe tarafından derlenen ilk bölümü şöyle:– Afyonkarahisar Belediyesi’nin en çok para harcadığı yatırımlar neler?Afyonkarahisar Belediyesi, 2008 yılına kadar yılda ortalama toplam tüm yatırım harcamaları [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’nün hazırladığı Beldemiz Dergisi’ne merak edilen özelliklerini, projelerini ve şu ana kadar yapılan faaliyetlerini anlattı. Beldemiz Dergisi için hazırlanan röportajın Gazeteniz Kocatepe tarafından derlenen ilk bölümü şöyle:
– Afyonkarahisar Belediyesi’nin en çok para harcadığı yatırımlar neler?
Afyonkarahisar Belediyesi, 2008 yılına kadar yılda ortalama toplam tüm yatırım harcamaları 10 milyon lira bile olmayan bir belediyeydi. Biz bugün, Kent Meydanı projemizin ilk etabına 22 milyon lira harcıyoruz. Atıksu arıtma tesisimiz 35 milyon liraya maloldu. Mesela geçen dönem bir pazaryeri yaptık.12 milyon lira harcadık. Spor Kompleksi içinde sporcu oteli yapıyoruz, tefrişatı hariç 15 milyon lira para harcıyoruz. İlkine başladığımız, ikincisini ihale ettiğimiz dört tane battı-çıktı projemiz var. Yine ilkini yaptığımız ikincisine başladığımız, iki köprü projemiz var. Bunların toplam maliyeti yaklaşık 60 milyon lira. Bunlar önemli yatırımlar. Geçen dönem Akarçay Rekreasyon Alanımız büyük ses getirdi. DSİ ile ortak yapmıştık. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun çok büyük destekleri oldu. Bakanlık sadece derenin iç kısmıyla ilgilendi. Bizde Belediye olarak, oraya akan yağmur suyunun deplase edilmesi ve peyzaj çalışmaları için yaklaşık 20 milyon lira harcadık. Mehmet Sami Hancıoğlu Masal Dünyası Parkımız 6-7 milyon liraya mal oldu. Atatürk Hatıra Ormanı ve Mesireliğimiz için yine 6 milyon lira harcadık. Bunlar şunu gösteriyor; Afyonkarahisar Belediyesi artık bin-iki bin metrekarelik parklar yapmak yerine temalı parklar yapıyor, üstelik bir parka 5-6 milyon lira para harcıyor.
ÜÇÜNCÜ DÖNEMDE YENİ ATILIM
– Yapmak isteyip yapamadığınız bir hizmet var mı? Neden?
Her ne kadar ilk dönemimizde su ve kanalizasyonda büyük atılımlar yaptık desek de şu an hala bazı ana hatlarımızda asbest boru var. Milli Birlik, Bankalar Caddesi gibi… Bir tek buraları değiştiremedik. Çünkü bu bölgelerimizde yollar ve alternatif yollar çok dar. Bu işe giremedik bir noktada cesaret edemedik ama inşallah Allah nasip ederse üçüncü dönemimizde buraları da yapacağız. Bir de seyyar satıcılar ve kaldırım işgali noktasında çok başarılı olduğumuzu söylemek mümkün değil.
BÜYÜKŞEHİR KAVRAMINA BAKIŞ AÇISI
– Afyonkarahisar’ın büyükşehir olmasıyla ilgili öngörüleriniz nelerdir?
Şimdi bir defa büyükşehir kavramı rahmetli Özal’la beraber bizim literatürümüze girmişse de o zaman ki büyükşehirle, 2014 sonrası büyükşehir anlayışı çok farklı. Çünkü 2014’ten sonra büyükşehirlerde beldeler ortadan kalktı. Köyler ortadan kalktı. Yani beldeler ve köyler büyük şehrin bir mahallesi veya tabii olduğu ilçenin bir mahallesi haline geldi. Şimdi büyükşehir noktasında da mesela İstanbul’un nüfusu 15 milyon, yüzölçümü beş bin kilometrekare. Yani bu şu demek: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı beş bin kilometrekarelik bir alanda; su, yol, kaldırım, asfalt yapacak. Altyapı yapacak. Peki, Afyon Büyükşehir Belediye Başkanı ne yapacak? Bizim nüfusumuz 715 bin. Yüzölçümümüz 14 bin kilometrekare. Yani nüfusumuz İstanbul’un 20’de 1’i ama alanımız İstanbul’un üç katı. Dolayısıyla siz İstanbul’a göre 20’de 1 gelen parayla, İstanbul’un üç katı bir alana hizmet etmek zorundasınız. Yani Afyon’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı gerçekten çok zor. Hele hele sıfırdan, hiç tecrübesi olmayan bir arkadaşımızın en azından iki yıl çok ciddi sıkıntılar geçireceğini ben düşünüyorum. Tabii yanılmış da olabilirim ama elbette tecrübenin burada çok büyük bir önemi ortaya çıkacaktır.
1 MİLYON AVRO’NUN
YÜZDE 60’I GERİ GELEBİLİR
– Afyonkarahisar Belediyesi’nin Dünya Motokros Şampiyonası’ndan 15 milyon avro gibi çok ciddi bir gelir elde edeceği konuşuluyor.
Öyle bir durum kesinlikle yok. Onu biraz abartmışlar. Çünkü Dünya Motosiklet Federasyonu anlaşma yaparken hangi ülkede yaparsa yapsın; 1- Bunun yayın haklarını kesinlikle kendisi satıyor. 2-Dünyadaki tüm reklamlarını da kendisi satıyor. Ayrıca bundan bize kesinlikle bir pay vermiyor. Biz sadece ne alacağız? Türkiye içi yayın hakları sadece bizde olacak. İkincisi Türkiye içi reklam hakları bizde olacak. Bizde burada 1 milyon avro harcama yapacağız. Bunun yanında Dünya Motosiklet Federasyonunun yöneticileri, idarecileri ve hakemlerin konaklama giderleri de bize ait. Onu zaten otellerimiz karşılayacak. Sporcular hariç. Bizden çıkacak para sadece 1 milyon avro. Onunda biz yüzde 50’lik, yüzde 60’lık bölümünü inşallah sponsorlardan yani reklam verenlerden karşılanacağını düşünüyoruz. Yine Belediyemizden 300-400 bin avro para çıkabilir.
PARK İÇİN ABDÜLKERİM
ÇALIŞKAN ÇALIŞIYOR
– Normal parkların yanı sıra Macera Parkı, Mehmet Sami Hancıoğlu Masal Dünyası Parkı ve Şehit Ömer Halis Demir Parkı gibi şehirde daha önce benzeri olmayan tematik parklar yaptınız? Nereden aklınıza geldi bu tür parkları yapmak?
Özellikle adaylık dönemimizde geceleri uyuma imkânı olmuyor. Belediyecilikte öne çıkmış ne kadar şehir varsa; Konya, Kayseri, Ankara gibi belediyelerin haberlerine bakıyorsunuz. Sitelerine giriyorsunuz ya da belediye başkanı ve il başkanı olarak olsun, bir araya geldiğin zaman zaten bu konular konuşuluyor. Ben şöyle güzel bir şey yaptım. Çok güzel oldu gibi. Danışmanımız Abdülkerim Çalışkan da bu konuda çok çalışıyor. Örneğin Macera Parkı da Masal Dünyası Kahramanları Parkı da başka bir belediyenin uygulaması olarak geldi. Ancak Akarçay tamamen benim kendi şahsi düşüncemdir. Kent Ormanı yine tamamen kendi düşüncemdir. Yerini de kendim bulmuşumdur. Projeyi de kendim akıl etmişimdir. Mesela bizim yeni yaptığımız Atatürk Hatıra Ormanı da Park Bahçeler Müdürümüz Kasım Baydar’ın tavsiyesidir. Buraya böyle bir park yapalım diye. Yani kimisini kendimiz üretiyoruz yada başka belediyeler yapmış oluyor oradan görüyoruz. Kimisini de belediyedeki arkadaşlarımız veya danışmanlarımız bize öneriyorlar.
İKİ İSTASYONLA KALE’YE ULAŞILACAK
– Teleferik projesinin ihalesi yapıldı. Son durumuyla ilgili bilgi verebilir misiniz? Ayrıca kurul tarafından teleferik çıkış noktasının Erdal Akar Parkı olarak belirlenmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce beklenen ilgiyi görecek mi?
Tabii bizim gönlümüz Cumhuriyet Meydanı’ndan Kale’ye teleferik yapılmasından yanaydı. Ancak kurul üyeleri Afyonkarahisar’a gelerek bizim tüm üç alternatifimizi yerinde incelediler. Bir defa Cumhuriyet Meydanı’nı unut Sayın Başkanım, buradan olmaz. Biz Kale’nin siluetini bozdurmayız dediler. İkinci alternatifimiz Çavuşbaş tarafındandı. Onu bizde istemiyorduk. Üçüncü alternatifimiz Erdal Akar Parkı tarafındandı. Oradan izin verdiler. Tabii bu iznin verilmesi bile büyük bir anlam taşıyor. Çünkü bir önceki dönemde kesinlikle izin alamamıştık. Uygun görmemişlerdi. Şimdi Cumhuriyet Meydanı’ndan olsaydı; insanlar oradan geçerken, özellikle öğrenciler, şehrimizi gezmeye gelenler, Afyon Sucuğu ve Afyon Lokumu almaya gelenler, yemek yemeğe gelenler şuradan da teleferikle Kale’ye çıkıp inelim diyebilirlerdi. Bu da teleferiğe rağbeti artırırdı. Ne yapalım Erdal Akar Parkı’na izin almakta önemli bir aşama. Yalnız vatandaşımızın şunu bilmesini istiyorum. Bizim diyelim ki Park Afyon AVM tarafından, Karayolları Parkı’ndan veya Hıdırlık’ın başka bir yerinden, şehrin başka bir yerinden Erdal Akar Parkı’na yeni bir teleferik hattı yapmamıza bir engel yok. Yani biz burada bunu kurula sormayacağız. Ben mesela ileride; Karayolları Parkı’nı şimdi yapıyoruz. Oradan bir istasyonla Erdal Akar Parkı’na gidecek. İnsanlar Karayolları Parkı’ndan binebilir. İsteyenler Erdal Akar Parkı’ndan da binebilir. Yani iki istasyonla Kale’ye ulaşacak. Buna hiçbir engel yok. Kurula izin sormaya gerek yok. Bu bizim işimizin birinci aşaması. Afyonumuz’un nüfusu hızla artıyor. İnşallah daha da artacak. Ben ileride de Erdal Akar Parkı’na, şehrimizin başka bir noktasından teleferik yapılabileceği düşüncesindeyim.
MALİYE KAVŞAĞI,
1 KASIM’A KADAR AÇILACAK
–Afyonkarahisar ilk kez sizin döneminizde battı-çıktı ile tanışıyor? Bu çalışmayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Biz bu dönem için halkımıza ne teleferik projesini ne de battı-çıktıları vaat ettik. Bunlar vaat etmediğimiz halde yaptığımız hizmetlerimiz. Maliye Kavşağı’nın tamamını 1 Temmuz itibari ile trafiğe kapattık. Araya bayram girmiş olmasına rağmen inşallah, Allah bizleri mahcup etmesin diyelim. 1 Kasım’a kadar da bu kavşağı trafiğe açmayı planlıyoruz. Biz bunu planlarken hemen Jandarma- Park Afyon Kavşağı ihalesini yaptık. Müteahhitle sözleşmeyi imzaladık. Ancak yer teslimini yapmadık. Çünkü iki kavşakta trafiği olumsuz etkiler aynı anda çalışma yapılırsa diye. Maliye Kavşağı bittiği gün inşallah müteahhide yer teslimi yapacağız ve Jandarma-Park Afyon Kavşağı’na başlayacağız. Jandarma-Park Afyon Kavşağı inşaatının bitimine bir iki ay kala ya Stadyum Kavşağı ihalemizi ya da Karayolları Kavşağı ihalesini gerçekleştireceğiz. Böylelikle Maliye, Stadyum, Jandarma ve Karayolları kavşaklarının battı-çıktıları 2018 sonu itibari ile inşallah bitmiş olacak. Bu arada Fuar Alanı’ndan Ali Çetinkaya Tren Garı üzerinden, şehrin doğusunu batısıyla bağlayacak bir köprünün ihalesini de yaptık. Sanıyorum bir aya kadar bu çalışmalarda başlayacak. Bu da tabi şehrin özellikle doğu tarafından Ankara tarafından gelen insanlar, eğer Uydukent’e, hastaneye, üniversiteye gitmesi gerekiyorsa, hiç şehre girmeden Fuar Alanı ve yeni köprü üzerinden gitme imkânını elde etmiş olacaklar. Afyon’a bunun çok büyük bir katkısı olacak. Şimdi yeni bir şey daha planlıyoruz. Bunu da ilk defa kendi dergimize açıklamış olacağız. Biliyorsunuz Ankara yolunda Şehitler Camii’nin olduğu yerde de bir kavşak var. O kavşağa da şu an projesini yaptırıyoruz. İnşallah köprülü kavşak veya battı-çıktı olarak planlamasına başladık.
BATTI ÇIKTI, BOYACI KÜPÜ DEĞİL
–Yapılan battı-çıktıların değerlerinin anlaşıldığını düşünüyor musunuz?
Bu çalışma esnasında özellikle Maliye Kavşağı etrafındaki dükkânlar çok ciddi sıkıntı çektiler. Ben onlara minnettarım. Hiçbir zamanda bunu bir isyan noktasına getirmediler. Esnafımız bu konuda gerçekten sağduyulu davrandı. Vatandaşımızdan,  bizim 1 Temmuz itibari ile trafiğe kapattığımız kavşakla ilgili daha ikinci haftasında Ne zaman bitecek bu kavşak. gibi serzenişler geldi, hem de yoğun bir şekilde geldi. Allah’tan korkmak lazım. Daha ikinci, üçüncü haftasında ne zaman bitecek bu kavşak. gibi bir cümle kullanılabilir mi? Bu nedir yani; Afyon’un tabiri ile ‘Boyacı küpü mü’, hemen daldır çıkar. Böyle bir şey değil ki. Bu çok ciddi bir yatırım. Bir defa bunun altından su geçiyor. Kanalizasyon, doğalgaz, Afjet, Telekom ve elektrik hatları geçiyor. Bu kadar basit bir şey mi? Bunların deplase edilmesi, bunların başka bir alana kaydırılması, fore kazıklarının yapılması ve bunların belli bir kurulma müddetleri var, insanlar hiç düşünmüyor. 4 ay bence muazzam bir başarıdır. İnşallah müteahhit de bu başarıyı ortaya koyacaktır. Şimdi hizmetlerle ilgili, hizmet bittikten sonra vatandaş zaten bunun faydasını görüyor ve takdir ediyor. Ancak bazı insanlar vardır ki siz bunlara ne yapsanız yaranamazsınız. Kur’an-ı Kerim’in tabiri ile Gözleri var görmezler; kulakları var işitmezler gibi. Bizimde bazen belediye ile ilgili eğitimlerde büyüklerimiz şöyle cümle kullanırlar. Derler ki: Bazı tipler vardır ki siz onların kaldırımlarını, yollarını altından bile yapsanız yine de yaranamazsınız. Bunun rengi tam parlak olmadı. diye eleştirirler.  Beğenmeyip, ne gerek vardı gibi cümleler kullanırlar. Bazı tiplere ne yapsanız yaranamazsınız. Onları Allah’a havale ediyorum.
–Afyonkarahisar kültür mirasına, kısa bir süre önce Kültür ve Sanat Evi gibi çok özel bir eseri kazandırdınız? Bu eserin kentin turizmine ne gibi katkıları olacaktır?
Sadece Kültür ve Sanat Evimiz değil. Onun gibi birçok konağı restore ediyoruz. Orası tabi şehir merkezinde kalmış. Tarihi de olan bir yer. Bu konağı 135 bin liraya satın aldık. 450 bin lira Vilayet Hizmetleri Birliği’nden katkı aldık. Üst kısmını da kendimiz ödedik. Sanıyorum teşrifatıyla beraber 1 milyon 300 bin lira civarında bir masrafımız oldu. Ama gerçekten çok güzel oldu. Eski hali ve yani haline baktığımızda, aradaki bu farkı güzel görebiliyoruz. Yeni trendde tarih turizminde, bu tür tarihi konakların önemi çok büyük. Şehre gelen insanlar, o şehrin tarihini, kültürünü bu tür yerlerden tanıyabiliyorlar. Bizde zaten burada, hem Afyon’umuzun tarihini, kültürünü hem de yöresel ürünlerini tanıtma imkânını bulduk. Bu ve diğer konaklarımızı inşallah, özellikle tarih turizminde şehrimizi görmeye gelenlerin en iyi uğrak yeri olacak. Memnuniyetle uğrayacaklar diye düşünüyorum.
HIZLI TREN İLE ŞEHİR
İVME KAZANACAK
-Şehrimizde bulunan termal otellere gelen misafirler, sadece şehrimizin termal sularından yararlanmak istemiyor; şehirde gezmek, yeni yerler görüp tanımak istiyorlar. Şimdi sizin bu tür yatırımlarınızla oteller daha çok misafir çekebilir diyebilir miyiz?
Otellerimize yılda bir iki defa gelen insanlarımız var. Dolayısıyla bunlara bizim her geldiklerinde farklı gezme, görme yerleri hazırlamamız lazım. Otele gelen müşteriler ciddi bir potansiyel. Ama bence otele gelen misafirlerden daha önemlisi; Afyonkarahisar 2019 yılı itibariyle hızlı trenle tanışacak. İleri ki aşamada İstanbul’dan da buraya hızlı trenle ulaşım olacak. Şimdi her ne kadar Ankara – Afyon ya da Ankara – İzmir, İstanbul – Antalya hızlı trenleri bizden geçiyor gözükse de ara bağlantılarla biz on yıl içerisinde doğuya, batıya, kuzeye ve güneye her yere hızlı trenle gidebileceğiz. Bu şu demektir. Afyonkarahisar konumu itibariyle uğrak bir yer biliyorsunuz. Özellikle hızlı trenle günü birlik turlar için cazip olacak. Diyelim ki insanlar sabah 7’de trene binecek, 9’da Afyon’da olacak. Akşama kadar gezip dolaşıp, akşam hızlı trene binip memleketine gidebilecek. İnanın bu şekilde gelecek turist sayısının, otellerimize gelenlerden çok daha fazla olacağına inanıyorum. Bizim bu konaklarımız, sokak sağlıklaştırmalarımız, tarihi eserlerin restorasyonu ve özellikle hızlı tren yolcularının ilimize gelmesinde çok büyük bir ivme sağlayacak.
30’DAN FAZLA ESER BASTIK
–Döneminizde 30’dan fazla kültür yayını basılarak dağıtıldı. Kültür yayınlarına neden bu kadar ilgi gösteriyorsunuz?
 Bu ilgi şehrimize olan aşkımızdan, sevgimizden geliyor. Bu şehrin kültürünün, sanatının yaşatılması lazım. Bu nasıl yaşayacak? Bu tür yazılı eserlerle sağlanacak. Otuzdan fazla eser bastık diyoruz ama şunu da söyleyelim. Önceden Cumhuriyet Tarihi boyunca toplam 15 tane eser basılmış. Bu 15 eserin maliyeti bizim ‘Fotoğraflarla Afyonkarahisar’ kitabımızın maliyeti kadar değildir. Yani sadece bizim bir yayınımız, o 15 yayının maliyetinden on kat daha fazladır. Otuzdan fazla eser ve bunun yanında birçok cd, belgesel ilk kez Afyonkarahisar Belediyesi tarihinde dönemimizde kazandırıldı. İnşallah şu an Üniversitemizle başlattığımız Afyonkarahisar ile ilgili ansiklopedi çalışmamız, özellikle gelecek nesillere çok güzel bırakılacak miras olacak. >> BELDEMİZ DERGESİ İÇİN HAZIRLANAN RÖPORTAJDA BELEDİYE BAŞKANI ÇOBAN HAKKINDA MERAK EDİLENLERİ YARIN GAZETENİZ KOCATEPE’DE OKUYABİLİRSİNİZ.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE
BAKANLIK’I BEKLİYORUZ
– Kentsel dönüşüm ne aşamada?
Mısri Camii’nin etrafı ve Örenbağ’da toplam 420 bin metrekarelik bir alan, kentsel dönüşüm alanı içerisine alındı. Bunların anketleri ve saha çalışmaları yapıldı. Proje firması tarafından projeleri de yapıldı. Belediye Meclisimizden geçti. Sanıyorum 4-5 aydır veya daha fazla bir zamandır Çevre Şehircilik Bakanlığı’nda incelemede bekliyor. Tüm Türkiye’den çok proje gittiği için, hem parasal kaynakta sıkıntı olduğu söylendi hem de yoğun olarak proje geldiği söylendi. Bakanlığımızın çalışmasını bekliyoruz. Gelir gelmez başlatacağız inşallah.

KENT MEYDANI
3 AŞAMALI OLACAK
-Kent Meydanı projenizin ilk etabı kısa bir süre önce başladı. Nasıl bir meydan yapacaksınız, kısaca özetleyebilir misiniz?
Kent Meydanımız üç aşamalı bir proje olacak. 2014 yılında halkımıza vaat etmiştik. Bu dönemimizde ilk aşamasını gerçekleştireceğiz. İkinci ve üçüncü aşamalarının gelecek dönemlerde yapılacağını söylemiştik. İlk aşaması 21 milyon liralık bir ihale bedeli ile gerçekleşecek, müteahhit çalışmaya başladı. Burada sonuç olarak yer altında bir otoparkımız olacak. Bunun yanında Belediye personelimizin yemekhanesini de Kent Meydanı altına kaydırıyoruz. Bunu neden oraya yaptığımıza gelince yaklaşık 10-20 yıldır Ramazan ayı yaz aylarına denk geliyor. Halka iftar çadırlarında hizmet verebiliyorduk. Ama artık Ramazan ayı 4-5 yıl sonra kış aylarına denk geleceği için soğuklarda insanları mağdur etmemek adına buraya 500 kişilik bir yemekhane yapıyoruz. Oraya yaptığımız yemekhane aynı zamanda Ramazan ayında bir iftar çadırı hüviyeti kazanacak. Otopark, yemekhane,  kadın-erkek ve engellilerimiz için tuvaletler olacak. Bunun yanında üst tarafta da iki adet kafeteryamız olacak. Bir tane medya duvarımız olacak geniş led ekrandan oluşan. Meydanımız oradaki tarihi Zafer Müzesi ile birlikte güzel bir görünüme kavuşacak. Çalışmamız başladı. 2018 yılında bitirmeyi hedefliyoruz.

ESKİ ÇİMENTO’NUN YERİNDE BİNALAR YÜKSELECEK

– Çimento Fabrikası tam olarak ne zaman kaldırılacak ve sizin o bölge ile tasarrufunuz nedir?
Bazı vatandaşlarımız çimento fabrikası ne zaman taşınacak diye soruyorlar. Çünkü taşıma diye bir şey söz konusu değil, Şehir içinde bulunan çimento fabrikası tamamen kaldırıldı. Şu anda fabrika diye bir şey yok. Çimento fabrikası sıfırdan Halımoru-Nuribey hudutlarına yapıldı ve şehir merkezindeki fabrikanın dört katı kapasiteyle 165 milyon dolarlık bir yatırımla orada üretime başladı. Eski yerinde tamamen üretim bitti, şu an oradaki malzemelerin hurda olarak hurdacılara teslimi yapılıyor. Çimento fabrikasının arsasında biz imar çalışmalarımızı bitirmiştik. Tapularını da kendilerine teslim ettik. Onlar satmaya başladılar, hatta satın alan dört tane kooperatif ve firma bizden inşaat ruhsatı almak için İmar Müdürlüğümüze başvuruda bulundular. Bu şu anlama geliyor. Çimento fabrikası arazisinde inşaatlar çok kısa zaman içerisinde başlayacak. Orada güzel bir imar planı çalışması yaptık. 35 bin metrekarelik bir yeşil alanımız var. Yollarımızın genişliği gayet güzel. Karaman Mahallesi’nde olduğu gibi yüksek kat müsaadesi vermedik. 4 kat yüzde 40 şekilde bir imar oluşturduk. İnşallah orada yapılacak cami için de bir hayırsever vatandaşımız talip oldu. Ona da en kısa zamanda arsayı tahsis edeceğiz. Okuluyla, camisiyle, otoparkıyla, yeşil alan��yla yolların genişliğiyle orada ideal bir alan oluşturduk. İnşallah Afyon için yeni bir cazibe alanı olacak.

Bakmadan Geçme